reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Hej.
Gorąco tu aż miło.
Mniej piszę bo ostatnio jakieś wątpliwości i lęki mnie dopadły związane z nieszczęsnĄ toxoplazmozą.
Do tej pory byłam przekonana, że zaraz po porodzie zrobią badania i jeśli IGM będzie u synka ujemne to znaczy że jest zdrowy.Okazuje się jednak , że IGM może zacząć rosnąć dopiero po jakimś czasie i tak naprawdę nawet jeśli synek będzie na pierwszy rzut oka zdrowy to przez pierwsze tygodnie, a może i miesiące nie będę wiedziała wiedziała na czym stoimy. Toksoplazmoza to taka franca, że czasem jej objawy mogą się pojawić dopiero po kilku latach.Jedynie bardzo niskie Igg mogłoby daĆ duże przypuszczenie , że choroba u niego się nie rozwinie.Sorki ale musiałam to z siebie wywalić.

Ivi kciuki za wizytę . Oby masaż szyjki był możliwy i jak najbardziej owocny.

Aob- 4cm-wow! Coraz bliżej do spotkania z synkiem.

Milla- Będę jutro cały dzień za Ciebie trzymała kciuki. Zazdroszczę Co strasznie , że już jutro zobaczysz swoje maleństwo.

My wizytujemy jutro ale jako jedna z nielicznych wolę żeby na razie nic tam się nie ruszało. Niech maluch poczeka grzecznie te półtora tygodnia . Wolę jednak żeby mój lekarz mnie ciachał.Ciekawe ile będzie ważył , 2 tyg. temu ważył 3200 ,a brzuch mam ogromny.

reklama
Mamo czwórki, wierzę, że będzie wszystko dobrze i oby od razu to Igg wyszło bardzo niskie, a kolejne wyniki były już tylko formalnością.
No i kciuki, żeby posiedział malutki do 7.11, też miałam obawy, że będę cięta przez kogoś innego, jednak lekarz, do którego ma się zaufanie robi wielką różnicę...

Naprawdę dużo wizyt jutro, jestem pewna, że ktoś jeszcze urodzi;)

Princeseczka super ze maz tak dobrze sobie radzi :)
Oj ja tez jestem pewna tylko wiem ze to nie ja urodze;d moja szyjka z zelaza.
Widze ze temat masazu sie przewinął ja juz kiedys pisalam u mnie tak jak Joasia pisze im pozniej tym wieksze prawdopodobienstwo cc, lekarz nie chce ryzykowac. Dzis znow mam regularne skurcze ale co z nich skoro nie ruszaja szyjki. Tylko nie wiem z ktorej strony sie za to zabrac czy tu w szpitalu ordynatora zapytac czy kogos na prywatna wizyte szukac

Milia bede trzymać kciuki caly dzien ;)

Ivi czekam na wiesci i relacje z masazu

Aob , Ewa to wy tez juz na wylocie :) posypie sie tylko ja biedna zostane na koniec.
Juz tak Wam zazdroszcze ze macie to za sobą;) jak na Izy malego patrze to sie rozplywam doslownie

Jestem w 37. tygodniu ciąży <3

Kejti spoko spoko mi sie marzy do 7 chociaż wytrzymać.

Dzisiaj sie pokrzatalam po domu, pochowałam do szafek, takie pierdoly i rutynowe czynności i mnie po raznpierwszy kręgosłup w ciąży boli:( obym nie przegięła.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba jakaś telepatia działa na forum bo jakieś 15 minut temu myślałam o Nice. Zawieruszyła się gdzieś. Nika gdzie się ukrywasz?

A propos szyjek. Nie wiem ile w tym prawdy ale czytałam jakiś czas temu, że u niektórych kobiet szyjka przygotowuje się wcześniej do porodu i po tym można poznać, że do tej najważniejszej chwili już niedługo. U innych bywa tak, że dosłownie w kilka godzin wszystko się odbywa. Rano szyjka może być twarda, zamknięta, a wieczorem można już maluszka tulić

mi lekarz też nie proponowal masażu- powiedział że szyjka jest już bardzo gotowa- miekka i krótka i że poród w każdej chwili... ale jakos sie nie zapowiada.
Na ktg tez nie byłam bo wg lekarza nie ma takiej potrzeby... HMm no i sama juz nie wiem- czekam.............

Chyba po cc nie bardzo mozna takie wspomagacze.
Eh ja już odpuszczam chyba tak sobie mysle ze dużo w glowie siedzi. Jutro zapytam ordynatora o ten masaz-najwyzej mnie wysmieje. I odpuszczam. Pojade jeszcze na wszystkich swietych do rodzicow, wysztercha mnie w samochodzie ijak do 3 nie urodze to trudno gin mnie skieruje na oddzial pewnie w dniu terminu a to juz tylko dwa tygodnie wiec i tak predzej czy później urodze jak nie sn to cc jakos trzeba z tym zyc i tyle.

Jestem w 37. tygodniu ciąży <3

reklama
Do góry