reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

@89Katia trzymaj sie cieplutko napewno wszystko bedzie dobrze i serduszko bedzie bilo jak dzwon moze trafilas w pierwszy albo drugi dzien jego pracy... Napewno sie rozkreci do nastepnej wizyty

@bananka8686 blizniaki brzmia niezle ale chyba tyle szczesc

Podziwiam Panie ktore jeszcze nie sa na l-4 ja osobiscie siedze na l-4 od pierwszej wizyty a od momentu gdy sie dowiedzialam o ciazy siedzialam na urlopie ze wzgledow bezpieczenstwa pracodawca byl srednio zadowolony ale tak to jest jak sie pracuje u znajomych

reklama
Hej:) wczoraj już nie pisałam bo byłam na drugą zmianę w pracy a jak wróciłam to już nie miałam siły i poszłam spać :(
@89Katia na następnej wizycie serduszko na pewno będzie bić jak dzwon. Nie martw się. :*

Ja w brzuchu nic nie czuję. :p Cały czas nie mogę uwierzyć że bije we mnie jeszcze jedno serce. :)

@Anusiak1507 piękny przyrost bety. Chyba naprawdę mogą być bliźniaki.

@Iska90 gratuluję ❤. Ja niestety nie słyszałam bicia serduszka ale widziałam jak pulsuje. :)

@Mycha07 o matko... tylko 2 usg w ciąży? To strasznie mało.

@ewelinanice ja też mam strasznego lenia :( najchętniej to bym tylko leżała :laugh2:

@Emsi* super ze wizyta udana i jest serduszko:) synek musiał się oswoić z myślą że będzie mieć rodzeństwo:D

Wszystkim wizytujacym wczoraj gratuluję, jeśli o kimś zapomniałam to przepraszam. :*

@89Katia trzymaj sie cieplutko napewno wszystko bedzie dobrze i serduszko bedzie bilo jak dzwon moze trafilas w pierwszy albo drugi dzien jego pracy... Napewno sie rozkreci do nastepnej wizyty

@bananka8686 blizniaki brzmia niezle ale chyba tyle szczesc

Podziwiam Panie ktore jeszcze nie sa na l-4 ja osobiscie siedze na l-4 od pierwszej wizyty a od momentu gdy sie dowiedzialam o ciazy siedzialam na urlopie ze wzgledow bezpieczenstwa pracodawca byl srednio zadowolony ale tak to jest jak sie pracuje u znajomych
Ja mam prace biurowa wiec w 1 ciazy pracowalam do konca 8 miesia a w 2 do konca 7 i w obydwu ciazach studentka wiec caly czas na obrotach a w tej mega mega len hehe

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak sobie radzicie z mdlosciami? Bo ja pomalu nie daje rade...nigdzie nie czytalam zeby w ciazy byly i wymioty i biegunki... Waga zamiast do gory to w dol i zaczynam panikowac... Ze malenstwu czegos bedzie brakowac

Anusiak uwazaj zebys sie nie odwodnila, pij czesto a malo. Podobno tez tak trzeba jesc, zawsze miec cos malego przy lozku zeby zanim wstaniesz cos juz przekasic.
Nie znam sie za bardzo na temacie bo jeszcze nie wymiotowalam w ciazy tylko mdlosci mialam.

Witam, nie nadążam, nie wiem co komu odpisać :)
@89Katia jesteśmy w tym samym momencie ciąży, teraz dopiero serduszka zaczynają bić, dzień wcześniej może by go w ogóle nie było widać a dzień później może już by pikało szybciej. Trzymam kciuki:)
Mówicie o pracodawcy i L4, wyobraźcie sobie że mój szef sam się domyślił, mówi że widzi jakąś aurę ;)
Wczoraj na wizycie poprosiłam o L4 i dostałam bez problemu, chociaż w pracy będzie ciężko beze mnie.
A na wizycie : ;)
dzidzi ;) 1,05cm
serduszko widziałam ale dr nie mierzył tętna. ładnie migało i dr stwierdził że wszystko wygląda dobrze :)
wg om to był 6t6t a wg usg 7tydz1d, więc ciągle jesteśmy do przodu ;)
rośniemy

Wow! 1 cm?? Ale zarodek już taki duży, czy pęcherzyk? Jeżeli sam zarodek, to duża fasolka jak na ten czas :)

Aj czyli ja pewnie nie usłyszę jutro serduszka :( u mnie będzie 5t 6d

Nic się nie martw na pewno zabaczysz choćby pęcherzyk :)

Ja myslę, że to zależy od tego jaką się ma pracę. Ja mam pracę siedzącą, w biurze. Zawsze mogą zostać w domu. Dopóki dobrze się czuję, to wolałabym pracować. Choć jak pomyślę sobie np. o tym że mogłabym mieć L4 prze całe lato i np wylegiwać się na leżaczku w ogródku u mamy, to... brzmi to kusząco :) No ale o pracę też trzeba dbać, w końcu dzięki niej będę mogła utrzymać maluszka i dać mu wszystko co potrzebuje :)

Wow! 1 cm?? Ale zarodek już taki duży, czy pęcherzyk? Jeżeli sam zarodek, to duża fasolka jak na ten czas :)

Nic się nie martw na pewno zabaczysz choćby pęcherzyk :)

Ja myslę, że to zależy od tego jaką się ma pracę. Ja mam pracę siedzącą, w biurze. Zawsze mogą zostać w domu. Dopóki dobrze się czuję, to wolałabym pracować. Choć jak pomyślę sobie np. o tym że mogłabym mieć L4 prze całe lato i np wylegiwać się na leżaczku w ogródku u mamy, to... brzmi to kusząco :) No ale o pracę też trzeba dbać, w końcu dzięki niej będę mogła utrzymać maluszka i dać mu wszystko co potrzebuje :)

Tak:) zarodek :) tzn pole płodowe ale ono jest takie jak fasolka, pęcherzyk ma 3cm (!)
Ale.. na pewno u mnie owulacja była wcześnie, dlatego to wszystko tak wygląda.
Ledwo żyję, mdli mnie tragicznie.

reklama
Cześć wszystkim! :)
Dzisiaj poranna toaleta mnie ominęła, ale może nadrobie wieczorem, tak jak dwa dni temu..
Ogolnie czuje dalej mdłości, ale jest juz to trochę inaczej. Teraz caly czas mnie lekko mdli a mam takie "napady", tak mi niedobrze, jak bym miala zaraz zwymiotować.
Dzisiaj mówię dyrektorce, że biorę od poniedziałku l4, jakos sie boję i stresuje :( ale chce isc.. Męczę się w pracy..
A poza tym praca w przedszkolu na prawdę nie jest lekka, nie mam teraz cierpliwości do dzieci.

Gratuluję wizyt i bijacych serduszek!:)

Do góry