reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Aob masz po nosie za te konkursy [emoji6][emoji52][emoji6] . Weszlam i wszystko mi skasowalo co pisałam

Keejti to uzywka raz noszona

Ivi ja też będę zaglądać. Oby było po Twojej myśli

Milia i nas też tak jest po cc z maluszkami...identycznie

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Karosznurek. Dokładnie tak jak pisze Milagros. Raczej budzić co 3 godz. Zeby nie spadł na wadze. Ja na początku też mialam spiocha i kazali budzić. W dzień nawet co 2 w nocy co 3. Na pewno przerwa nie może być dłuższa niż 4. A dodatkowo pediatra kazała mi podawać wode przegotowaną między karmieniami bo sezon grzewczy zeby nawodnic.

13.10.2016 córcia

Skurcze przeszły ok 4:30:( ale było juz ciekawie jak były co 6min ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Jeszcze wracając do tematu budzenia dziecka na karmienie, to wg mnie dotyczy to co najwyżej kilku pierwszych m-cy, chyba że ewidentnie jest problem z aktywnością dziecka i nie przybiera na wadze. Poprawki mnie, bardziej doświadczone mamy, jeśli się mylę.
U nas było tak, że stopniowo ta nocna przerwę wydłużalam, najpierw pilnowalam 3-3,5 h, potem 4, jaki luksus był jak doszliśmy do 5,5 :-D
Milagros, akurat M.nie przyzwyczaiła się do nocnych karmien i jak miała 5-6 m-cy jadła powiedzmy ok. 22-23,a potem 5-6. A do dziennych stałych por przyzwyczaiła się, co akurat uważam za duży plus :-)

Ivi, tak myślałam, bo zagladalam chyba z 6x i nic...

Właśnie przywieźli mi bąbelka mojego :-) :biggrin2:

Karoszurku wybudzaj koniecznie , dzieci s wysoka bilurbina dużo spia dlatego trzeba dużo przystawiać i dużo kup robic maluszek powinien.

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Milia to jak zaglądałas to pewnie ja sie na skurcze wkurzalam :D ze za słabe zeby cokolwiek z nimi robic :D

Karo- na uparte dziecko nie ma
rady;) ale próbuj, moze akurat cos pociągnie;) a potem sama wyczujesz kiedy zje a kiedy lepiej odpuścić.. pierwsze 2-3 doby dzieci maja różnie, zwykle odsypiają poród i non stop śpią albo .. nie śpią w ogóle (np moja Sylcia;) ).

Dziewuszki co u was?

Ivi to niezle. Czyli czekamy nadal;)

Milagros czekaj czekaj na ta kanapę;)

No Milagros, Martini zaciskać nogi by chociaż ktos urodził w listopadzie [emoji2]

Ja pije kawke:) ekipa wybyla do szkoły/pracy. Powiem Wam ze podziwiam dziewczyny które maja wiecej niz jedno;) Basi wyjscie do szkoły to angaż całego domu a jak bedzie Młode to ja nie wiem;) Potem przejadę sie oddać ten rożek bo jednak mi sie nie podoba;P podbrzusze jeszcze lekko cmi, ale skurcze to nie sa. Moze znów rogale kupie po drodze ;)

Nasz pies znalazł sobie budę w szufladzie pod łóżkiem na Pana rzeczach i siedzi tam cała noc, woli budę od pościeli moze czuje pismo nosem ze jakiś Mały intruz mu sie zaraz pojawi [emoji13][emoji12]

Co do wybudzania to ja juz nie pamietam co ile Basia sie budziala na tym samiutkim początku ale przybierała (ona na początku była dokarmianą mm) a potem w domu na pewno jej nie budzialam jak juz tylko ogarnęłysmu cycka (u nas żółtaczki niet) karmiłam ja koło 19/20 po kąpieli potem koło 23/24 na pierwszej pobudce i często do 5 spala od maleńkości. Co do dopajania to u mnie pediatra i położna mówiły ze nie (a to był lipiec i 37 stopni), bo mleko wystarczy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie jakie dopajanie? Jak dziecko bedzie chciało pic, to pociągnie cycka tylko troche krócej- pierwsze co leci to bardziej wodniste, dla zaspokojenia pragnienia :) dopiero potem dochodzi do "gęstszego" pokarmu takiego, którym dziecko sie najada:)

Ivi ja tu czytam szybko z myślą że Ty już po no i zawiodlam się na Twojej macicy [emoji52][emoji13] to Cię teraz będzie tak męczyć kurcze

Milia super że już jesteś razem z maluszkiem[emoji2]

Karosznurek Twój synek urodził się malutki więc też probowalabym go wybudzac i przestawiać ale tak jak Milia pisze to do jakiegoś momentu..

Diabliczka ja tak samo miałam z tymi konkursami że weszłam a tu post cały poszedł hehe...[emoji13]

Milagros czekam na kopa[emoji6]

A mnie zaczyna pobolewac kręgosłup i podbrzusze... ale rodzić mogę po południu bo rano się źle czuje... [emoji6]

Jestem w 39 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

reklama
Aob No niestety zrobiła mnie w konia:) byłam pewna ze w nocy będziemy jechać ;) ale.. te skurcze nie były takie jak powinny być.. wiec w nocy (znaczy nad ranem) juz wkurzyłam sie i poszłam spać. Ale szyjka pracuje, rozwiera sie na pewno patrząc co ze mnie wylatuje;) wiec.. moze młody czeka na babcie :D
To co, rodzimy dzis popołudniu razem?;)

Do góry