reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Milagros mój gin powiedział, żeby najpierw porodzić dzieci, a potem się zajmiemy nadżerką o ile jeszcze będzie. On nie jest zwolennikiem wypalania u nierodzących jeszcze. On to w ogóle widze, że nie jest za wieloma rzeczami [emoji52]

Też bym zjadła coś dobrego, ale już późno. Jutro rano sobie zrobie paste rybną i kakauko [emoji16] Całkiem inaczej niż u Was [emoji41]

Jestem w 35 tygodniu ciąży

reklama
Pasta z makreli z jajkami i szczypiorkiem była i u mnie ostatnio też mi się zachciało [emoji6] z kakao też miałam epizod przez tydzień piłam prawie codziennie, a ja mleka nie lubię [emoji52]

Jestem w trakcie 34 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji480][emoji188][emoji179]

Hej dziewczyny, ale tu naskrobakyscie:)

Linka zdrowia życzę:) nic fajnego tyle przypadłości.

Emalka fajnie ze wesele udane, my juz wszystkich znajomych pozenilismy, nawet juz komunie sie kończą ;)

Princeseczka no hormony szaleją, spokojnie dasz radę:) Każda mama da!

Milagros ja miałam takim płynem na S... normalnie wieczorem z bólu sie zwijałam takie jakby skurcze macicy i na okres ale kilkakrotnie silniej. Potem juz ok, ale to miałam juz po ciąży z Basia ale na pierwszych próbach diagnozowania problemów z zajściem w druga ciąże.

Pasta z makreli Hmm... zjadłabym, dzisiaj maz przywiózł śledzika na raz w śmietanie:) Kakao to ja codziennie, do tego zaczęłam gotować takie klasyczne (jak do ciasta) nawet moja Basia pije, która za kakaem nie przepada a zawsze jej te dla dzieci robiłam;) Jednak powrót do rzeczy nieprzetworzonych jest naprawdę wart:) nawet po Basi to widzę ze ona wcina:)
Ja cycki mam wielkie... zobaczymy jakie bedą po 2 ciąży.

Iza u nas tez był plan na 2, Basia była wpadka po ślubie nieplanowana a potem jak miała 1,5 roku to chcieliśmy drugie, rok starań i nic wiec zaczęłam szukać przyczyny, ale trafiła sie praca wiec odpuściłam (tabletek nie brałam tylko gumki) po roku w nowej pracy znów zaczęliśmy działać i ponad rok nic, wiec zaczęłam na nowo diagnozy i ta ciąża juz po leczeniu i stymulacji. A z Basia poszło jak z płatka ;) co do zmęczenia to ja juz wiem ze pewnie nawet jak gin pozwoli po 36 tygodniu łazić nie będę, chciałabym donosić zwłaszcza ze Młoda jest mała, wiec by jak najwiecej przybrała. Trzymam sie domu, jak gdzies ide to tylko szkoła (a i tak autem), jakies wyjscie do znajomych ale to tam leżę, zakupy i sklepu odpuszczam zupełnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

My sie nie zabezpieczalismy 3 lata, tyle tylko ze moj nie konczyl w srodku. O malego staralismy sie pol roku. Tzn.takich dobrych staranek gdzie przytulalismy codziennie albo co drugi dzien bylo tylko miesiac.

Milagros-no to niezle z ta Twoja znajoma... ja to chyba sie poloze i przywiaze do lozka do 15stego ;-)

Wczoraj moje hormony tak poszalaly ze wygarnelam swojemu co na sercu mi lezalo a po wszystkim zostawilam go z przemysleniami samego a ja poszlam do mamy... ciekawe czy cos do niego dotrze...

Dziewczyny na szybko skraca się szyjka stąd bóle dostałam magnez w kroplowce i potas bo przez biegunki się wypłukal no i receptę na atybiotyk na kaszel bo jakby co niedawno rady normalnie oddychać przy porodzie a to grozi niedotlenieniem małego , mały ułożył sie skośne niżej główka wiec będą w szpitalu probowac aby poród był SN bo jest szansa ale kazano mi się szykować na ciężki poród jeśli już nie da rady zejsc główka nizej...

