reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Princesseczka na plecach.

Skrzat my zaczęliśmy 2, bo najpierw zużylam te jedynki co miałam. Mialam jedna duza i dwie male bo na odchodne dali G w szpitalu. A tak to juz dawno dawalabym 2. I używamy białych pampersow. Kupuje na feedo.pl

8.11[emoji480]Gabryś [emoji64]

reklama
Co do pieluszek to my juz na 2kach zielonych Pampers jestesmy od momentu odparzenia teraz myślę czy nie zalożyć już 3(jedno opkowanie juz zakupilam i czeka).

Emalka duzo cierpliwosci i siły... moj jak miał nocki a młody kolkę to 3h siedzialam przy zgaszonym świetle w totalnej ciszy bujając wózek. Strasznie zmęczona tym byłam

Mojej wózek się nie podoba. Ma kolyske też be, bujaczek no może być na 15minut. [emoji5]
Moje dziecko jest trochę dziwne [emoji6] wszystkie lubią spacery moja nie. Dziś tak mi się rozdarla w parku że inne matki się na mnie patrzyły [emoji34]

Pola jest już z nami [emoji179][emoji128][emoji480]

Emalka współczuję ja zawsze boję się tego rozdarcia i mam panikę jak tylko zaczyna się wiercić i krzywić :-D

Mój bujanie w wózku polubił calkoem niedawno bo dopiero jakieś 2 tyg.temu. Przy pierwszym dużym ataku kolki jak go wsadziłam do wózka to rozdarł się tak że aż się zanosił.

Spróbuj córcię polożyć na brzuszku mojemu naprawde to pomaga. Wiadomo ze nie całkowocie ale widzę że mniej się męczy

Dzięki dziewczyny za rady. Wszystko prócz mleka kupione.
U nas nie robi sie usg bioderek. Pytałam pediatry i on mowi ze słyszał ze w Polsce sie robi ale to dlatego ze jest duży procent dysplazji a tutaj sprawdza sie manualnie i jak nie ma watpliwości to sie nie robi. Ale zapytał czy chce.
Paszport i dowód u nas od ręki. Idziesz z dokumentami , płacisz 26 euro, zostawiasz odcisk palca i wyskakuje z maszynki gotowy paszport. Fajnie ... ja pewnie do polski na dwa tyg będę musiała zjechać jak mi sie dowód skończy.
Na kolki kupiłam taki termofor malutki z kuleczkami co do mikrofali sie wsadza. Wyglada ze jak młodej na brzuch kładę to ciężar i ciepło pomagają .

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Skrzat nie wiem czy Cie to pocieszy Ale ja jeszcze ani razu Natusi nie wazylam

Karo wlasnie białe 1 sa jak dady 2 a nawet i wieksze. My niedawno dopiero na 1 przeszlismy i jeszcze dlugo pouzywamy:)

Emalka u mnie w tesco nie ma tej promo a bym zapas zrobila chetnie

Natalia 7.11.16 [emoji173] 3020g/54cm [emoji480]

My chusteczek uzywamy tylko poza domem. W domu woda przegotowana. Pieluchy najlepsze Pampers, ale zakladam też Dady od czasu do czasu.
Dziewczynki czy używacie smoczkow? My do tej pory nie. W szufladzie leży chyba z pięć ale jakoś jestem antysmoczkowa. Ciekawe ile wytrzymamy

13.10.2016 córcia

Firana ja też antysmoczkowa bylam ale moj za namowa swojej mamusi dal mlodemu smoka juz w szpitalu mimo ze naprawde niepotrzebowal... mozna powiedziec ze sila mu go wepchneli i teraz tylko problem bo beczy bez smoka i co chwila wypada nawet ze snu go potrafi wybudzic jesli wypadnie. Takze trzymaj sie dzielnie

reklama
Co do smoczka to my próbowaliśmy przy tych historiach, ale Iza wypluwa, mam i nosze przy sobie ale na razie powiedzmy nie smoczkujemy.

My pieluchy kończymy 1 - dziś jutro wyjdzie do końca ostatnia paczka Dada. Miałam z 1 tez Toujour. W porównaniu Dada lepsza. Tesciowa przyniosła mi reklamówki Dada premium, te sa w ogóle super milutkie :) Teraz z 2 mam Dada, Toujures, Pampers zielony i biały:)

Ja dzisiaj wieczorem przejadę sie do Tesco jak to jeszcze obowiązuje?

My walczymy z katarem, charczy młoda strasznie, byle kaszel jej sie z tego nie zrobił. Sól Disne mar ok:) ładnie psika, Młoda się nie denerwuje, odkurzacz tez po 2 razach przestał wywoływać płacz:) moze czuje ze jej pomaga?

Co do wagi to wczoraj miałam wrażenie ze duzo śpi i mało je, jeszcze ten katar i zrobiłam jej mm na noc, gdzie tam histeria, pluła butla i najadła sie cycem.

Sąsiedzi zalatwili mi Sab Simplex ale dziewczyny jak dać dziecku 15kropli? Iza denerwuje sie po 5 Dicofloru;) bo Bobotik gesty i tylko 3 wiec styka:) w ogóle daje bobotik od 4 dni tak 2-3x dziennie i jest ok - Iza nie płacze, leży, zastanawiam sie czy podawać dalej czy odstawić? Ale moze za kilka dni zrobię test?[emoji6]

Miłego dnia:)

Edit.

Tesco promo na panpersy jeszcze 10 dni

W Piotrze i Pawle 6pack białych chusteczek Pampers za 24zl

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry