reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Keejti ale Ci zazdroszczę tej nutelli ;( ja jeszcze chce odczekac z czekoladą ale taką mam na nią ochotę że masakra
ja tez po cc do domu dostalam recepte na clexane 7 lub 10 zastrzykow juz nie pamiętam. Robilam sobie sama w ramię bo tak robili nam w szpitalu. U nas nacisk ma to kładą. Na pionizacje też. 6 godzin po cc przychodzi położna pomaga wstać i się wykąpać. ciężko jest wstać przeokropnie ale pamiętam że ten szybki prysznic był rewelacyjny.

Ostatnia edycja:
reklama
Ściągłam 180 w 20 min ręcznym [emoji4] Już sie trochę rozbujało [emoji4]

Firana teraz kładą nacisk, bo im pacjentka zeszła niedawno, to teraz już uważają. Jeszcze we wrześniu tego nie było.
A ta pionizacja po 6h to jakaś masakra. Ja to patrzyłam na godziny ile jeszcze... 8h po cc bym nie wstała, ale 12h (tak jak u mnie pionizują) to już było lepiej. W niektórych szpitalach to nawet 24h praktykują. Ale to by człowiek tyle na płasko zwariował.
A co do prysznica... mogłabym tam zostać na całą noc.

8.11[emoji480]Gabryś [emoji64]

Aob-gratki! :-*

Joasia-wow! ladnie idzie!

Mamo czworki-super ze maz taki domyslny i sam wpadl na taki pomysl.

Milagros :-( i jak jest dzisiaj u malutkiej?

Mnie zaraz cos strzeli. Moj przeziebiony kicha z otwarta buzoa jak gasnica co 2 minuty! mowie zeby zamykal buzie bo malego zadazi to zamknie/zasloni na dwa kochniecia i z a chwile znow kicha jak gasnica. Mam ochote go trzepnac na ocucenie.

I mój jakiś zaziebiony. Bo po co czapka czy szalik. Też mnie wkurza. Lata po mieszkaniu w majtach i ciaga nosem. Opierdzielilam że to absolutnie nie jest czas na chorowanie. Żeby czasem pomyślał. A jak nie to będzie spał na wycieraczce. Chyba dotarło ubrał się wzial jakieś witaminy.

Jestem w trakcie 40 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc)[emoji179] [emoji128][emoji738]

No to moja też rączkowa, odkąd ze szpitala wyszłyśmy...

Mamo czwórki, świetnie, ze mąż wpadł na taki pomysł, bo ogarnąć samej piątkę i dom, to nie lada wyzwanie...

Mój mąż pewnie też niedługo chory będzie, bo ma awersję jakąś do zimowej kurtki i butów, chodzi w jakimś polarze, szaliku i czapce i narzeka, że mu zimno, a w zimowej kurtce będzie mu niewygodnie...

I mój dziec się popsuł dzisiaj w nocy :) możliwe że to pierwszy skok?

[emoji175][emoji7]synek już jest z nami [emoji7][emoji175]

Karo Ale slodziak. [emoji5] a jaki ładny komplecik ciuszkow i stylowe obuwie [emoji6]

Martusia daj znać jak tam po wizycie na ip?

Pterusinska jak tam u Was? Pelnia ma na Was wpływ?[emoji6]

Jestem w trakcie 40 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc)[emoji179] [emoji128][emoji738]

Myslicie ze pelnia? Moja odpukac ciagle spi. Budziła sie tylko 2 razy w nocy i spanie do 8.30:)
Jutro do mnie polozna przychodzi. Zastanawiam się kiedy werandowac.
Karosznurek jaki slodki bobas:)

Dziewczyny a wy na noc otulacoe coasno dzieciaczki?

Natalia 7.11.16 [emoji173] 3020g/54cm [emoji480]

reklama
Milagros czasem nie zwierzęta uczulają a ich jakaś wydzielina, np. u psów ślina, a nie sierść, moze tu mocz, lub jakaś substancja która nasączone sa trociny? Oby było lepiej.

Mamo4/5 super ze maz pomyślał bedzie Ci łatwiej:)

Aob super gratulacje:)

Karosznurek słodziak jeden;) śliczne wdzianko, ale ja fanka butów nie jestem nawet miękkich dla takich małych stopek;)

My dzisiaj nie przespana noc od 1 do 6 albo cycek albo kupka. Myślałam ze zjadę, skonczylo sie na dokarmianiu mm:( Za
mało mleka mam puki co, Izunia zsie ładnie ale nie dojada jeszcze:( wiec po opróżnieniu dwóch cycków przez cały dzien dzisiaj dojadała moze z 10ml mm (na kilka karmien) duzo nie ale przynajmniej dzien w miarę spokojny, a ona raczej najedzona. Zobaczymy czy będę w stanie jak wykarmić, trochę sie zdolowalam tym ale wiem ze nie moge bo Ivi bedzie krzyczeć wiec liczy sie tylko pozytywne myślenie[emoji12]

Na razie czytam trochę po łebkach jak to w szpitalu, ale powiem wam ze jestem na oddziale gdzie naprawdę dbają o dietę :) aż jestem w szoku wszystko jest smaczne (nie najtańsze) przemyślane i zbilansowane i nie słodzą herbaty [emoji38] ale to oddział gdzie 2/3 pokoje sa takie z dziećmi a reszta to ciężarne np. z cukrzyca, posiłki wydają wg nazwisk i diety:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry