reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Nika nie zlecili, lekarz pytał kiedy mam następna wizytę i mojego gina, że ma ona sprawdzić jak przybiera mały i przepływy no i zwiększyli mi dawkę na 3 na dobę. I o tej diecie bez soli tylko. Białka nie mam w moczu może to ich tak uspokoiło? Kurcze sama nie wiem ale patrząc na Ciebie trochę się niepokoje. Maly się rusza bardzo dużo wiec w sumie nie liczę. Mam wrażenie ze nawet więcej niż przy tych dwóch na dobę. Tak się zastanawiałam... myślisz ze jak jeszcze nie wiedxialam ze mam to wysokie ciśnienie i nie miałam leków a już było bardzo wysokie bo kolo 100 to rozkurczowe to mogłam zaszkodzić tym małemu? Bo ja np w ogóle tego nie czuje. OK mam senność po tych tabletkach, ale np jak mnie głowa boli zresztą tak jak teraz to ciśnienie mam w porządku, teraz po prostu ciągle mierze. Lekarz mówił ze jak zacznie podrastsac albo skurcze dostane albo krew to wtedy znowu do szpitala no ale to takie w sumie oczywiste raczej.

Priinceseczka nie wiem czy tam można cos regulować, jest jeden przycisk. Kabelki są a u Ciebie nie ma? To jak to działa? zapłaciłam 320 zł w smyku jak byl ten rabat.

Ja kupiłam te białe pampers premium i one nie są wycięte, a Aob mówisz ze te zielone newborn są?

Ostatnia edycja:
reklama
Katerineczka-u mnie tez sa bo ja mam najstarsza wersje tego.monitorka.
Aaa teraz doczytalam ze te nowsze tez maja kabelki ale dziecko sie w nich nie zaplacze. Pozwole sobie zacytowac:

"Czym się różni model Babysnese II od modelu Babysense 5?

Monitory oddechu nie są doskonałe. Babysense II to stay model zaprojektowany na początku lat 90-tych. Model Babysense 5 to monitor nanowszej generacji wprowadzony na rynek w kwietniu 2014 roku, oba monitory są przeznaczone do monitorowania oddechu noworodka w warunkach domowych, jednak BABYSENSE 5 został wyposażowny w dodatkowe funkcjie np. regulowania czujności płytki, jeszcze bezpieczniejszy system montażu dzięki unkialnemu opatentowaneu uchwytowi który w 100% eliminuje ryzyko zaplątania się w kable. BABYSENSE 5 posiada nowoczesny i ergonomiczny desing, jest dużo wygodniejszy do przenoszenia".

Milagros-ale czego zdjecie mam wrzucic?:-) tych lidlowskich pampkow? :-)

Edit.te lidlowskie tez nie maja hahaha a na opakowaniu jest jak byk napisane ze ochrona pepuszka!

Musze tesciowa o tym poinformowac :-D

Załączniki

• 2016-10-08 02.35.44.jpg
    2016-10-08 02.35.44.jpg
    101,8 KB · Wyświetleń: 76
  • 2016-10-08 02.36.54.jpg
    2016-10-08 02.36.54.jpg
    52,6 KB · Wyświetleń: 67
Ostatnia edycja:
Aob dokładnie od grubości ... miałam pisać

Nika miód na serce takie słowa od dziecka ♡♡♡♡
Tak, tak oni przeżywają na swój sposób a Nam matkom nie dogodzi się... tęskni źle, nie tęskni też źle [emoji6]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Nika u mnie znowu wygląda to tak ze jak jestem w szpitalu albo z synem to z reszta dzieci się nie kontaktuje bo płaczą za mną , i to bardzo boli wole tego nie słyszeć bo wtedy serce mi rozrywa....

U mnie te wymyślne pampersy z wycięciem się nie sprawdzały i wywijalam całą tą część bo chaczyly o kikut...

Dziewczyny sądzicie ze kobieta po porodzie jak juz przejdzie na salę odpowiednią po 2 godzinach może się wypisać ze szpitala , a dziecko odebrać juz po wszystkich badaniach ... moja mama i siostry wylatuja 13 do Irlandii na chrzciny mojej siostrzenicy i jak mnie w tym czasie coś chyci to jestem w czarnej d .... ale boję się że może to być źle odebrane w szpitalu

Katerineczka, Nikia, Firana trzymam kciuki za Wasze ciśnienia. Ja w pierwszej ciąży w 38 tygodniu miałam zatrucie ciążowe , czyli właśnie wysokie ciśnienie plus białko w moczu i jakimś cudem udało się to po ponad tygodniowym pobycie w szpitalu rozgonić. Chcieli mnie na siłę trzymać do porodu , a ja szczerze powiem, że jak już wszystko unormowali wypisałam się na własne żądanie. Urodziłam ostatecznie w ostatnim dniu 42 tygodnia więc trochę bym sobie tam poleżała, gdyby nie ten mój wypis. Wam tego rozwiązania oczywiście nie polecam bo u mnie sytuacja się całkowicie wyrównała- ciśnienie spadło, a białko w moczu zniknęło. Powodzenia dziewczyny. Będzie dobrze.

Linka- przyznam, że wypis bez dziecka to faktycznie dosyć kontrowersyjny pomysł. Rozumiem Twoją sytuację, tylko właśnie może to być różnie odebrane... Poza tym oczywiście nie życzę Ci abssolutnie żadnych komplikacji ale niestety zawsze jest te kilka procent, że nawet prawidłowa ciąża zaończy się cc i niestety ale musisz brać pod uwagę i taą ewentualność.Nie dasz rady poszukać kogoś znajomego , czy sąsiadki, kto ewentualnie - nawet za opłatą byłby w stanie zając się dziećmi? W Ujastku jest podobno możliwość porodu ambulatoryjnego tzn. jak wszystko jest ok. z maluchem i z Tobą i wszystkie poprzednie ciąże przebiegała ok. to mogą Cię wypisać po 8 godz. od porodu razem z dzieckiem i przez chyba 5 kolejnych dni odwiedzać w domu, sprawdzając , czy wszystko z Wami w porządku. Pytałaś w szpitalu, w którym masz zamiar rodzić, czy tam nie ma takiej opcji?

Linka wariatko siedź w szpitalu;) to jest dla obserwacji czy nic sie nie dzieje a nie widzimisie;) a niektóre rzeczy wychodzą dopiero po jednym- dwoch dniach dopiero...

Mama4- chyba przy wielorodkach brzuchy opadają wczesniej.. mi opadł juz dwa tygodnie temu;) ja tego nie zauważyłam tylko gin powiedziała ze mi dno macicy w dol juz uciekło!! No i.. u wielorodek szyjka jest jak zamek błyskawiczny podobno. Czyli cóż. Tego ze np u mnie jest prawie 3cm i zamknięta? Za moment moze wszystko puścić i sie otworzyc. Dlatego badania szyjki u nas są chyba tylko orientacyjne, nie są żadna miara terminu porodu..

Dziewczynki z wysokim ciśnieniem.. uważajcie na siebie proszę... tęsknota za dzieckiem jest straszna ale dacie rade, a takie sam na sam z tata tez super działa na ich wzajemne relacje...

Strasznie senny dzień dzis, no nie?:( nic tylko spać.... :(:(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Hej Mamusie, nie mam czasu nadrobić co piszecie chyba im bliżej porodu tym wiecej nas tu jest. Cały czas pracuje wiec nawet nie mam czasu wejść na spokojnie i poczytać.
Milagros, Princeska ja mam pieluchy Pampy zielone jedynki i ostatnio dokupiłam jednak te lidlowskie bo była promocja 7,99za opkowanie 24 sztuki chyba. Tam jest wycięcie ale nie całkiem tylko jak przejedzie sie palcami to czuć ze ta wata jest w środku wycięta ale i tak pępuszek jest przykryty ta ceratka zewnętrzna.

Brzuch mi opadł jakis nie cały tydzień temu, zauważyłam rownież zwiekszona wilgotność tam na dole. Wizyta za półtorej tygodnia boje sie zeby to nie były wody sączące sie.
Noce mam praktycznie bezsenne bo dokucza mi ból biodra i przy każdej zmianie pozycji muszę sie rozbudzać i na czworaka przekręcać, wszytko mi tam strzela w spojeniu i Mała mi tak naciska główka ze czuje ja dosłownie w pupie. czasem myśle ze chce mi sie ma kibelek a to ona mnie przyciska. póki co miałam 11 kg do przodu a teraz jak ruszyło z kopyta to na dzień dzisiejszy jest 14kg. mam nadzieje ze to juz górna granica wazę 78kg boje sie tej 80siatki jak cholera.

Mamo 4 u nas chyba niema takiej opcji w szpitalu .. Zawsze do dzieciaków ktoś się znajdzie tylko problem w tym ze te moje cycki płaczą za mną ;)
4 latek wczoraj mi wrócił do domu od kuzynki po 12 w nocy bo płakał do mamy a koniecznie chciał jechać spać do Natalki , musze pomyśleć jak to wszystko przeżyć i nie zwariować z niepokoju w szpitalu , wydaje mi się ze podzielę po dwóch chłopców zawsze będą się raźniej czuć z bratem u boku no i pozostaje się modlić żebym rodziła w tygodniu żeby mogli spędzić dzień w przedszkolu i szkole wtedy tak nie będą myśleć o mamie ...

Ivi wiem zdaje sobie z tego sprawę , mnie po 3 synu wpisali bardzo szybko do domu bo nawet 2 doby nie leżałam , i pojechałam do domu a wieczorem wracałam bo Max dostał zoltaczki i to nie małej ...

Priinseseczka ta regulacja tych płytek to chyba to ze one się tak ruszają jakby, podejrxewam ze chodzi o równomierny nacisk na nie. I rzeczywiście jest tak ze dziecko nie ma styczności z kablem ale tylko wtedy jak zamontujemy to w łóżeczku szczebelkowym. Ja mam to w tej dostawce next 2 me i kable jednak trochę wystają bo inaczej się nie da, ale nie jest to niebezpieczne bo są krótkie bardxo. Po 6 miiesicach i tak przeniesiemy małego do lozeczka szczebelkowego to zniknie ten problem, proszę cię pamiętaj o tym żeby dać do serwisu sprawdzić monitor jak zakupisz używany.

Mamo czworki dzięki za kciuki!

reklama
dzień dobry

Ivi racja z tą sennością, chce mi się spać odkąd wstałam

nie mogę dojść dziś do stanu użytkowania i nawet nie wiem co napisać :/
oby Wasze samopoczucia były dziś lepsze

Do góry