reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Aob gdyby dzidzia była mała to nie miałabym nic przeciwko chodzić nawet do 41 tygodnia ale zwyczajnie jest mi cieżko, brzuchol ogromny i 20 października Mała ważyła juz 3300.
Bardzo boje sie rodzic pierwsze tak duże dziecko, z kolei nie chce cesarki chyba ze bedą wskazania. Z drugiej strony rodzic takiego giganta droga natury to strach. Oglądałam ostatnio w DD TVN reportaż o kobiecie która procesuje sie ze szpitalem który zmusił ja do urodzenia 6kgilowego dziecka SN. Córeczka jest do dziś rehabilitowana ponieważ sie zakleszczyła w kanale radnym. Aż mnie ciarki przeszły bo u mnie szpital w którym bede - ma myśl przewodnia "rodzic po ludzki" czyli pełen nacisk na SN.

Milagros jak sie czujecie z mała Księżniczka?:-) Kiedy do domku?

Princeska to zawijaj sie może na noc jakimś szalikiem wokół szyi i spróbuj wygrzać. Kiedy planujesz spacer z maluszkiem juz na dworze?

reklama
Do bólu doszły skurczybyki co jakieś 20-30 min. Są do wytrzymania więc na razie jeszcze zachowuje spokój. Może to tylko przepowiadające albo z tych nerwów przed poniedziałkowym coś się zaczyna dziać.
W ciąży z Izabelką tak miałam , że w poniedziałek rano miałam mieć wywoływany poród, a z nerwów chyba sama z siebie dostałam skurczy i zaczęłam rodzić w niedzielę o 23.

Co do wielkości bobaska to faktycznie mogę w 100%potwierdzić , że dziecko powyżej 4 kg rodzi się gorzej( nie wiem jak jest z samym wypieraniem) ale uważam też ,ze łatwiej się rodzi gdy akcja się samą rozkręci i np tylko wspomagają oksytocyną niż jak wywołują całkiem "na sucho". Przynajmniej tak było w moim przypadku.

I mnie rozwarcie na 2 palce było tydzień temu bez żadnego wspomagania. No chyba , że mąż tu zadziałał;-) ;)

Joasia - u mnie przy rozwarciu na 1 palec, gin pogmerała, rozwierając na 2 palce.. efekt znacie. Ale być może zależy to od gin, przekonań, umiejętności itd.. Nie każdy lubi wspomagać, moja uważa że jeśli w jej ocenie wszystko jest gotowe, to czemu nie (szczególnie w uzasadnionych przypadkach, jak u mnie w 37 tyg, ale w "terminie" to już bez oporów;) )

Koalka-jesli nie bedzie padalo to w niedziele :-) krotki spacerek taki max.15 min :-). jutro kolejne werendowanie planuje urzadzic-dzisiaj bylo ok.5min jutro ok.10min.planuje. I tak dlugo z tym zwlekalam ale pogoda byla slaba. Lalo i wialo ze mnie samej bylo zimno a co dopiero takiemu maluszkowi.

A no rozpiera mnie energia a moze to temu ze chce juz urodzic:) jeszcze podlogi na kolanach w planie.

My zrobilismy wypad do biedronki niedawno po suche produkty i chemie a jeszcze po jakies mieso chcemy sie wybrac i pomrozic

No nie moge jakos sama sie przelamac zeby do szyjki sie dostac wiec jak pojade na ktg to moze ktoś zbada ;d

Princeseczka moze jakiś cieply termoforek?

Jestem w 39. tygodniu ciąży <3

jak mój dziś wróci powiem mu żeby mi zrobił wlewkę :D:D:D:D popatrzy jak na nienormalną a jak mu wytłumaczę o co chodzi to już widzę jego zaciesz :D on do tego chętny tylko ja ostatnio nie mam ochoty:/

Emalka ja jako tako zakupowych zapasów nie robię, tylko tyle co pisałam, że chce mojemu po 5 słoików bigosu i fasolki zaprawić bo mnie pewne z 3 tyg w domu nie będzie to żeby chociaż na parę dni miał, resztę niech sam kupuje na bieżąco co mu tam będzie pasowało

Mama4 Ty spokojnie z tymi skurczami ;) czekaj do 7 bo 8 jestem na oddziale :)

ja to mam dobrze zadzwoniłam rano do siostry i tak tylko zapytałam czy nie piecze jakiegoś placka na weekend a ona że jeszcze nie myślała to jej mówię, że jakby się namyśliła to pychotka była by w sam raz ona się zaczęła śmiać a teraz do mnie dzwoni, że już kończy piec :D:D

reklama
Emalka a czemu zapasy spożywcze ?
Aob widze strach prze dla Cc jak u mnie, mnie sie juz po porodzie śniło ze musieli mi zrobić Cc z jakiegos inne powodu niz dziecko ! Szok:/ a waga sie nje martw na zapas usg kłamie tzn wiesz dobrze ze wystarczy diodę przesunąć o 1min i po sprawie.

Koalka nje myśl o takich rzeczach to moze sie zdarzyć każdemu i komplikacje moga byc nawet przy dziecku 2,5 kg i rownież przy Cc , ja swojego pierwszego syna rodziłam 4100 a przed ciaza miałam 48 kg i dało radę bez problemów bez znieczuleń jakich kolwiek jedyne co to nacieli mnie ale syn wyszedł ładnie sam!

zem3i09kkpneir9y.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Do góry