reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Princesevzka popieram rady położnej. 5w1 + pneumokoki . Do tego wszystkie inne obowiązkowe oczywiscie. Do tego ospa jak dziecko bedzie w żłobku lub przedszkolu. Rota dla mnie to ściema;) meningokoki tez bym chciała.

Przeżyliśmy wieczora. Wykapalismy cała czwórkę.. w jednym czasie. Ha!;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Rionceseczka ja przy pierwszym po 2 czy 3 tygodniach powiedziałam ze mam dosc jedzenia jak królik ryżu z warzywami i zaczęłam próbować ale poleciałam po bandzie na bigos hehe :)
Co do uszek nie podpowiem ale najlepiej zorientować sie kiedy mozna na basen zacząć chodzić to na pewno od tego momentu nie trzeba :p

Iza zależy gdzie ten obiad w sumie do znajomych czy rodziny zdrowych bym pojechała zreszta dzis byliśmy u moich rodziców .
A co do lotów nie wiem od kiedy nie wiem czy w ogole jest jakis limit nie wydaje mi sie .

Emalka roczne dziecko to juz pikus my tez planujemy we wrześniu poleciec gdzieś na kanary pewnie bo najlepszy klimat i tak byliśmy z Niko i było super :)

Basieńka lepiej chodź jak najdłużej :)

Milia a co ja mam powiedzieć ostatni raz sex uprawiałam hm .... nie wiem moze w maju ?! Psychicznie mi sie bardzo chce i cieszę sie bo mojego meza zawsze po porodzie widze ze nadal kręcę nawet nieumalowana nieuczesana :p i to cudowne jest ale co z tego jak jeszcze trochę...
btw
Milagros prosiłas o ten szewek?

A wlasnie a prospos kp ja dowiedziałam sie teraz dopiero bo tak piłam sama wodę przy Piereszym synu a teraz polecono mi pic soki zeby dziec ładnie przybierał :)

Kliska nie masuje sie piersi bo masażem pobudzasz jeszcze bardziej, najlepiej oblać je ciepła woda , obłożyć ciepła Pielucha i dostawić maluszka , albo ostatecznie sciągnąć laktatorem ale tylko do poczucia ulgi...

Kliska cudownie ze sie tak kochacie z mężem :) ja mojego tez uwielbiam ale jak sie juz wkurzymy na siebie to tez rownie mocno hehe:)

No łaski ja miałam wracać na sale po kroplowce bo skurcze liche ale skakałam na piłce i zaczęła mi lecieć krew zanim wstałam zadzwoniłam do meza przekonana ze to wody sa .

Joasia co ty mowisz z ta opryszczka ? Ja najpierw walczyłam s sierpniu z pękającymi kącikami a w tym tyg przed porodem zrobiła mi sie opryszczka na szczęścia do porodu zeszła ale to co to jakis objaw ?

My 6w1 i pneumokoki i Rota meningo jak bedzie mozna.

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Iza ja już obklejona jestem plasterkiem. Jeszcze pęcherzyków nie ma, więc licze że może nie wyjdzie.

EM Ka tak - objaw. Opryszczka to taki bezczelny wirus, który właśnie tuż przed porodem lubi się pokazać lub zaraz po. Ja nawet teraz w torbie miałam plasterki spakowane w razie czego.
Z Zuzią jak rodziłam to też miałam niedługo wcześniej, potem za chwilę znowu wyszła.

Zła jestem, bo z dentystą musze przez to poczekać.

W sumie teraz to tylko porodu mi jeszcze brakuje.

Ja planuje szczepienie 5w1 tak jak przy Zu.

Jestem w 40 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

My też tak mocno się kłócimy :D Ale jakoś dajemy radę krótko - kiedyś to wybuchliśmy na siebie w sekundę, a pogodziliśmy się po 10 :D Śmieszne to, ale prawdziwe :D
Położna nam mówiła o lekkim rozmasowaniu miejsca gdzie czuć, że jest zastój i to pod ciepłym prysznicem...

