reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Mam pewnie urlop bo tel od rano wyłączony:/ nawet wolnego nie dostanę teraz żeby iść do lekarza nawet rodzinnego :/
Kurczę, ja idę w srode do lekarza, udalo mi sie przełożyć wizyte na wcześniej, narazie nie biorę zadnych leków ale na bank mi przepisze dupka, no i moze bym wydębila od niego, zeby przepisał 1 op. więcej. Ale nie moge obiecać bo nie wiem jak do tego podejdzie :/
Luteine dopochwową mam jedynie cale opakowanie na zbyciu

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny w pierwszy dzień wiosny!
Ja znowu troszkę zmienię temat.
Powiedzcie mi, czy pójście na pogrzeb w ciazy to tylko zabobon czy coś na prawdę jest na rzeczy?
Bardziej chodzi mi o pożegnanie nieboszczyka.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A co ten zabobon mówi?? Bo szczerze to nie znam :/ Z resztą jak całej reszty pozostałych zabobonów takich jak że nie wolno ścinać włosów itd

Moja mama będą ze mną w ciąży pochowała swoją własną mamę... wiele przeżyła i bardzo wtedy cierpiała, ale jak widać ja urodziłam się cała i zdrowa.

Ja bym podeszła do tego tematu w następujący sposób: jeżeli ma to być dla Ciebie bardzo stresujące przeżycie i nie jest to ktoś bardzo bliski, to bym nie szła...

Hej dziewczyny. .. przedemna trudne dni ...pojawiły się wymioty praktycznie po wszystkim co zjem ....jutro pierwsze usg o 15:30 doczekać do nie mogę ale jak Ja to przetrwam kiedy z toaletą trudno mi się rozstać przez nie mile objawy.. ehh..

Jejku pospałam ponad 2 godziny, zjadłam cokolwiek i trochę mi lepiej.

Tyle napisałyście, że nie pamiętam co komu odpisać :)

Widzę, że wszystkie mniejsze lub większe objawy ciążowe. Za miesiąc będziemy jak nowo narodzone :)

A co ten zabobon mówi?? Bo szczerze to nie znam :/ Z resztą jak całej reszty pozostałych zabobonów takich jak że nie wolno ścinać włosów itd

Moja mama będą ze mną w ciąży pochowała swoją własną mamę... wiele przeżyła i bardzo wtedy cierpiała, ale jak widać ja urodziłam się cała i zdrowa.

Ja bym podeszła do tego tematu w następujący sposób: jeżeli ma to być dla Ciebie bardzo stresujące przeżycie i nie jest to ktoś bardzo bliski, to bym nie szła...

Powiem szczerze, ze nie wiem dokładnie co ten zabobon mowi. Obiło mi sie kiedyś o uszy.. No i byłam na paru pogrzebach gdzie ciężarna nie wchodziła sie pożegnać, być może to kwestia psychiki - nie wiem.
Nie wierze w zabobony... hmm.. może w jedyny, ze jak ktoś zachodzi w ciąże to chowa kogoś z rodziny. Sprawdziło mi sie to na masach ludzi.
Ale juz wszystko wiem! Dzięki :-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Odnośnie zabobonów, wlasnie dzwonila do mnie mama i mówiła, ze moja kuzynka, ktora teraz w styczniu urodzila córkę, będzie chciała poprosić mnie na chrzestną, no i podobno jest zabobon mówiący o tym, ze kobieta w ciąży nie powinna trzymac dziecka do chrztu.. Ale dlaczego - nie wiem :D :D
W tym roku mam dwie komunie i wesele, a jak dojdzie mi ten chrzest to zbankrutuje, nie mówiąc o tym, ze bylabym juz chrzestną po raz trzeci :D no ale z jednej strony niby fajnie, zawsze to jakis kontakt sie trzyma :)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry