reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Dziewczyny a jak u was z żółtaczka ? Julkę wypisali z lekka zooltaczka z zaleceniem ze mam na słońce wystawiać . Ale akurat pada deszcz na Majorce :-) dzisiaj 5 doba życia i mam wrażenie ze ciagle jest żółta .
A do tego kupkę tylko mała rano zrobiła :-((( ale czuje sie dobrze. Jest na MM.
Jak wy pobudzacie do kupy ?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Ivi a jako taki analityk na kontraktach albo zleceniu czy o dzieło sie nie da?
Dobrze gdzieś wyczytałam ze 2 dzieci chciałaś a masz 4?;)

Podziwiam za spaceru ja jutro sie kozę wybiorę na 1... ale jest taka pogoda ze mi sie mało widzi to...

Dziewczyny tak piszemy ze gryzlysmy z bolu ściany na tym chyba polega porod ze to boli a nie jest to nic miłego ...:) gratulacje dla wszystkich nowo rozpakowanych :)

Milia a nie kazali Ci sie zgłosić do pediatry do 2 tygodni ?

Tharna witaj ! Napisz cos więcej o sobie

Koalka mogła nie byc głodna bo mogła byc najedzona jeszcze wodami.

Kejti u nas maz wrocil po 1,5 tyg bo akurat wszedł 1 wiec wrocil 2, a tak yo tez miał wracać po tygodniu ja chodziłam wk bo jeszcze mu dupę truli cały czas na telefonie ...
a teraz tata mi pomaga bo Nikosia mam w domu...

Wlasnie po Cc możesz dostać zwolnienie ze szpitala na Ciebie!

Koalka to normalne dlatego ja sie ratowałem tym kołkiem , teraz nie miałam cięcia tylko pęknięcie i dużo szybciej doszłam do siebie.
Wez albo jakies papowane albo z ręcznika zrob sobie kółko i po co na stojąco przebierasz możesz przeciez przebierać na łożku jak masz jakies te podkłady albo pieluszkę materiałowa , tak wygodniej.

Emalka co Ty mowisz z tym porodem w aucie ??!!

Aob mam nadzieje ze juz po :)

Dziewczyny jak sie myje w molienyach ro nie trzeba niczym smarować chyba ze wmolientami

Milka dzieci tak maja se wie wyginają .. cierpliwie kochana bez stresu masz byc uspokajaczem dla swojego dziecka :)

A jak to vacum ? Ja w końcu nie miałam przy pierwszym we było w oczekiwaniu sle z tego xo wiem to tez nie jest jakoś super bezpieczne .

Co wydaje mi sie ze jestem blisko nadrobienia to piszecie znoś dużo ;)

Iza skok koło 6 tyg polecał książkę pierwszy rok z życia dziecka ;) a po 3 tyg to kołki sie uruchamiają ;)

Milka to spróbuj te chustę to pomoze (;

Ivi mój spi ładnie w dzien a cyckowy jest głownie nocą ;)

Ja juz tez wciągam czekoladę i mandarynki a i dzis big maka rownież ;;)

Aob gratuluje ;) pisze ta norkę 3 dni ;)

zem3i09kkpneir9y.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

hej laski
my dziś gości mieliśmy, 3 maluszki - nasz 2 tygodniowy, 3 miesięczny i pół roczny :) do tego piątka "biegaczy" od 2,5r do 6 lat;)
EMka - my z mężem zawsze myśleliśmy o dwójce :) ale .. potem była dwa razy tzw. "wpadka kontrolowana" ;) czyli - jak będzie to będzie, jak nie bedzie to nic się nie stanie ;) a że my raczej "szybko" zaskakujemy to mamy czwóreczkę :D Co do pracy to spokojnie, raczej cierpię na nadmiar pomysłów na siebie niż ich brak :D A temat IT będę ciągnąć na pewno z mężem - uzupełniamy się, bo on jest programistą a ja analitykiem/testerem ;) i mamy firmę, więc na pewno będę miała kontakt z dziedziną ;)

Milca przy pierwszym tez długo ok 3 tyg nic nie jadłam poza ryżem i gotowanym kurczakiem i warzywami na parze ... potem juz poleciałam po bandzie , czekolada orzechy bigos i cola ... dzis tego bic maca to jadłam az mi sie uszy trzęsły ... coke juz pije od tygodnia ... a czekoladę podobnie no i cytrusy jem , czytaj mandarynki :)

A co do piersi to zdarzaja sie nam takie sety rownież taka nasza rola i to tez wspomaga laktację ...
1479067334-sgbxm1.jpeg
apropo mleczka i ilości zjadanych nie wiem skad to mam. Możliwe ze któraś z Was tu wklejała :)

Ivi to jak macie firmę to fajnie bo masz cały czas kontakt :)

zem3i09kkpneir9y.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Emka dajesz nadzieję [emoji1] big Mac, mandarynki, czekolada [emoji5] super.

Jestem w trakcie 40 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc)[emoji179] [emoji128][emoji738]

Ja jem czekoladę, ciasto, jadłam ananasa, jem surowe i gotowane owoce, piję pepsi.. Jedyne czego już wiem ze muszę unikać to pomidory (ostatnio po spagetii młodego wysypało;) ) i nie piję kawy - ale to głównie z uwagi na magnez i hektolitry kawy które pilam w ciąży, a kp jest tylko wymówką ;)

reklama
Ewa, u nas na zoltaczke kazali dużo karmić, po 2 tygodniach nie ma już śladu, a na kupę masaż brzuszka albo podawanie wody do picia?

Emka, do 4 tygodni mam zalecona wizytę u pediatry, ale poprzednio też poszłam po ponad m-cu po terminie zalecanym, jak nic się nie dzieje, to po co mam się spieszyć. Położna kontroluje i też mówi, że jak nie chcę, to nie musze, że mogę po prostu na szczepienie pójść. Wiadomo, że jeśli byłoby coś niepokojącego, od razu bym poszła.

Netta, a nie badali małej crp w szpitalu?

Ostatnia edycja:
Do góry