reklama
linka1985
Fanka BB :)
Mama 4 różnie to bywa z tym brzuchem u wielorodek z jednymi mi opadal z maxem mi opadł na porodów jak wody odeszły dopiero . Tak jak z szyjka pytałam wczoraj lekarza jak moja mówi ze zachowana chciałam coś wyciągnąć więcej to lekarz mi odpowiedział ze zachowana i nie będzie mi dokładnie opisywał bo co innego szyjka z pierwszą ciąża a co innego z piąta i na piątą ciążę jest zachowana i tyle się dowiedziałam ...
Może faktycznie te małe szkraby czują końcówkę i dlatego tak się garna do mamusi
A mnie właśnie czeka wieczorny kurs po syna 4 letniego uparł się po przedszkolu ze jedzie do cioci i kuzynki i płacze za mama , niewiele czy przeczekać czy jechać eh
Może faktycznie te małe szkraby czują końcówkę i dlatego tak się garna do mamusi
A mnie właśnie czeka wieczorny kurs po syna 4 letniego uparł się po przedszkolu ze jedzie do cioci i kuzynki i płacze za mama , niewiele czy przeczekać czy jechać eh
Nika, ja też raczej zostanę do porodu. Ciśnienie mi skacze, to wredne białko mam, będę powtarzać je w pon. Na razie nie dają mi żadnych leków. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, obym stan się nie pogorszył i żebym przetrzymać jak najdłużej. W niedzielę zaczynam 37 tc. Ale na SN raczej nie mam co liczyć.
A Ty Nika dlaczego myślisz, że Cię zostawią do rozwiązania?
A Ty Nika dlaczego myślisz, że Cię zostawią do rozwiązania?
Nika pozdrawiam i trzymam kciuki zeby cię wypuścili . A jesli nie to pomyśl ze to kiedyś bedzie tylko chwila , teraz ci cieżko ale robisz to bo jestes dobra mama poświęcająca sie dla dziecka .
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Priinceseczka
Nika-tule mocno :-* z synciem odbijesz sobie czas po porodzie:-*pogoda niestety nie sprzyja na koncowce ciazy...mnie juz lapia jakis depresyjne stany a co to bedzie jak maluch sie urodzi i w glowie bedzie tyle obaw i wszystkiego?
Ale my kobietki jestesmy dzielne i ze wszystkim damy rade :-*
Co lecialo w tv? :-) trzymam kciuki aby teraz trafil Ci ktos z kim bedziesz mogla sobie pogadac.
Gaga-huhuhu ale sie wzielas brawo!
Mamo czworki- ja tez sie bardzo wsluchuje w swoje cialo... przy kazdej wizycie patrze czy nie ma sluze ze krwia i kazdy nawey najmniejszy bol podbrzusza przyprawia mnie o taki stres ze az robi mi sie goraco z wrazenia myslac ze to juz...
Wizyta w wc na dwojeczke wywoluje mysli czy to nie oczyszczanie przed porodowe. No swiruje juz coraz bardziej :-/
Ale my kobietki jestesmy dzielne i ze wszystkim damy rade :-*
Co lecialo w tv? :-) trzymam kciuki aby teraz trafil Ci ktos z kim bedziesz mogla sobie pogadac.
Gaga-huhuhu ale sie wzielas brawo!
Mamo czworki- ja tez sie bardzo wsluchuje w swoje cialo... przy kazdej wizycie patrze czy nie ma sluze ze krwia i kazdy nawey najmniejszy bol podbrzusza przyprawia mnie o taki stres ze az robi mi sie goraco z wrazenia myslac ze to juz...
Wizyta w wc na dwojeczke wywoluje mysli czy to nie oczyszczanie przed porodowe. No swiruje juz coraz bardziej :-/
katerineczka
Nika roxumiem cie, ja co prawda w domu jestem, ale z powodu tego ciśnienia leżę jak kloda i cxuje się taka bezużyteczna, ale ciągle się pocieszam ze to minie i będę mogła znów wrócić do swojej aktywności. Nawet mnie ta dieta bezsolna denerwuje ze nie mogę jeść tylu rzeczy, wszystkie sery i wędliny i mięsa mi odpadły. Jutro sprobuje zrobić mięso bez soli z samymi ziołami no zobaczę czy da się to zjeść. Ogólnie ja jestrm teraz na 3 dopegytach ale myślę że niedługo 4 tabletka dojdzie. Ja mam skurczowe z reguły niższe od Ciebie ale rozkurczowe juz około 90. A 95 to już max ma być. Ja tak się zastanawiam w sumie dlaczego mnie puścili i nie leżę tak jak ty.. może u mnie zbagatelizowali? Sama nie wiem. Ciagle tez sprawdzam cxy mały się rusza itp. W poniedziałek mam wizytę u gina to zobaczę co mi powie. Opuchlizna mi nawet zeszła, wydaje mi się że to ten brak soli właśnie. Trzymaj się tam dzielnie, jesteś pod stałą opieką to bardxo ważne. A synuś na pewno tęskni ale zobaczysz jak pięknie bedxie jak juz będziecie wszyscy razem. To już niedługo.