PS jestem w domu bo do szpitala mam blisko i zawsze można dojechać

Milia tez zawsze miałam tamte wody fizjologiczne ale właśnie przeraza mnie ich strumień , ta kupiłam tak żeby spróbować i powiem Ci ze dobra napewno zakupie jeszcze nie raz a strumień ma taki jak w otriwin wiec napewno przyjemniejszy dla noworodka

Linka zdrówka, uważaj na siebie. Moze sie jeszcze młody ustawi prosto główka w dół. Oby i lecz kaszel.

Moi wszyscy śpią a mnie obudził SMS i znów będę niewyspana [emoji12] a dziś chciałam dłużej wieczorem posiedzieć bo mamy ta rocznice, tak mi w ogóle głupio bo w sumie nic nie mam dla niego, ale jakoś go udobruchać musze :)

Z takich pozytywów to dziś będę prała kolejna partie ciuszków, bo mój wczoraj wniósł komodę i łóżeczko złożył:) wiec mam gdzie układać, jeszcze musze go do IKEI po pudełka, organizery wysłać ale to pewnie w przyszła niedziele, bo będziemy u moich rodziców a od nich do Ikei 5 minut a my drugi koniec miasta to szkoda drogi w tygodniu, no i ten materac od kumpeli musze ściągnąć bo mój gryka/kokos sie nie nadaje:(

Dzień dobry

Nie straszcie tak tymi porodami bo jak mi 5 z przodu znikła tak już stres się pojawił

Linka zdrowiej szybciutko i oby maluszek współpracował i zszedł niżej żeby mamusi lżej było

u mnie pogoda się popsuła szaro i leje ale może wezmę się przez to za prasowanie małemu ;)
mi znowu ząb daje w dupę :/ tzn nie boli tylko to jest ostatni ząb na górze z prawej i jak już zaczął wychodzić to czułam językiem, że rośnie z ubytkiem z boku od strony policzka i przez ostatnie dni go bardziej wypchało w dodatku minimalnie pod skosem i ma taką ostrą krawędź przez ten ubytek i mi rani policzek od wewnętrznej strony :/

Princeseczka no to życzę by ślubny miał owocne przemyślenia i było dobrze.

Gaga nie stresuj sie;) co do zęba to współczuje bardzo[emoji20]

Jak wy tak ciagle o tych skurczach to ja nawet nie wiem jak to jest;/ chyba ze ja ich nie czuje, ale żadnych takich nie mam napięć ani nic, z B tez sie nie doczekałam a tych w szpitalu juz aż tak nie pamietam...hmmm

Ja ciagle mam w głowie polowe listopada i tego sie trzymam, bo inaczej chyba bym zwariowała :p z Basia kupowałam łóżeczko dzien przed porodem;) a był jeszcze tydzień do terminu ale umyłem z tej okazji cały dom, wypralam dywany wiec następnego dnia zaczęła sie akcja;)

U nas tez szaro, ale biorąc pod uwagę fakt ze około miesiąca nie padało to niech pada bo jest mega susza, cały wrześniem trawę musieliśmy podlewać ;)

Zjadłam na śniadanie marchewkowe ciasto;) B jeszcze śpi, bo dziś na popołudniowa zmianę ;)

reklama
Dzień dobry, moja mała wstała o 5 rano, ale i tak w nocy spała 10 godzin, więc całkiem nieźle jak na nią.

Gaga, u mnie też deszcz i ciemno, nic się nie chce...

Linka, to jednak pojechałaś, a ktg Ci zrobili? Nie lepiej zrobić CC jeśli mały już się nie ustawi niżej?
Joasia, pastę rybną też uwielbiam, tylko nie chce mi się teraz robić... Ale nie wiem, czy nie poproszę męża, żeby kupił rybę, bo będzie dziś w sklepie, muszę się zastanowić, bo narobiłaś mi smaka :D

Do góry