reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Milagros, miałam na koniec ciąży takie uczucie, jakby mała miała mi zaraz wypaść i jakby kość łonowa mnie bolała, a teraz na wieczór albo w nocy chodzić nie mogę, bolą mnie kości ta na dole i po bokach, nie wiem co to :( M-c przed porodem miałam usg spojenia i nie było rozejścia, ale zastanawiam się, jak napisałaś, że to od dużej ilości hormonów, bo chyba dużo ich miałam, skoro mała ma te obrzęki i położna powiedziała, że to właśnie od moich hormonów.

Diabliczka, widzę, że u Ciebie drugie cc też gorsze, wracaj szybciutko do siebie. Mi też ani morfina ani ketonal nie pomagały, a przynajmniej niewystarczająco, bo leżałam na pooperacyjnej i jęczałam z bólu, a po pierwszym nie było tego. Oby szybciutko żółtaczka zeszła.

Karosznurek, Koalka nie będziecie się starały o alimenty? Współczuję nerwów :( Ale Wasze dzieci będą miały za to cudowne, kochające mamusie.

reklama
Milagros sprawdzałam z tą chusteczka i nie była akurat tak Mokra...

Iza nie ma to jak fachowa pomoc... oby to nie było nic poważnego...

Ivi a to masz tak mocne to krwawienie czy też dziwne skrzepy wylatują? Może jedz sprawdź...

Keejti ja tak mam ale jak długo siedzę/leze w jedną pozycji to później chodzić nie mogę[emoji20] ale u mnie to raczej nie rozejscie spojenia...

Emalka straszne są te historie [emoji20] a ile jest "mniejszych" tragedii o których się nie mówi..[emoji33]

Joasia może synek chce już Ci pomachać[emoji6] moja mnie tak dzgala po tym kręceniu biodrami na piłce[emoji6]

Bedemama 150stron nadrobilas!? Wooow [emoji2] ja sypiam aż za dobrze[emoji6]

Ja liczę że zaraz uda mi się młodego uspac bo sama już bym pospala...

Jestem w 41 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 05.11

Ja tez slabo sypiam:/
Zawzieta jestem i cale mieszkanie na kolanach wymylam. Jak bylam w takiej pozycji to tak strasznie nie bolalo. Najgorzej jest jak np stoje i podniose jedna noge doslownie piszcze wtedy z bolu. Nie wiem gdzie to usg sie robi zaraz zobacze jak kolejki do ortopedy ale pewnie szał jest.

Aob kurcze moze lec sprawdz co z tym krwawieniem zeby jakiegoś problemu nie bylo.

Jestem w 40. tygodniu ciąży <3

aob - to bardziej kwestia "zapachu" i koloru.. bo cały czas są bardzo mocne (mija dziś 7 dni). Ale u mnie był problem z obkurczeniem macicy po porodzie, jakieś lekarstwa dostawałam itd więc jestem mocniej wyczulona na to.. Z kolei nie sądzę że to jakiś problem z łożyskiem, bo to urodziło się w całości ..

dziewczynki działajcie działajcie :) a dzidzie niech ładnie wychodzą i cieszą mamusie :) :)

Ehh ivi dzialajcie jak tu działać jak moj sie tylkiem odwrocil

Milagros dokladnie majtek zalozyc nie jestem w stanie. Udalo mi sie na pobiedzialek zapisac do ortopedy akurat jedno miejsce bylo pojade na ktg to i do niego moze usg machnie

Kliska gratulacje !

Jestem w 40. tygodniu ciąży <3

Dziękuję wszystkim za pomoc i pewnie jeszcze będę pisać jak znajdę czas :)
Basienko, groziła mi patologia ciąży z powodu małopłytkowości krwi w poniedziałek, ale lekarz sprawdził szyjkę i powiedział: 2 cm rozwarcia, miękka szyjka. No więc zalecił mojemu mężowi receptę: podziałać, no i tak o północy z piątku na sobotę skurcze co 5-2 minuty i rozwarcie 3-4 cm, więc tak to było xD lekarz ten co nam to zalecił był przy drugiej fazie porodu i sam się śmiał, że tak szybko :) ja jestem szczęśliwa chociaż mała napiła się wód plodowych i ciągle je wypluwa, a jeść nie chce, chociaż coś tam polizala siary. Jest spokojna jak na razie :)

Kliska gratulacje [emoji322][emoji320][emoji253][emoji480]

Jestem w trakcie 39 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji274][emoji254]

reklama
Do góry