reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Milagros, miałam na koniec ciąży takie uczucie, jakby mała miała mi zaraz wypaść i jakby kość łonowa mnie bolała, a teraz na wieczór albo w nocy chodzić nie mogę, bolą mnie kości ta na dole i po bokach, nie wiem co to :( M-c przed porodem miałam usg spojenia i nie było rozejścia, ale zastanawiam się, jak napisałaś, że to od dużej ilości hormonów, bo chyba dużo ich miałam, skoro mała ma te obrzęki i położna powiedziała, że to właśnie od moich hormonów.

Diabliczka, widzę, że u Ciebie drugie cc też gorsze, wracaj szybciutko do siebie. Mi też ani morfina ani ketonal nie pomagały, a przynajmniej niewystarczająco, bo leżałam na pooperacyjnej i jęczałam z bólu, a po pierwszym nie było tego. Oby szybciutko żółtaczka zeszła.

Karosznurek, Koalka nie będziecie się starały o alimenty? Współczuję nerwów :( Ale Wasze dzieci będą miały za to cudowne, kochające mamusie.

reklama
Milagros sprawdzałam z tą chusteczka i nie była akurat tak Mokra...

Iza nie ma to jak fachowa pomoc... oby to nie było nic poważnego...

Ivi a to masz tak mocne to krwawienie czy też dziwne skrzepy wylatują? Może jedz sprawdź...

Keejti ja tak mam ale jak długo siedzę/leze w jedną pozycji to później chodzić nie mogę[emoji20] ale u mnie to raczej nie rozejscie spojenia...

Emalka straszne są te historie [emoji20] a ile jest "mniejszych" tragedii o których się nie mówi..[emoji33]

Joasia może synek chce już Ci pomachać[emoji6] moja mnie tak dzgala po tym kręceniu biodrami na piłce[emoji6]

Bedemama 150stron nadrobilas!? Wooow [emoji2] ja sypiam aż za dobrze[emoji6]

Ja liczę że zaraz uda mi się młodego uspac bo sama już bym pospala...

Jestem w 41 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 05.11

Ja tez slabo sypiam:/
Zawzieta jestem i cale mieszkanie na kolanach wymylam. Jak bylam w takiej pozycji to tak strasznie nie bolalo. Najgorzej jest jak np stoje i podniose jedna noge doslownie piszcze wtedy z bolu. Nie wiem gdzie to usg sie robi zaraz zobacze jak kolejki do ortopedy ale pewnie szał jest.

Aob kurcze moze lec sprawdz co z tym krwawieniem zeby jakiegoś problemu nie bylo.

Jestem w 40. tygodniu ciąży <3

aob - to bardziej kwestia "zapachu" i koloru.. bo cały czas są bardzo mocne (mija dziś 7 dni). Ale u mnie był problem z obkurczeniem macicy po porodzie, jakieś lekarstwa dostawałam itd więc jestem mocniej wyczulona na to.. Z kolei nie sądzę że to jakiś problem z łożyskiem, bo to urodziło się w całości ..

dziewczynki działajcie działajcie :) a dzidzie niech ładnie wychodzą i cieszą mamusie :) :)

Ehh ivi dzialajcie jak tu działać jak moj sie tylkiem odwrocil

Milagros dokladnie majtek zalozyc nie jestem w stanie. Udalo mi sie na pobiedzialek zapisac do ortopedy akurat jedno miejsce bylo pojade na ktg to i do niego moze usg machnie

Kliska gratulacje !

Jestem w 40. tygodniu ciąży <3

Dziękuję wszystkim za pomoc i pewnie jeszcze będę pisać jak znajdę czas :)
Basienko, groziła mi patologia ciąży z powodu małopłytkowości krwi w poniedziałek, ale lekarz sprawdził szyjkę i powiedział: 2 cm rozwarcia, miękka szyjka. No więc zalecił mojemu mężowi receptę: podziałać, no i tak o północy z piątku na sobotę skurcze co 5-2 minuty i rozwarcie 3-4 cm, więc tak to było xD lekarz ten co nam to zalecił był przy drugiej fazie porodu i sam się śmiał, że tak szybko :) ja jestem szczęśliwa chociaż mała napiła się wód plodowych i ciągle je wypluwa, a jeść nie chce, chociaż coś tam polizala siary. Jest spokojna jak na razie :)

Kliska gratulacje [emoji322][emoji320][emoji253][emoji480]

Jestem w trakcie 39 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji274][emoji254]

reklama
Do góry