reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Keejti- teraz rozumiem. Myślałam, że waga dziecka ma znaczenie tylko wtedy, gdy przekracza 4 kg. Słyszałam, że wtedy wykluczony jest poród sn po cc Nie wiedziałam, że im mniejsze dziecko tym lepiej dla macicy.

Ivi- kciuki za Twoją szyjkę;-) ;)

Właśnie się dowiedziałam, że wprowadzili w szpitalu , w którym będę rodzić zakaz używania tel. kom po cc. na sali intensywnego nadzoru- takim ich OIOM-ie. Zakaz odwiedzin był tam od zawsze, a teraz przez minimum godzinę, czy 2 będę w czarnej d.... bo nie będę nic wiedzieć o maluchu.Cholera wie ile mnie tam będą trzymać z uwagi na ilość cięć i cukrzycę w takiej niewiedzy.Ostatnim razem jak miałam cięcie to jedna babka leżała tam ponad 24godz . Nie wiem z jakich powodów podawali jej bardzo silne środki przeciwbólowe. Myślę o Katerineczce , która za 15 minut będzie na stole, o Milii, którą jutro to czeka i widzę siebie na sali operacyjnej. Strach mnie obleciał:unsure:

Aob- ja nigdy nie kupowałam. Dopiero ostatnio czytałam , że to dobry pomysł na oswojenie starszaków z dzidzią. Może coś tym razem coś im sprezentuję.

reklama
Aob imię Kinga cudne :D ale mi zdrobnienie Kinia sie nie podobało to sobie wymyśliłam Nusia i na moja starsza córkę (Kingę;) ) tak właśnie zdrobniałe wołam ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mamo czworki wiadomo że 4 to juz bardzo duzo ale mimo wszystko im mniejsze tym mniejsze obciazenie.
Masakra z tym zakazem ale mysle ze ktos zajrzy i poinformuje co i jak masz do tego prawo

My zdecydowaliśmy ze kupimy malej szumisia od Julka a jemu Przytulanke do zasypiania prawdopodobnie z cloud b z projektorem. Mysle ze będzie mu ciezko zaakceptowac że on spi sam a mala w pokoju z nami wiec moze to cos pomoże.

Ja tez mysle jak tam Katerineczka

Jestem w 38. tygodniu ciąży <3

Ivi no właśnie u nas auta w kazdej liści są chętnie przyjmowane[emoji6] a myślałam jeszcze o robocie Bebo bo już kiedyś chciałam mu kupić tylko właśnie nie wiem czy z byle autka by się bardziej nie ucieszył ehhh...

Mama czwórki kurcze a położne tam nie będą wiedziały?? Lipa straszna[emoji20] ale wierzę że będzie dobrze i z tą toxo też[emoji10] igg będą badać zaraz po porodzie?

Jestem w 39 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Aob-nie wiem dokładnie kiedy będą mu pobierać krew kierunku toxo. Próbowałam na poprzedniej wizycie podpytać coś gina ale to bardziej sprawy neonatologiczne i on słabo się w tych kwestiach orientuje.Tu już nie chodzi tyle o wyniki tych badań bo one na pewno i tak nie będą tak od razu , tylko o to, że będę się martwić w jakim ogólnym stanie jest synek. Im bardziej się nakręcam, tym bardziej świruję. Na stronie szpitala pisze, że pielęgniarki mogą udostępnić telefon najprawdopodobniej poproszę je o to i zadzwonię do męża, żeby się dowiedzieć co i jak.

Mamo czwórki, a nie przychodzi pediatra zawsze po porodzie opowiedzieć o dziecku? U mnie była poprzednio, ale właściwie nie wiem, czy to stałą praktyka, czy ze względu na sytuację przyszła mnie poinformować.
Wydaje mi się jednak, że nie mają prawa trzymać Cię w niewiedzy, to Twoje dziecko i masz prawo do informacji.
Dziwne z tym telefonem, ale może stwierdzono, że zakłóca pracę urządzeń albo spokój kobiet po cc?
Ja miałam po cc i kiedyś w Koperniku po usuwaniu mięśniaków w pełnej narkozie też miałam, chociaż wtedy to smsa pisałam chyba przez godzinę, bo przysypiałam jeszcze...

Też myślę o Katerineczce...

Ivi co to za fajne klocki ?widzialam na fb, duzo elementów? Sama bym poukladala ;d ale jak znam zycie po 1 majątek a po 2 trzeba mase miejsca czy sie mylę?

Jestem w 38. tygodniu ciąży <3

Milia- teraz jeszcze doczytałam na ich stronie i w sumie nie jest to całkowity zakaz korzystania, a prośba, żeby tego nie robić. I jednak chyba chodzi o to, że w razie pilnej potrzeby położna może podać mi mój telefon, a nie ich służbowy. Mam nadzieję, że będą na tyle w porządku, że w tej sytuacji pozwolą mi zadzwonić.
Jeśli chodzi o wizytę pediatry po porodzie to w szpitalu, w którym rodzę nie praktykują tego. Przypuszczam, że odwiedzają mamy tylko w nietypowych sytuacjach.

reklama
Katarineczka trzymam kciuki za Maluszka i za Ciebie&&&

Mama4 musisz wierzyć ze bedzie wszystko dobrze z Maluszkiem.
Rozumiem Cie ze to ciężka sytuacja nie wiedzieć od razu na czym sie stoi.
Jestem z Wami myślami i wierze ze Dzieciątko bedzie zdrowe jak rydz :-)

Do góry