reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Ja mam jeszcze paczkę zielonych pampersów 2 i dady premium, na razie więcej 2 nie kupuję, bo nie wiem, czy jak się te skończą, nie przejdziemy już na 3.
Ze starszą w ogóle smoczka nie używałam i miała etap ssania kciuka aż skórka jej schodziła, na szczęście szybko dość przestała. Ale ona na początku w ogóle nie miała odruchu ssania.
A młodsza od początku bardzo silny i w domu dałam jej smoczek to był szał. Teraz już słabiej, też wypluwa, choć czasem złapie na dłuższą chwilę i wtedy jest trochę spokoju...

Koalka, myślę, że nie ma tragedii z tym styczniowym terminem. U nas pediatra jeszcze ręcznie sprawdzał na wizycie patronażowej i stwierdził, że jest ok. Mam nadzieję, że usg to potwierdzi.

A reszta dziewczyn, co tam u Was zwłaszcza u tych co sie wcale nie odzywają.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czytam Was regularnie, ale zostalo mi jeszcze 50 stron, dlatego nic nie pisze!

17 listopada urodzil sie moj syn i dopiero niedawno poczulam, ze doszlam do siebie. Zastanawiam sie jak po takim przezyciu zdecydowalyscie sie na kolejne dzieci :p Chyba musi minac troche czasu, zeby zapomniec.

Gaga strasznie Ci wspolczuje i mam nadzieje, ze z synkiem juz lepiej.

Wracam do lektury, moze dzisiaj uda mi sie ogarnac calosc.

Joasia uśmiałam się z Twojej zmiany pieluvh z cycem w akcji :) u nas często jest wielki raban przy zmianie bo z reguły dzirje się to przed jedzeniem i po spaniu.
A Gaga się odbywała ostatnio czy przegapilam?

13.10.2016 córcia

U nas Pola też będzie jedynaczka. [emoji42] nie dam drugi raz wpakować się w te kolki. Tata wyjechał o 13 a od 16 krzyk. Co ja nakarmić ululam to Max pół godziny spokoju i od Nowa cyrk. Pielucha masaż termofor krople jedzenie noszenie próba usypiania. Teraz ja odłożyłam do łóżeczka poszłam do kuchni wracam i oczy jak 5zł. [emoji46] włączyłam suszarkę normalną ( działa lepiej niż yt) i jeszcze jest spokojna. Ale boję się wyłączyć.
Kręgosłup mi pęknie do piątku zanim tata wróci. Wyląduje w psychiatryku albo sąsiedzi zadzwonia do opieki społecznej że się znecam bo tak płacze.

Dziś od rana byliśmy w poradni chirurgicznej na kontroli. Cyrk na kółkach ze 30takich maluchów. Zapisy na 9 lekarz od 10 ostatecznie pojawiła się o 10.45. Zamiast zacząć od najmłodszych to takich 10latkow jako pierwszych. Ludzie się tam gotowali. Mój jeszcze jakoś się powstrzymywal bo Pola spala zjadła i spala dalej.
A teraz najlepsze wizyta trwała 2minuty. Dłużej ja rozbieralam i ubieralam niż to wartę. A na koniec na parkingu tak nas zastawili że nie mogliśmy wyjechać że 25minut i tu już mąż pękł [emoji6]

Pola jest już z nami [emoji179][emoji128][emoji480]

Bedemama ja pamiętam jak podczas porodu Zu mówiłam, że nigdy więcej i dopiero po 7cm przy porodzie G przypomniałam sobie jaki to ból.
No, ale teraz serio mówię: nigdy więcej [emoji4]

Emalkadream a może zamiast YouTube spróbuj aplikacje Baby Sleep Instant. Ja używałam przy Zu czeeeeęsto. Przy G ze 3 razy.

8.11[emoji480]Gabryś [emoji64]

reklama
Dziczyzny ja jak urodziłam pierworodnego położnym powiedziałam ze niedługo wracam hahaha ale powiedziałam to w szoku tak naprawdę nie chciałam więcej dzieci ;) aż dziecko mi wyrosło poszło do przedszkola a mi zaczęło się tęsknić za malutkimi stopkami i ich zapachem hahaha wacham stopy maluszków nałogowo ;) i oto mam 5 synów.....
My powoli szykujemy się do neurologa a musimy kawałek dojechać

Do góry