reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Witajcie ☺
Ale straszycie tymi skurczami i porodami coraz bardziej odczuwam ze to już tak blisko. Ja np. mam przeczucie że urodze w tym miesiącu...
Odczulam kilka razy taki brzuch jak na okres bolacy tez tak macie ???

reklama
Skrzat, dziekuje. Jak wychodzilam to mowil ze cos.mnie nagle dzisiaj ugrozlo i vs tam jeszcze pod nosem ale nie mialam zamiaru sluchac jego usprawiedliwien. Jak wrocilam to ja sie nie odzywalam do niego i pierwszy przemowil, byl calkiem mily wiecmoe cos dotarlo... oby.

Linka-dobrze ze pojechalas i fajnie ze jestes w domu. Podbijam pytanie odnosnie cc.

Milagros-no to mialas przeboje z tymi skurczami.. ja bym pewnie spanikowala i pojechala do szpitala...
Bralas prysznic czy samo ustalo?

Milia właśnie nie robią cc jeśli główka jest nieco niżej od pupy , jeśli by było na odwrót zrobili by , boje się tego ze wymecze się kilka ładnych godzin a na koniec cc .. tymbardziej ze dokladnie mi wytlumaczono ze beda w trakcie porodu probowac go ulozyc do odpowiedniej pozycji ... z tym ze sala do cc będzie przygotowywana w razie jakby się nie udało ....

Będę za chwile bo musze po pierworodnego do poradni podjechać , miałam z nim na 8 rano być i spóźnia się 20 min bo dzieciaki do przedszkola itd i jeszcze zeszytów jego zapomniałam pani nie ładnie nam nie patrzyła ;) wiec teraz musze być wcześniej z zeszytami

Ja dzisiaj tez do szpitala na kontrole tego mojego ciśnienia i ktg. Zobaczymy co będzie, jestem przygotowana psychicznie na to ze mogę już tam zostać. ... myślę że ogólnie juz mam wszytko przygotowane, mąż wczoraj złożył łóżeczko, ja zamówiłam prześcieradło i nawet projektor dla Dzidzi. Zostało mi wyparzenie laktatora, osłonek i butelek. Ale to bez stresu, biorę ze sobą mały czajnikiem i w razie czego wszystko na miejscu wyparze, a dzisiaj po prostu zagotuje i włożę do czystych woreczkow.

Dziewczyny wspolczuje wszystkim którym coś boli, to jest najgorsze w ciąży. Mnie chwilowo jest całkiem dobrze minęły te bóle. Wam zycze tego samego. Ja juz wiem ze będzie październik wiec juz się ludze nawet ;) ale ja mam termin na 2 listopada wiec to w sumie nic dziwnego. Chciałam żeby Mały podrósł, no ale nie mam wpływu n a niektóre rzeczy, ważne że dwa kilogramy przekroczył. Leżę sobie jeszcze w łóżku a obok taki widok hihi

Załączniki

• 20161003_090128.jpg
    20161003_090128.jpg
    356,9 KB · Wyświetleń: 85
Hej hej ja tu poszłam spać a bb zaczęło tętnic życiem [emoji2]

Linka trzymam kciuki żeby jednak się obrócił a że może to nastąpić w każdej chwili to nadzieja zawsze jest [emoji6] dobrze że mogłaś wrocic do domu[emoji2]

Milagros to się pewnie strachu najadlas [emoji6] a nadżerki jeszcze nie miałam a niby teraz mam małą ale mam się nie stresowac[emoji6]

Milia a Ty jak z kaszlem i skurczami? Niech malutka szybko zdrowieje [emoji10]

Priinceseczka myślę że normalne są takie humorki [emoji6]

Skrzat wiadomo ja bym nie biegała od razu w maratonie ale zaczelabym chodzić bo pewnie i tak od razu nie urodzisz a żeby znów nie przenosić[emoji6] no ale w sumie matka czuję i wie co najlepsze i tego trzeba się trzymać [emoji6] u mnie dzis 35+3 i jedynie nie robię dużych porządków a jak pojadą goście czyli za tydzień to mam wizytę i jak dalej będzie bez zmian to chyba zacznę większą aktywność [emoji6]

Iza nigdy nie mów nigdy [emoji6] może będzie nawet więcej niż 2 dzieciaczkow[emoji2]

Gaga współczuję sytuacji z zębem ehhh może inny dentysta coś poradzi przed porodem?

MartiniM ja też mam takie bóle już codziennie[emoji6]

Mama czwórki jak kolana?