Kliska - rozmasowac ale nie uciskać, bo jak sie uciska to mozna kanaliki uszkodzić i zapalenie murowane ... ale rozmasowanie, spuszczenie mleka pod prysznicem zeby poczuć "ulgę" , jak najbardziej!
Zazdroszczę tym, na kogo działają laktatory.. u mnie zastój oznacza "ręczna" walkę z każda grudka.. do tego ręczne masowanie piersi podczas karmienia zeby ssak zaciągnął właśnie z tego "zastanego" miejsca..
Mnie właśnie ciężka noc czeka, cycki jak balony! I całe obolałe:(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ivi ja miałam
Zastój 3 dni masakra , obyło sie bez laktatora Antoś wyciągnął i wlasnie jakby przepychanie w stronę ssaka ręcznie sobie poradzić i wole nie bo jak próbowałam masować przy pierwszym nabawiłam zapalenia i rozniosła na większa czesc piersi :/
A laktator to tylko z lovi elektcxny on zaczyna pomału a potem sie rozkręca i działa cuda :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Emka, ja już nie pamiętam kiedy, chyba w lipcu...

Szczepić chciałabym 5 w 1 i pneumokoki, ale postaram się opozniac.

Ivi, szacun, chyba że reszta już sama się kapie ;-)

Iza,super, że taka fajna babka, niektóre ostre są. Nasza jutro przychodzi, jak zobaczy, że przez 1,5 roku chałupy nie wykonczylismy, to pewnie coś sobie krytycznego pomyśli, ale trudno ;-)

reklama
Mama 4 dzieciaki super przyjęły braciszka , starszy 10 latek czasem w nerwach coś tam powie na złość ;) bałam się o mojego Jasia a on tak dorosle do tego podszedł nawet bunt 2 latka poszedł w zapomnienie , ciągle zagląda do kołyski czy Atos śpi na początku jak maluszek wstawał w nocy to odrazu Jasiu z łóżka wstawał na równe nogi i mnie budził hihihi mamusiu dzidziuś płacze teraz się przyzwyczail do małego i śpi w nocy ;) w dzień Jaś pomaga mi przy maluszku podaje pieluchy itd najgorzej jak go chcą na ręce wtedy musze każdemu po kolei dać na chwilkę ale potrzymaja go dają całuska i spokój ...

Ja karmie piersią nawał pokarmu miałam 2 dni na szczęście :) w nocy najgorzej mały je tylko mleczko odciagniete z butelki ... z piersi mu leci za dużo za szybko nie może pójść denerwuje się i koncerty cało nocne . Dlatego ściągam do butelki i mu daje dzięki temu już 2 noc jakoś daje rade przespać , wstajemy co 3 , 4 godziny na karmienie przewijanie ..

Ja dziś malucha wzięłam do siostry na kawę , i jeszcze 2 no i oczywiście idziemy z parkingu maluchy ładnie za rączkę ja niosłam fotelik z Antkiem no i maluchy się wyqrocily 4 latek rozwalona całą warga przestraszyła się tak mu spuchla na szczęście obyło się bez soru a mało brakowało zawsze coś musi się stać bo by nie było ...

Mamo 4 pytałaś jaś śpi maluch , maluch jest w pokoju z dzieciakami i powiem Ci ze u mnie cicho niejest wręcz przeciwnie ciągle jakieś zabawy wyglupy nie wspominając o klutniach dzieci a uwierz oni ciągle rywalizują o coś i jest tego sporo ze czasem zastanawiam się czy to nie dom wariatów jest przypadkiem ;) i mały ładnie śpi gorzej w nocy zaczęłam się nawet zastanawiać czy nie za cicho ma i radia nie zacząć mu puszczać ..

Idę spać dalej szumis zrobił robotę i maluszek zasnął ;) hi hi ja się ciągle zastanawiam jak dzieci mogą być tak maleńkie i jak można tak matce skrasc serce ze patrze na niego i aż płakać mi się chce eh

Do góry