reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

u nas położna mówiła to samo o sudocremie i innych z cynkiem używać jak coś się dzieje.
Na codzień linomag, bepanten czy alantan zielon.
Co do kąpieli to na początku co dwa dni, tyłek codziennie. A jak już dziecię zacznie pełzać po podłodze to wtedy codzienne mycie.
też nie myją w szpitalu, chyba że rodzice poproszę w celu instruktarzu.

reklama
Witam sie:)
Dzisiaj głowa cos mnie tli, ale za oknem słonko, przestało podać wiec moze zmiana pogody. puki co w pieleszach z moim czworonogiem [emoji23] Mój Tata ma dzisiaj odebrać Baske to sie ruszać nie musze [emoji14]

Co sudocremu ja użyłam moze z raz (ostatnio wyrzucałam po Basi pełne pudełko) juz sie nie chce powtarzać, ale jak nic sie nie dzieje to nie ma w ogóle co pupy smarować, bo krem i pieluszka i sie poci to wszystko;) Ja nawet na noc Basi nie smarowałam, a odparzenie praktycznie nam sie nigdy nie zdażyło. Przy lekkim zaczerwienieniu trochę kremiku ewentualnie, a nie co zmianę pieluchy;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Princeseczka dobrze, taka spokojna grzeczna dziewczyna, nie wchodzimy sobie w drogę ale tez nie mamy za bardzo o czym rozmawiać. Dzisiaj tv jest jej, bo tak sie wymieniamy, ze co drugi dzien ładujemy monety. Jakoś bede musiała to przeżyć.

A ja mam od rana humor zepsuty. Nie dość, ze spac w nocy nie mogłam to na rannym obchodzie spojrzałam lekarzowi w oczy i wyczytałam z nich, ze zostanę tu juz do porodu... [emoji20]

Jestem w 33tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]

Nika-moze jego oczy klamaly! ;-) nawet jesli prawde wyczytalas to wspolczuje cholernie bo ja na sama mysl ze bede musiala jechac do szpitala mam ciarki. I cos mi sie zdaje ze w drodze do sie poplacze... tlumacze sobie tylko tym ze to o dobro malenstwa chodzi i musze to jakos przezyc... nienawidze szpitali. Ale ciekawe czemu chca Cie trzymac do porodu. Pewnie chca Cie miec caly czas na oju zeby moc szybko zareagowac w razie jakby cos sie dzialo.
Trzymaj sie tam dzielnie kochana.

Pamietacie jak pisalam Wam ze kupilam monitor oddechu. Tak mnie wtedy facet w ciula zaladowal ze nie zdajecie sobie sprawy. Gadalam z nim we czwartek ze moge odberac w sobote ob ze w sobote mu nie pasuje i ostatecznie umowilismy sie na niedziele, do potwierdzenia byla tylko godzina. Nadeszla niedziela pisze do faceta czy godzina pasuje a ten z tekstem ze monitor sprzedal w piatek o_O co za ludzie...
Tamten byl angel care, a teraz umowilam sie z dziewczyna ktora sprzedaje baby sense II. Ma ktoras z Was?

Musze isc wyregulowac brwi i henna tez by im sie przydala. Mialam robic rzesy 1:1 ale chyba nie dam rady tyle czasu wylezec na plasko :-( tak mysle czy henny rzes sobie nie zrobic. Nie sa jakies miale ale calkowicie ciemne tez nie. Maja jasniejsze konce :-/czy Wy robicie henne rzes?

Bedemama! ja z Rzeszowa.

Ja do szkoły rodzenia nie chodziłam, bo dea razy przykuta do łóżka w ciąży, więc moją szkołą rodzenia jest internet.

Wczoraj miałam kuzynke u siebie, więc nie miałam kiedy zajrzeć. Dziś nadrabiam.

Jestem w 36 tygodniu ciąży

Millagros my kapalismy codziennie a kikut chyba odpadł dopiero po mc-u jak zaczęłam przemywac ostro spirytusem.

Nika nie bierz tak do siebie tylko pogadaj,bo po co mają tam Cię trzymać jak będzie poprawa. ..