Katerineczka a Ty jak się trzymasz?

Mój młody chyba pierwszy raz w swoim życiu zasnął koło 22 sam i na mleko obudził się o 6 i uwaga spał do 8:30!! To jest cud hahaha [emoji2] no ale od 6 spal ze mną oczywiście...

A co do jedzenia.. narobilyscie mi smaka heeh [emoji6] najbardziej Skrzat na sledzika[emoji2] ale Idę zrobić sobie kanapki z masłem czekoladowym [emoji6]

Edit.

Katerineczka wróć jeszcze na chwilę do domu [emoji6] tego Ci życzę [emoji2]

36 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Aob mam zamiar zadzwonić do tej samej dentystki co ostatnio bo przyjęła mnie bez problemu a z tym zębem wyszło już po wizycie u niej tylko, że dziś przyjmuje od 11 to muszę jeszcze godzinkę poczekać a jak nie ona to będę próbowała gdzie indziej bo jest coraz gorzej, najbardziej boli przy jedzeniu bo wtedy wszystko się tam rusza i ociera :/

Cześć dziewczyny[emoji4]

Podczytuję Was i zaczynam mieć lekkiego pietra. Zwłaszcza że czasem zerkam na dziewczyny z października. Masakra jak nam ten czas przeleciał. Jak tylko ktoras z nas się rozpakuje to już nie będzie żartów tylko trzeba będzie być w gotowości.

Ja dziś kończę 33 tyg no i powolutku zaczynam odczuwać jakieś lekkie cmienie w podbrzurzu a czasem lekkie bóle okresowe. Rzadko bo rzadko ale w głowie pojawia się lampka że to już niedługo. Mam od początku ciąży takie przeczucie że termin z OM (23.11) to mogę olać bo urodzę wcześniej. Nawet nie będę się gniewać jak mały pojawi się na świecie już początkiem listopada[emoji4]

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

Hej.
Widzę, że im bliżej terminu tym większy ruch na forum. Piszecie jak szalone i fajnie:happy2:
Coraz więcej sytuacji szpitalno- przeporodowych;-) ;)

Katerineczka- powodzenia w szpitalu. Oby jednak hospotalizacja nie była konieczna.

Linka- dobrze to tylko fałszywy alarm bo jednak jeszcze prawie miesiąc Ci został.

Aob- dzięki, na szczęście przeszło mi całkowicie.

Milagros- podziwiam za spokój bo ja po kilku takich regularnych skurczach pewnie pojechałabym do szptala. U mnie też od kilku dni skurcze są wyraźne ale to przepowiadające bo są niereguralne.

Joasia- miałam dużą nadżerkę. Lekarka chciała mi ją usuwać, a ja jakoś nie mogłam się zdecydować. W końcu zaszłam w ciążę i po porodzie nie było śladu po niej. Pamiętam, że kupowałaś swoją dostawkę na Kiido. Wypatrzyłam tam dosyć fajne łóżeczko Roba. Jaki jest czas dostawy z tego sklepu?

Gaga- współczuję bólu zęba. Oby udało się jak najszybciej dostać do dentysty.

Mam tzw. mega wkurza od rana bo prawie miesiąc temu umówiłam się z babką, że 7.10 miała przy okazji jej wizyty w Krakowie dostarczyć i sprzedać mi dostawkę Chicco. Wczoraj wysłałam do niej sms i cisza, dzisiaj dzwonię z innego z numeru , a ona mi wyskakuje, że jednak sprzedała komuś innemu i niestety nie zapisała numeru więc mnie nie poinformowała. Teraz zostało już za mało czasu, żeby szukać używki w dobrej cenie. Pozostaje kupić nówkę
i ostatecznie chyba jednak kupię coś małego, drewnianego- albo mini białe łóżeczko albo białą drewnianą kołyskę.

Powiem Wam, że czuć tu już ewidentnie atmosferę zbliżających się porodów. Ciekawe , która będzie pierwsza. Jeszcze tydzień- półtora i pewnie się zacznie...

reklama
Mamo-czworki chyba do 4-5 dni już miałam u siebie. Można połączyć zamówienie razem z Feedo. Jakbyś brała pampersy z Feedo to automatycznie masz darmową przesyłkę.

Też myślałam o tej dostawce/kołysce roba, ale tam z jednej strony nie ma szczebelków chyba. Tylko barierka do zachaczania tego ochraniacza. No tak mi sie przynajmniej to widzi.

Jestem w 35 tygodniu ciąży

Do góry