Princessczka ja mam ten chyba nowszy babysense 5.
Linka ciesze się ze lekarz małego obrócił ale bardxo wspolcxuje Ci bólu, nawet boje się o tym myśleć.
Mamo czworki mi też brzuch opadł, za to skurcze od tego leżenia całkowicie mi się wyciszyly.
Ja jeśli chodzi o pepowine to nie pamiętam kiedy odpadła, raz tylko trochę krewki pamiętam poleciało to się strasznie zdenerwowalam, i też w sumie tylko octenisept i osuszanie. Właśnie się zastanawiałam dlaczego nie ma tych hugiess co miały wycięcie na pępek w sklepach... ogólnie wiem ze można wywijac i będę tak robić, no ale jednak szkoda ze nie ma się wyboru.
Princessczka ja mam ten chyba nowszy babysense 5.
Linka ciesze się ze lekarz małego obrócił ale bardxo wspolcxuje Ci bólu, nawet boje się o tym myśleć.
Mamo czworki mi też brzuch opadł, za to skurcze od tego leżenia całkowicie mi się wyciszyly.
Ja jeśli chodzi o pepowine to nie pamiętam kiedy odpadła, raz tylko trochę krewki pamiętam poleciało to się strasznie zdenerwowalam, i też w sumie tylko octenisept i osuszanie. Właśnie się zastanawiałam dlaczego nie ma tych hugiess co miały wycięcie na pępek w sklepach... ogólnie wiem ze można wywijac i będę tak robić, no ale jednak szkoda ze nie ma się wyboru.
aob66
Moderatorka
Nika rozumiem tęsknotę[emoji20] i po pierwszej rozłące i mój mały trochę bardziej lgnal do taty to nawet tu pisałam kiedyś że było mi strasznie przykro...
Linka i mój Niko ma teraz takie "mama" na wszystko...
Mama czwórki sama jestem ciekawa jak to z opadaniem brzucha choć podejrzewam że nie ma jakiejś reguły medycznie potwierdzonej że jest tak a nie inaczej...
Diabliczka z pępkiem to na pewno zależy od grubości pępowiny...
Firana kurcze dobrze że to już taki koniec...
Katerineczka dobrze że jest poprawa[emoji6] i nie jesteś bezużyteczna bo jakby dziecko urosło i urodziło się bez takiego "inkubatora"?[emoji2]
Co do pieluszek ja miałam z młodym chyba z Pampersa 1 i one miały wycięcie...
Która ma takie kupione przyznać się?[emoji6]
36 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11
Linka i mój Niko ma teraz takie "mama" na wszystko...
Mama czwórki sama jestem ciekawa jak to z opadaniem brzucha choć podejrzewam że nie ma jakiejś reguły medycznie potwierdzonej że jest tak a nie inaczej...
Diabliczka z pępkiem to na pewno zależy od grubości pępowiny...
Firana kurcze dobrze że to już taki koniec...
Katerineczka dobrze że jest poprawa[emoji6] i nie jesteś bezużyteczna bo jakby dziecko urosło i urodziło się bez takiego "inkubatora"?[emoji2]
Co do pieluszek ja miałam z młodym chyba z Pampersa 1 i one miały wycięcie...
Która ma takie kupione przyznać się?[emoji6]
36 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11
Priinceseczka
Mi tesciowka dala tojouris z lidla i one tez maja wyciecie na pepek.
Katerineczka-ten baby sense 5 jest fajny bo o ile dobrze pamietam to on juz ma kabelki i mozna regulowac jego czujnosc, ale nie stac mnie kbecnie na taki wydadek
Katerineczka-ten baby sense 5 jest fajny bo o ile dobrze pamietam to on juz ma kabelki i mozna regulowac jego czujnosc, ale nie stac mnie kbecnie na taki wydadek
diabliczka00
Chyba każda z Nas już ma stresa. ..im bliżej tym gorzej. Nawet te co rodziły panikują bo każda ciąża inna . Nie znasz dnia ani godziny i to jest w tym wszystkim zastanawiające [emoji6]
Ja właśnie ojadlam się brzoskwiń z puszki i padam. Ostatnio chyba pisałam że nie mogę spać w dzień i masz babo dzisiaj zasnelam z młodym od 14 do 17:30 [emoji54][emoji54][emoji54] Zła byłam na siebie bo mój szogunek będzie szalał do 24 i...padł przed 00 [emoji6] No ale od 22 w łóżku czytaliśmy już książeczki
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja właśnie ojadlam się brzoskwiń z puszki i padam. Ostatnio chyba pisałam że nie mogę spać w dzień i masz babo dzisiaj zasnelam z młodym od 14 do 17:30 [emoji54][emoji54][emoji54] Zła byłam na siebie bo mój szogunek będzie szalał do 24 i...padł przed 00 [emoji6] No ale od 22 w łóżku czytaliśmy już książeczki
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
nika2000
Nawet nie wiem dlaczego sąsiadka jest w innej sali...
