reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

No właśnie ZZO podają od 5 cm, więc ja już bym została, ale Aob u Ciebie nie podają czy nie chcesz?

Co do mg, to chyba jak ma się rodzić naturalnie jakoś w 37 tc się odstawia? Nie jestem pewna kiedy.
Ja biorę, jeśli może to pomóc w powstrzymaniu skurczy, bo chcę dotrwać do jutra rana;)

Moja cały czas mi gmera w kroku, jutro jej powiem prosto w twarz, co o tym myślę :D

reklama
Mnie nie mogą dać znieczulenia, bo muszę czuć jakby się coś z blizną działo.
Poprzednio to nawet nie pomyślałam, a w dodatku był środek nocy z soboty na niedzielę, więc wątpię żeby anastezjologa im się chciało do mnie szukać. Pewnie zanim by dotarł i tak byłoby za późno.

Jestem w 39 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Mila ale super świadomość szybkiego spotkania z młoda :):):)

Aob u mnie by juz nie puścili z takim rozwarciem. Przecież moze ruszyć w każdej chwili na ostro a nikt nie orzewidzi jak szybko bedzie poród postępował! (Przy Sylwi zajechalam na IP z 4cm, ledwo na wózku przewieźli mnie na 2 piętro winda i juz miałam 7cm.. wiec życzę szybkich skurczy ::):)

Ja sie chyba dzis z nerwów przekręcę :) ale takich pozytywnych, bo jestem ciekawa co tam u młodego słychać ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

No tak jeśli chodzi o zzo to rzeczywiście podają do 5cm.

Milia czekam na relacje po cesarce jutro[emoji5]
Katrineczka daj znać czy jeszcze dziś czy jakieś badania jeszcze będą robić.

Magnez każą odstawać właśnie w 37t. Ja brałam 2 tabletki, odstawiłam do zera ale po paru dniach wróciłam do jednej na noc bo mniejsze w nocy skurcze w stopy lapaly [emoji6]

Koalka ten Twój lekarz to rzeczywiście dziwny. [emoji53]

Jestem w trakcie 37 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji253][emoji179]

Emalka, postaram się :) Ale nastawiam się raczej na popołudnie, tak jak poprzednio.

Koalka, no taki... wyluzowany mocno ;)

Ivi, dopiero zaczyna to do mnie na poważnie docierać :) Coś tam jednak robię w domu, ogarniam końcówkę, a jak mąż wróci z pracy, to zajmę się torbą i wszystko będzie gotowe. Kciuki za Twoją szyjkę :)

Dziewczyny mam do Was pytanie. Moj gin w ost pt zaproponowal ze za tydz.czyli jutro rozmasuje mi szyjke.. Termin mam za tydzien.
I teraz czy ktoras z Was miala takie "atrakcje" na tydz przed teoretycznym terminem porodu? Czy warto isc? W ubiegly pt szyjka z usg 2,5 cm, zamknieta. Nie badal jej nigdy paluchami takze nic wiecej nigdy nie mowil na temat jej stanu. Naczytalam sie ze to bardzo boli i ze moze cos sie z szyjka stac.
Ja mu absolutnie nic nie sugerowalam aby ja rozruszal, sam chcial juz w ubiegly pt, ale z uwagi na egzamin stwierdzil ze mam przyjsc w nast.czw...

Urodzic juz oczywiscie bym chciala, ale w tej sytuacji to akurat malo istotne co ja chce.
Lozysko jest juz dojrzale, dzieciak w pt 3300..

Moze jakies dobre rady?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny z karmieniem juz wyluzowalam i moze dlatego to wkoncu puscilo:-) musze tylko malego pobudzic bo on doslownie po gora 5 min zaaypia przy cycu. Czasem bywa tak ze jak sie przebudzi to okazuje sie ze ssal a nie lykal i to wszystko ulewa mu sie bokiem :-/ zreszta podajac butle tez zasypial. Jakis uspakajacz mu sie wtedy wlacza.

Koalka-maz jest teraz na l4 na mnie i pomaga! W tamtym tygodniu az sobie w brode plulam bo radzil sobie lepiej ode mnie. On nie bal sie malym manewrowac podnosil go z kazdej pozycji a ja te ruchy mialam bardziej dretwe/sztywne balam sie ze malemu zrobie krzywde. Do odbijania tez maz mnie uczyl jak podnosic malego. Kapiel tez mu lepiej wychodzi

Agulek - hehe co do masażu szyjki - boli jak diabli, ale jeśli szyjka i małe gotowe, to to "przyśpiesza" poród. Z ciekawostek - jeśli moja szyjka na to pozwoli, to dziś będę miała masażyk właśnie ;)

Princeseczk - bo cycek to najlepszy przyjaciel każdego dziecka!! :) dlatego usypia;) Pobudzaj - mów, zmieniaj pozycje, smyraj po bródce, rączce, stópce tak by utrzymywać jego czujność :)

Idę się szykować bo w końcu nie wyjdę!!

reklama
Do góry