reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Mi też i wtedy i teraz mówią, żeby nie dopajac, nawet jeśli dziecko dostaje mm, bo ma inny skład niż kiedyś, nie jest tak zapychajace, jest lżejsze.
Mnie muli drugi dzień...

Ivi, w końcu się ruszy, chyba że maleństwo czeka, żeby przyjść po 01.11

reklama
Kliska mój nie tyle, że chce zobaczyć, ale raczej mieć to już za sobą.

Ivi u nas po cc biorą dziecko minimum do pionizacji. No i też zależy o jakiej porze dnia wszystko wypada. U mnie pionizacja była o 22 i młodą wzieli do rana. Ja byłam nieprzytomna. W sumie budziłam się tylko jak przynosili na przystawianie czy zmieniali kroplówke, a tak to bym pewnie spała całą dobe, bo cc o 9, a na drugi dzień to też dopiero ok.8 mnie przenieśli na normalną salę.

Macie apke mierzącą skurcze? Ja sobie ściągłam wczoraj Pora ma bobasa... choć u mnie jeszcze nie pora [emoji4]

Ivi powodzenia z rodzeniem.

Mnie nic kolorowego póki co nie wychodzi. R. prognozuje, że będzie tak jak z Zu.

Jestem w 39 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Joasia mam apke, ale na iPhone. Bez telefonu ani rusz:D fajnie zastępuje kartkę, zegarek i stoper:D

U mnie dzis bardziej kolorowo niż wczoraj.. ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Hej dziewczyny. Z tymi skurczybykami to juz naprawdę nie wiadomo jak to jest. Tydzień temu miałam mega bolące skurcze, nie regularne trwające po minucie może wiecej. Takie które nie działają na szyjkę ale ponoć szyjki juz nie mam tak powiedział lekarz. Teraz znow cisza, tylko dziecię moje szaleje mi po brzuchu jakby akrobacje cyrkowe uprawiało. Od soboty do wtorku bede urządzać sie w moim M wiec nie chce jeszcze rodzic. Dalej czekam na łóżeczko dla Małej.
Z takich bardziej niepokojących objawów to czuje ciagle mokro tam na dole. Powiedzie doświadczone mamy czy jeśli Mała uciska na pecherz ( a musi uciskać bo chodzę 4x w nocy siusiu) to czy to może byc popuszczanie siusiu? nawet jeśli nie czuje akurat potrzeby? Idę dzisiaj szukać tych pasków do PH bo trochę mnie to martwi.
Pogoda dzisiaj u mnie tragiczna, ciemno, zimno, buro i zaraz spadnie deszcz :-( I jak tu miec dobry humor jak pogoda depresyjna :-(

Potrzebuje rady, do położnej sie nie moge chwilowo dodzwonić - czy śluz ze świeża krwią wymaga sprawdzenia na IP czy to mozna uznać za "normalne" przy rozwieraniu szyjki?

Ivi to jesteśmy umówione hehe [emoji6]

Joasia też sobie tą apke sciagnelam i czekam aż się przyda[emoji2]

U mnie kolejny dzień glutowo a tylko na początku było kolorowo [emoji6]

Ja przy mm dopajalam ale to też od 4mies bo tak skonczylam całkiem kp ale przy piersi to nic a nic bo jak tu chyba Ivi pisała pierwsze co leci z cycka to właśnie takie do popicia także nie widzę potrzeby... wg mnie lepiej częściej dostawiać zeby dzidzia się napila jak takie suche powietrze no ale to jak ktoś uważa..

Koalka myślę że możesz popuszczac i to calkiem normalne ale pewnie czulabys "zapach" moczu albo wkładka byłaby troche żółta (?)

Ivi jak żywa krew to chyba bym do "normalnych" rzeczy nie zaliczyła... wiem że skrzepy mogą być ale tak to chyba jednak sprawdzilabym to o na ip

Jestem w 39 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Firana jak się karmi piersią żadnej wody nie trzeba i nie słuchaj położnych. Najpierw leci rzadkie czyli dziecko pije a potem gęste i je . Czy to w okresie grzewczym czy latem w upał

Milia dokładnie tak. Przy zoltaczce i spadku wagi to budzić a jak nic się nie dzieje to na żądanie [emoji6]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Milia Katrineczka jak tam pionizacja?
Jesteście już na salach ogólnych z dzieciaczkami?

Jestem w trakcie 37 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji253][emoji179]

Emalka, właśnie napisałam na wizytowym. Na tej sali jestem od wczoraj, małą przywieźli mi rano, potem wzięli na szczepienie, ważenie i oddali, śpi sobie :-)

reklama
Gadałam z położna. Wg wszelkich objawów ktore jej opisałam, idzie to w poród;) i to wg niej kwestia bardziej godzin niż dni. Zobaczymy, ja póki co.. myje podłogę bo mam mega energię a jednocześnie walczę z Mdłościami bo mi niedobrze juz z tego wszystkiego :)

Do góry