Dzieki dzieeczyny wiem, ze musze byc silna i wytrwać.
Raczej nie ma co wierzyć, ze sie poprawi bo z doświadczenia wiem, ze ono leci w gore. Jak przyszłam do szpitala to nie przekraczało raczej 130/80, a teraz juz jestem na 140/85. Za chwile bede juz miała pełne 33 tyg. za soba, mały jest spory i ma 2tyg do przodu, wiec zeby wytrzymać przynajmniej jeszcze ze dwa tygodnie to wtedy bede juz mogła troche odetchnąć.
Emalka dobry filmik hehe. Nie wiem jak ona to robi, mnie chyba by juz bol sparaliżował, dwa dni temu wyszłam z oddziału i mie mogłam wrócić, bo tak mnie wszystko kulo i ciągnęło.
Basienka a swoje brwi masz ciemne czy jasne? zawsze zastanawiałam sie jak to jest jak robi sie permanentny a swoje brwi ma sie jasne, czy mozna dodatkowo robić hennę, bo jak to bedzie wyglądać hmmmm.....
Diabliczka wlasnie moj tez tak średnio chce ze mna rozmawiać przez telefon i nie chciał sie przytulić ani dac buziaka sam i poczułam sie jakbym była dla niego obca. Ale jak zapytałam co ma w sercu to powiedział, ze miłość do mamy. Wiec przynajmniej to mi troszkę humor poprawiło. Pewnie dzieci tez na swój sposób przezywają taka rozłąkę, mimo ze moze nie byc po nich widac.
Gaga gratulacje dla koleżanki!
Firana mamy to samo, z tym ze ja od 22 tc biorę dopegyt na cisnienie. Z białkiem chyba u mnie nie jest zle bo na poczatku mówili, ze malutko było w moczu, a teraz nie pytałam. Obydwie juz raczej zostaniemy do rozwiązania bo musza mieć nas pod kontrola. Ja w poprzedniej ciazy miałam to samo i dobrze, ze akurat byłam w szpitalu, lekarz w odpowiedniej chwili zareagowal i wszystko dobrze sie skonczylo. Teraz tez mam dwa razy dziennie ktg i kontrolują czy z dzidzia wszystko w porządku.
Katerineczka a zlecili Ci przynajmniej jakies ktg? Liczysz ruchy?
Jestem w 33tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]
Dzieki dzieeczyny wiem, ze musze byc silna i wytrwać.
Raczej nie ma co wierzyć, ze sie poprawi bo z doświadczenia wiem, ze ono leci w gore. Jak przyszłam do szpitala to nie przekraczało raczej 130/80, a teraz juz jestem na 140/85. Za chwile bede juz miała pełne 33 tyg. za soba, mały jest spory i ma 2tyg do przodu, wiec zeby wytrzymać przynajmniej jeszcze ze dwa tygodnie to wtedy bede juz mogła troche odetchnąć.
Emalka dobry filmik hehe. Nie wiem jak ona to robi, mnie chyba by juz bol sparaliżował, dwa dni temu wyszłam z oddziału i mie mogłam wrócić, bo tak mnie wszystko kulo i ciągnęło.
Basienka a swoje brwi masz ciemne czy jasne? zawsze zastanawiałam sie jak to jest jak robi sie permanentny a swoje brwi ma sie jasne, czy mozna dodatkowo robić hennę, bo jak to bedzie wyglądać hmmmm.....
Diabliczka wlasnie moj tez tak średnio chce ze mna rozmawiać przez telefon i nie chciał sie przytulić ani dac buziaka sam i poczułam sie jakbym była dla niego obca. Ale jak zapytałam co ma w sercu to powiedział, ze miłość do mamy. Wiec przynajmniej to mi troszkę humor poprawiło. Pewnie dzieci tez na swój sposób przezywają taka rozłąkę, mimo ze moze nie byc po nich widac.
Gaga gratulacje dla koleżanki!
Firana mamy to samo, z tym ze ja od 22 tc biorę dopegyt na cisnienie. Z białkiem chyba u mnie nie jest zle bo na poczatku mówili, ze malutko było w moczu, a teraz nie pytałam. Obydwie juz raczej zostaniemy do rozwiązania bo musza mieć nas pod kontrola. Ja w poprzedniej ciazy miałam to samo i dobrze, ze akurat byłam w szpitalu, lekarz w odpowiedniej chwili zareagowal i wszystko dobrze sie skonczylo. Teraz tez mam dwa razy dziennie ktg i kontrolują czy z dzidzia wszystko w porządku.
Katerineczka a zlecili Ci przynajmniej jakies ktg? Liczysz ruchy?
Jestem w 33tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]
Ostatnia edycja: