reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Aob gdyby dzidzia była mała to nie miałabym nic przeciwko chodzić nawet do 41 tygodnia ale zwyczajnie jest mi cieżko, brzuchol ogromny i 20 października Mała ważyła juz 3300.
Bardzo boje sie rodzic pierwsze tak duże dziecko, z kolei nie chce cesarki chyba ze bedą wskazania. Z drugiej strony rodzic takiego giganta droga natury to strach. Oglądałam ostatnio w DD TVN reportaż o kobiecie która procesuje sie ze szpitalem który zmusił ja do urodzenia 6kgilowego dziecka SN. Córeczka jest do dziś rehabilitowana ponieważ sie zakleszczyła w kanale radnym. Aż mnie ciarki przeszły bo u mnie szpital w którym bede - ma myśl przewodnia "rodzic po ludzki" czyli pełen nacisk na SN.

Milagros jak sie czujecie z mała Księżniczka?:-) Kiedy do domku?

Princeska to zawijaj sie może na noc jakimś szalikiem wokół szyi i spróbuj wygrzać. Kiedy planujesz spacer z maluszkiem juz na dworze?

reklama
Do bólu doszły skurczybyki co jakieś 20-30 min. Są do wytrzymania więc na razie jeszcze zachowuje spokój. Może to tylko przepowiadające albo z tych nerwów przed poniedziałkowym coś się zaczyna dziać.
W ciąży z Izabelką tak miałam , że w poniedziałek rano miałam mieć wywoływany poród, a z nerwów chyba sama z siebie dostałam skurczy i zaczęłam rodzić w niedzielę o 23.

Co do wielkości bobaska to faktycznie mogę w 100%potwierdzić , że dziecko powyżej 4 kg rodzi się gorzej( nie wiem jak jest z samym wypieraniem) ale uważam też ,ze łatwiej się rodzi gdy akcja się samą rozkręci i np tylko wspomagają oksytocyną niż jak wywołują całkiem "na sucho". Przynajmniej tak było w moim przypadku.

I mnie rozwarcie na 2 palce było tydzień temu bez żadnego wspomagania. No chyba , że mąż tu zadziałał;-) ;)

Joasia - u mnie przy rozwarciu na 1 palec, gin pogmerała, rozwierając na 2 palce.. efekt znacie. Ale być może zależy to od gin, przekonań, umiejętności itd.. Nie każdy lubi wspomagać, moja uważa że jeśli w jej ocenie wszystko jest gotowe, to czemu nie (szczególnie w uzasadnionych przypadkach, jak u mnie w 37 tyg, ale w "terminie" to już bez oporów;) )

Koalka-jesli nie bedzie padalo to w niedziele :-) krotki spacerek taki max.15 min :-). jutro kolejne werendowanie planuje urzadzic-dzisiaj bylo ok.5min jutro ok.10min.planuje. I tak dlugo z tym zwlekalam ale pogoda byla slaba. Lalo i wialo ze mnie samej bylo zimno a co dopiero takiemu maluszkowi.

A no rozpiera mnie energia a moze to temu ze chce juz urodzic:) jeszcze podlogi na kolanach w planie.

My zrobilismy wypad do biedronki niedawno po suche produkty i chemie a jeszcze po jakies mieso chcemy sie wybrac i pomrozic

No nie moge jakos sama sie przelamac zeby do szyjki sie dostac wiec jak pojade na ktg to moze ktoś zbada ;d

Princeseczka moze jakiś cieply termoforek?

Jestem w 39. tygodniu ciąży <3

jak mój dziś wróci powiem mu żeby mi zrobił wlewkę :D:D:D:D popatrzy jak na nienormalną a jak mu wytłumaczę o co chodzi to już widzę jego zaciesz :D on do tego chętny tylko ja ostatnio nie mam ochoty:/

Emalka ja jako tako zakupowych zapasów nie robię, tylko tyle co pisałam, że chce mojemu po 5 słoików bigosu i fasolki zaprawić bo mnie pewne z 3 tyg w domu nie będzie to żeby chociaż na parę dni miał, resztę niech sam kupuje na bieżąco co mu tam będzie pasowało

Mama4 Ty spokojnie z tymi skurczami ;) czekaj do 7 bo 8 jestem na oddziale :)

ja to mam dobrze zadzwoniłam rano do siostry i tak tylko zapytałam czy nie piecze jakiegoś placka na weekend a ona że jeszcze nie myślała to jej mówię, że jakby się namyśliła to pychotka była by w sam raz ona się zaczęła śmiać a teraz do mnie dzwoni, że już kończy piec :D:D

reklama
Emalka a czemu zapasy spożywcze ?
Aob widze strach prze dla Cc jak u mnie, mnie sie juz po porodzie śniło ze musieli mi zrobić Cc z jakiegos inne powodu niz dziecko ! Szok:/ a waga sie nje martw na zapas usg kłamie tzn wiesz dobrze ze wystarczy diodę przesunąć o 1min i po sprawie.

Koalka nje myśl o takich rzeczach to moze sie zdarzyć każdemu i komplikacje moga byc nawet przy dziecku 2,5 kg i rownież przy Cc , ja swojego pierwszego syna rodziłam 4100 a przed ciaza miałam 48 kg i dało radę bez problemów bez znieczuleń jakich kolwiek jedyne co to nacieli mnie ale syn wyszedł ładnie sam!

zem3i09kkpneir9y.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Do góry