reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Keejti ale Ci zazdroszczę tej nutelli ;( ja jeszcze chce odczekac z czekoladą ale taką mam na nią ochotę że masakra
ja tez po cc do domu dostalam recepte na clexane 7 lub 10 zastrzykow juz nie pamiętam. Robilam sobie sama w ramię bo tak robili nam w szpitalu. U nas nacisk ma to kładą. Na pionizacje też. 6 godzin po cc przychodzi położna pomaga wstać i się wykąpać. ciężko jest wstać przeokropnie ale pamiętam że ten szybki prysznic był rewelacyjny.

Ostatnia edycja:
reklama
Ściągłam 180 w 20 min ręcznym [emoji4] Już sie trochę rozbujało [emoji4]

Firana teraz kładą nacisk, bo im pacjentka zeszła niedawno, to teraz już uważają. Jeszcze we wrześniu tego nie było.
A ta pionizacja po 6h to jakaś masakra. Ja to patrzyłam na godziny ile jeszcze... 8h po cc bym nie wstała, ale 12h (tak jak u mnie pionizują) to już było lepiej. W niektórych szpitalach to nawet 24h praktykują. Ale to by człowiek tyle na płasko zwariował.
A co do prysznica... mogłabym tam zostać na całą noc.

8.11[emoji480]Gabryś [emoji64]

Aob-gratki! :-*

Joasia-wow! ladnie idzie!

Mamo czworki-super ze maz taki domyslny i sam wpadl na taki pomysl.

Milagros :-( i jak jest dzisiaj u malutkiej?

Mnie zaraz cos strzeli. Moj przeziebiony kicha z otwarta buzoa jak gasnica co 2 minuty! mowie zeby zamykal buzie bo malego zadazi to zamknie/zasloni na dwa kochniecia i z a chwile znow kicha jak gasnica. Mam ochote go trzepnac na ocucenie.

I mój jakiś zaziebiony. Bo po co czapka czy szalik. Też mnie wkurza. Lata po mieszkaniu w majtach i ciaga nosem. Opierdzielilam że to absolutnie nie jest czas na chorowanie. Żeby czasem pomyślał. A jak nie to będzie spał na wycieraczce. Chyba dotarło ubrał się wzial jakieś witaminy.

Jestem w trakcie 40 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc)[emoji179] [emoji128][emoji738]

No to moja też rączkowa, odkąd ze szpitala wyszłyśmy...

Mamo czwórki, świetnie, ze mąż wpadł na taki pomysł, bo ogarnąć samej piątkę i dom, to nie lada wyzwanie...

Mój mąż pewnie też niedługo chory będzie, bo ma awersję jakąś do zimowej kurtki i butów, chodzi w jakimś polarze, szaliku i czapce i narzeka, że mu zimno, a w zimowej kurtce będzie mu niewygodnie...

I mój dziec się popsuł dzisiaj w nocy :) możliwe że to pierwszy skok?

[emoji175][emoji7]synek już jest z nami [emoji7][emoji175]

Karo Ale slodziak. [emoji5] a jaki ładny komplecik ciuszkow i stylowe obuwie [emoji6]

Martusia daj znać jak tam po wizycie na ip?

Pterusinska jak tam u Was? Pelnia ma na Was wpływ?[emoji6]

Jestem w trakcie 40 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc)[emoji179] [emoji128][emoji738]

Myslicie ze pelnia? Moja odpukac ciagle spi. Budziła sie tylko 2 razy w nocy i spanie do 8.30:)
Jutro do mnie polozna przychodzi. Zastanawiam się kiedy werandowac.
Karosznurek jaki slodki bobas:)

Dziewczyny a wy na noc otulacoe coasno dzieciaczki?

Natalia 7.11.16 [emoji173] 3020g/54cm [emoji480]

reklama
Milagros czasem nie zwierzęta uczulają a ich jakaś wydzielina, np. u psów ślina, a nie sierść, moze tu mocz, lub jakaś substancja która nasączone sa trociny? Oby było lepiej.

Mamo4/5 super ze maz pomyślał bedzie Ci łatwiej:)

Aob super gratulacje:)

Karosznurek słodziak jeden;) śliczne wdzianko, ale ja fanka butów nie jestem nawet miękkich dla takich małych stopek;)

My dzisiaj nie przespana noc od 1 do 6 albo cycek albo kupka. Myślałam ze zjadę, skonczylo sie na dokarmianiu mm:( Za
mało mleka mam puki co, Izunia zsie ładnie ale nie dojada jeszcze:( wiec po opróżnieniu dwóch cycków przez cały dzien dzisiaj dojadała moze z 10ml mm (na kilka karmien) duzo nie ale przynajmniej dzien w miarę spokojny, a ona raczej najedzona. Zobaczymy czy będę w stanie jak wykarmić, trochę sie zdolowalam tym ale wiem ze nie moge bo Ivi bedzie krzyczeć wiec liczy sie tylko pozytywne myślenie[emoji12]

Na razie czytam trochę po łebkach jak to w szpitalu, ale powiem wam ze jestem na oddziale gdzie naprawdę dbają o dietę :) aż jestem w szoku wszystko jest smaczne (nie najtańsze) przemyślane i zbilansowane i nie słodzą herbaty [emoji38] ale to oddział gdzie 2/3 pokoje sa takie z dziećmi a reszta to ciężarne np. z cukrzyca, posiłki wydają wg nazwisk i diety:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry