reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Linka ja nawet bardziej miałam na mysli Ciebie a nie maluszka... gin ostatnio opowiadała jak następnego dni z babka cuda wianki sie działy... kurcze dzieciaki musza wytrzymać.. moje tez bedą tęsknić, ale przecież wiedza czemu mama w szpitalu bedzie ..

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
nika swoje brwi mam .... jasne. Tzn nie sa mega blond-ALE zawsze musiałam robić sobie henne by czuć się komfortowo :) Makijaz mam zrobiony tzw metodą piórkową- postaram się poszperać za jakimś zdjęciem

Moje nocki też są cieżkie, dzis złapał mnie ogromny skurcz- aż czułam że mi powłoki bruszne rozrywa...
Strasznie Wam wspołczuje tej rozłąki z starszym dzieckiem..... Ja to nie wyobrażam sobie w łóżku bez mojego starego..... a co dopiero nocka bez dziecka..........

Nika, a może ją przenieśli, żebyś mogła odpocząć? Trzymaj się ciepło. Koleżanka ostatnio opowiadała, jak jej mąż pojechał w delegację na kilka dni i 1,5 roczna córeczka bardzo za nim tęskniła, ale jak przyjechał, to była obrażona i przez 2 dni nie podchodziła do niego. Potem oczywiście jej przeszło i znów tata jest najlepszy na świecie, maluszki mają prawo tez odreagowywać na swój sposób tęsknotę.

Linka, ja też nie radziłabym tak ryzykować, jeżeli coś Ci się stanie, to będziesz musiała na dłużej wrócić do szpitala niż leżałabyś po porodzie, myślę, że to będzie dobra lekcja dla chłopaków i dadzą radę, nawet jeśli będzie im ciężko.

Diabliczka, widzę, że Twój synek wytrzymały jak moja... śpi w nocy po 7-8 godz., a w dzień max 1,5, czasem mniej, nie wiem, jak ona funkcjonuje...

Katerineczko, bez soli da się żyć :) Sypniesz ziołami, pieprzem, papryką i będzie na pewno dobre :) Dobrze, że nie masz białka, mierz to ciśnienie i jak coś, to jedź, może uznali, że dopegyt i dieta dadzą radę i nie ma potrzeby leżenia w szpitalu.

Miałam dziś skurcze w aucie i siedząc na krześle w poczekalni w labo, od dołu, tak co 15 min., myślicie, że to od siedzenia prawie pod kątem prostym? Czy po prostu przepowiadające? W domu się uspokoiły.

Nie pamietam oczywiście, co jeszcze chciałam napisać... Nie wiem, czy przez pogodę, czy ze zmęczenia, od wczoraj mi słabo nawet w pozycji półleżącej.

Mi się wydaje ze opadł ale dalej mi ciężko oddychać ...
W tamtą niedzielę chcialam poleżeć w wannie i siedząc nie dałam rady tak mnie naciskał brzuch na dole no i jakbym chciała założyć nogę na nogę to też nie da rady

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Diabliczka, to samo mam, ale udało mi się paznokcie obciąć :D Myślałam, czy nie pomalować jeszcze przed porodem, ale po tym wyczynie mi się odechciało... A że malowane i tak miałam non stop od wiosny do września, stwierdziłam, że przyda im się odpoczynek i tylko dlatego nie, bo przecież dałabym radę ;)

Mamo4 mówisz, że białko Ci zniknęło? Tak po prostu? Czy coś Ci dawali? A potem rodziłas SN czy cc?
Nika bądź silna, jedynaczkowi ciężko samemu, ale jak będzie dwoje to już w razie czego przy trzecim będzie im raźniej.
Pogoda masakryczna. Nawet dzieciaczków nie można obudzić na ktg.

Milia dxieki posypalam ziołami i zjadłam nawet indyka ;) ale stwierdzam że ja niestety starej daty jestem wszystko musi być slone i maślane żeby mi smakowało hehe
Słuchajcie ale to nadciśnienie mi nie zostanie po porodzie chyba co? Bo masakra by była ;)

Milia mój też miał taki etap ze mało spał. Pozniej się trochę wydłużyl jego sen ale niewiele. Śpi tak od 21 do 7. Czasem sobie pośpi do 8 cxy 8 30. No i bez drzemki tak od 3 roku życia. Mi się wydaje ze to takie preferencje osobnicze są :) po prostu jedni mniej snu potrzebują inni więcej. :)

Linka ja nawet po cc chętnie bym wyszła następnego dnia :) no ale tsk się nie da, trzeba odlezec swoje. Ja co prawda ma pm tylko jednego synka na stanie na razie ale nie rozstawałam się z nim jeszcze ani na jedną noc wiec tez będzie ciężko, ale damy rade :)

Ja tez wyczynowo obcielam paznokcie, ale krzywo bardxo ;) malować ni dy rydy ;)

Nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać - tyle spraw związanych ze studiami, ostatnim praniem i prasowaniem ubranek, a jeszcze zakupy wczoraj butów i kurtki na zimę, że serio ciężko mi za Wami nadążyć. (czuję, że cięgle się powtarzam w tej kwestii).
Mi brzuszek jeszcze chyba nie opadł, nacisk na nerki, przeponę, żołądek i wątrobę cały czas jest. Wczoraj zaszalałam w sumie i odważyłam się zaśpiewać w swoim chórze na inauguracji swojego wydziału: Trochę mi brakowało podparcia z przepony, ale linia melodyczna i interpretacja muzyczna się udała :)
Niestety moja uczelnia utrudnia trochę przyśpieszanie załatwiania indywidualnego i coś czuję, że dopiero za 2 tygodnie to będę miała, a to mi się szczerze nie podoba :( bez przesady, żebym codziennie na uczelnię przychodziła w październiku, a tym bardziej na początku listopada.
Mama czwórki, jak tam Twoje cukry? w porządku? Masz jakieś ciekawe przepisy lub porady na pyszne śniadanko? Mnie się już od tygodnia znudził chleb, mleka nie bardzo mogę, bo jak jadłam z owsianymi płatkami to mi cukier podnosiło, a tak to czasem jajecznica, zaszalałam też z tostami (na szczęście nie podnoszą), no i sałatka od czasu do czasu. Chciałabym czegoś jeszcze, ale nie bardzo wiem co ;/

reklama
Do góry