Princeseczko ja byłam umowiona na czwartek ale odmowilam bo źle się czułam. Robię to i to...jeszcze fryzjer mnie czeka tylko kasa i kasa :/
Współczuję z tym monitorem...nie lubię takich nieslownych ludzi :/ za ile miałaś kupić?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

no nam o pępku mówiła że codziennie octeniseptem i wyczyścić bez codziennej kąpieli bo kikuta i tak nie wolno moczyć bo on ma się wysuszyć.
był u nas na zajęciach przedstawiciel firmy skarb matki o ile firma mało znana ale istnieje już coś koło 60 lat, polska firma prezentował ich kosmetyki wydają się w porządku i ceny przyzwoite, mówił że ich znany produkt to olejuszka na ciemieniuchę. dał nam nam własnie próbki kremu do pupy "zdrowa pupka" wydaje się całkiem fajny, lekki, opowiadał też o maści na brodawki której nie trzeba zmywać. u nas w jednej aptece są ich wszystkie produkty to powiedział, że jak któraś zainteresowana to jak kupi ich dwa produkty i na następne zajęcia przyniesie rachunek to on trzeci wybrany da gratis

aaa przypomniało mi sie co jeszcze miałam napisać, mówiła nam też o pieluchach tetrowych, żeby ich nie prasować tylko uprać i złożyć bo wtedy są milsze dla skóry dziecka, że wyprasowane robią się szorstkie

Witam się i ja , wczoraj brzuch mnie pobolewal i twardy byl dziś juz ok ... A u mnie dziś wesoło ;) siostra znalazła na sprzedaż piękna sunie mopsa i chyba pojedzie zakupić wiec mój Stefan wkoncu będzie miał sunie ...
Mój syn najmłodszy ma jakieś napady i ciągle płacze wszystko mama na rączki , piciu , siusiu ciągle mama choć jak nie to płacze oj coś czuje ze będzie ciężko z noworodkiem , ostatnio mu pokazałam jaki dzidziuś będzie malutki to powiedział ze go nie chce bo on chciał żeby był duży nie malutki :(

Diabliczka-za ten od faceta angel care uzgodnilismy ze za 170zl bo odszedl koszt przesylki bo mieszkam niedaleko od niego. A za ten baby sense dogadalam sie ze za 220zl, tez odbieram osobiscie.
Gdyby nie to ze ta kardiolog powiedziala ze dzieci czasem dziedzicza moja wade serca to pewnie bym posluchala meza i odpuscila ten zakup. Ale boje sie... zwlaszcza ze ja fundowalam moim rodzicom atrakcje typu bezdech tyle ze robilam to w ciagu dnia. Mam nadzieje ze synus nie pojdzie w slady mamusi i bedzie zdrowiusi jak rybka.

Ja wlasnie dzisiaj wyplate dostam i musze jechac grzywe chociaz obciac bo kolor to juz po porodzie, przed chrzcinami zrobie. No i te brwi koniecznie ale przy okazji na rzesy tez sie zdecyduje. Ciekawe czy ktos mnie przyjmie tak bez zapisu. Poki co jeszcze w pizamie biegam :D

reklama
Priinceseczka, co za typ!
Ja nie robię henny, ale to dlatego, że nigdy nie robiłam, tzn. kiedyś dawno temu i dostałam uczulenia, teraz pewnie lepsze środki, ale już nie próbuję. Rzęsy mam jasne od połowy i jak nie pomaluję, to nie widać ich prawie, ale trudno. Tusz wezmę, jak będę miała siłę, to pomaluję :D

Nika, może nie będzie tak źle... a jak teraz Twoje ciśnienie? Kto zajmuje się synkiem?

U nas w szpitalu też kąpali codziennie, nie było zakazu moczenia pępka ani tam, ani od położnej srodowiskowej, po prostu trzeba dobrze osuszyć po kąpieli i przy każdej zmianie pieluszki psikać octeniseptem lub przecierać spirytusem. U nas chyba po ok. 3 tyg. odpadł, ale nie pamiętam dobrze.

Myślę, że każdy maluszek ma inną skórę i może wymagać różnej pielęgnacji, najważniejsze to nie przesadzać w żadną stronę. Jeśli nie używa się agresywnych kremów i nie smaruje całego krocza, to nie rozumiem, co ma się pocić pod kremem. U nas mówili, że np. w przypadku linomagu, wystarczy ilość dosłownie jak ziarnko groszku wycisnąć na palec i tym jednym groszkiem posmarować oba pośladki, ale tylko i wyłącznie tą najbardziej wypukłą część, która najbardziej styka się z pieluszką. I żeby robić to przy każdym przewijaniu. Pieluszka, szczególnie nasączona moczem czy rzadką kupą może jednak podrażnić niedojrzałą skórę maluszka. Jak dziecko jest większe i nie ma żadnych problemów ze skórą, to pewnie wystarczy smarowanie tylko po kupie albo raz na jakiś czas, nie wiem. Ja bym nie ryzykowała z noworodkiem, ale każdy decyduje jak uważa. Myślę, że szczególnie na początku warto jednak słuchać położnych, a potem można zdać się na swoje doświadczenie.

Do góry