reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Wątek czytam dziś na raty także słabo mi się odnieść do tego co przeczytałam[emoji58]

Skrzat trzymam kciuki zeby akcja się jeszcze nie rozpoczela...

Ivi a za Ciebie zeby zaczęła się jutro hehe[emoji6]

A sobie żeby zaczęła się najlepiej już Hahaha[emoji23]

Kliska też ciągle sprawdzam czy coś mi tam za dużo nie leci [emoji2]

Milagros przystopuj! Czekasz chyba jeszcze na kanapę co?[emoji23]

MartiniM ja bym powtórzyła gbs jeszcze raz ale pewnie jak dziewczyny piszą lab zrobiło błąd...

A teraz ogłoszenie parafialne!

Może któraś z Was mialabym ochote jeszcze "pobawic sie" w konkursy czy testowanie?[emoji6] Otóż wklejam Wam linki do obecnie trwających 2 konkursów i 2 produktow do testowania[emoji6]
Wizek chętnie bym zgarnęła hehe [emoji2][emoji2]

Konkursy:
Do wygrania wózek STOKKE - https://www.babyboom.pl/rodzina/kon...graj_wozek_stokker_trailztm_grey_melange.html
Do wygrania jest jeden z 30 zestawów kosmetyków DOVE - https://www.babyboom.pl/rodzina/konkursy/konkurs_jestesmy_piekne.html
Do testów: 15 termoforów z pestek wiśni MediPartners
https://www.babyboom.pl/testy/test_termoforow_medipartners.html
Do testów 300 zestawów kosmetyków do włosów DOVE - https://www.babyboom.pl/testy/przetestuj_linie_kosmetykow_do_wlosow_dove_intensive_repair.html

Nooo Idę spać [emoji6] proszę mnie teraz wpuścić w kolejkę co?[emoji6][emoji2]

Jestem w 39 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

reklama
Ogólnie nie krótsze niż minuta, ten ostatni.. podchodził juz pod dwie, ale akurat nie mierzyłam bo spac próbowałam ;) p

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Czyści mnie.
Skurcze mocne, dluuuuugie, ale nadal nieregularne.
Chyba moja mama jednak nie zdąży;)

Ivi mnie wyczyscilo konkretnie i nic... hehe
Aczkolwiek powiem wam że czekam do wszystkich świętych i później niech maly wyskakuje. Jest mi okropnie ciężko plecy bolą tu przy tyłku,czasem wejdzie ból między łopatki albo jeszcze gorzej...Mały jest tak nisko ze jak zacznie mnie tam w dole uciskac to dopiero się robi nieprzyjemnie.
Co do labo to są 2 różne tamto robiłam dodatnie w klinice w ktorej prowadziłam ciążę a to w szpitalu mi teraz pobierali.

Wybudzaj, pilnuj karmienia szczególnie jesli jest choć troche żółty ..

Karosznurek, pierwsza córkę musiałam budzić i teraz tez zalecają, żeby nie robić przerw dłuższych niż 3 godz.
Właśnie ze względu na zoltaczke i żeby nie spadały z wagi. Tak też zdrowiej dla układu pokarmowego, mało a często.

Mam salę obok noworodków, od ok.19 tak płaczą, że nie wiem czy uda mi się zasnąć.

Milia oddzielna sala dla noworodków? Dzieci nie są od razu z mamami?
U nas dziecko jest 24/dobę non stop z mama.. nawet na moment nie zabierają..

Ivi, to sala do pielęgnacji ze stanowiskami do fototerapii, kąpieli itp.,gdzie położne zabierają też dzieci na noc w 1 dobie po cc, żeby mamy mogły się zregenerować, poza tym ciężko byłoby zająć się maluszkiem nie mogąc się podnosić. Przywożą na karmienie i przystawiaja, na kangurowanie w dzień, tatusiom. Ale jak zostaje się samej po cc to nawet nie da się wyciągnąć malucha z wozeczka bez pomocy.

Rozumiem... u nas nawet po cc dzieci zostają przy matce:) ale położne są na każdy "dzwonek" zeby podać, pomoc, odłożyć..

Wzięłam długi prysznic, albo przejdzie albo sie ureguluje. A ja idę spać:) jesli bym jechała rodzic to dam znac:p

reklama
No to tym bardziej, jak tu spać ;-) będę zaglądać Ivi, jeśli to już, kciuki za szybką akcję :-)

U mnie można też zostać z dzieckiem od razu po cc na noc i dzwonić po położne, ale trzeba liczyć się z tym, że trochę potrwa zanim ktoś przyjdzie, bo w nocy ograniczona obsada, a wszystkie łóżka zajęte, no i większość mam jednak woli odpocząć. Po cięciu i środkach przeciwbólowych bywa ciężko.

Do góry