reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

I ja sie melduję z przed tv.
Tak Was czytam i doczytac ie moge, mój do pracy to malo czasu w dzien mam a jeszcze dzis kuzynka byla pol dnia.

Ktoras o ta pralke pytala to wlalam pol litra octu do bebna i troche do pojemnikow na plyny i wstawilam z podwojnym plukaniem na 95stopni.

Dziewczyny fajne te ponczo;)
Jak juz ktos zamowi to czekam na relacje bo az mnie skusilo a mam gdzie wychodzic-od soboty do szkoly ruszam :) oczywiscie wszyscy w kolo czyt rodzina sa na nie ale ja im udowodnie ze mozna.

Postarm sie juz byc bardziej na biezaco bo ciezko tak z doskoku ;)

Dobrej nocy!

Jestem w 32. tygodniu ciąży <3

reklama
MartiniM to faktycznie kiepsko z tym spaniem jak Ty tak się rzucasz w nocy[emoji6]

Emalka u mnie ciśnienie idealne.. i nie ma reguły kiedy jest mi słabo, a przez to stresuje się każdym wyjściem bo nigdy nie wiem kiedy i gdzie mogę się osunac...
A jak Twoje tętno??

Milagros całkiem możliwe że to mała uciska bo czuję ja bardzo wysoko...

Karosznurek ja też mam jeszcze z poprzedniej ciąży taka Blizne po kolczyku ale i że 3 rozstępy znalazlam ehh... a co do przeziębienia to dziś było już o niebo lepiej [emoji6]

Koalka ja w sumie co rusz robię morfologię i tak za 1-2tyg będę szła to zobaczymy ale nigdy nie miałam problemów z anemią... no ale nigdy nic nie wiadomo...
A czy dobrze kojarze że jeszcze pracujesz? Może jesteś przemęczona? Bo ja ostatnio ciągle coś robię i też obstawiam że mogłam przegiac plus to przeziębienie...

Diabliczka już napisałam wyżej.. ostatnio to wyniki miałam takie że wszystko dosłownie mieściło się w normie... a wizytę miałam w pon i kolejna za 3tyg.. ale mówiłam lekarzowi (bo oczywiście na poczekalni też zaslablam) to powiedział że czasem tak jest i widocznie taka moja natura że pół ciąży mdleje... kazał więcej odpoczywać i uważać na upadki i tyle... a kawy nie pije bo mimo brania magnezu mam skurcze wszystkiego heh[emoji6] i ostatnio powieka zaczyna mi drgac co mnie tak irytuje[emoji52]

Iza kurcze ja dopiero przeczytałam.. mi czop też powoli odchodził bo jakieś 3tyg i już miałam rozwarcie wcześniej na 1,5 palca także możesz jeszcze trochę przetrwać.. chyba że wody się sącza... trzymam za Was kciuki[emoji6]

Aaaa i ja szybko zamowilam sobie te papierki [emoji6] bo poprzednio leżałam 3 dni z podejrzeniem odejścia wód i niepotrzebnie[emoji2]

Keejti a jaka szkole będziesz robić? Pewnie że dasz radę[emoji6] jak się naprawdę czegoś chce[emoji6]

Idę spać [emoji2]

34 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Iza Ty mnie do zawału doprowadzisz :x :*

Z Szyjka słyszałam tak jak Joasia, ma szkole rodzenia jedną ma srednia szyjke ale rozwarcie już jest na dwa palce (31tc) i łazi non stop. Szyjka rozwarta od 5tygodni.

A z czopem to jak z opadaniem brzucha, nie zawsze zwiastuje rychly poród.

Trzymam mocno kciuki żebyś jak najdłużej w dwupaku zostala :* &&&&

Jestem w 33 tc :-)

Aob fryzjerska 2 letnia bo to moje wielkie marzenie i juz dwa razy podejscie robilam
A moze wiecej tego magnezu?

O wlasnie tez mowilam ze sie zdarza ze bez czopa chodza

Jestem w 32. tygodniu ciąży <3

Kejti podziwiam i trzymam kciuki żeby się udało :)

Aob ja biorę też magnez i skurcze ale łydek to norma. Już nie zwracam na to uwagi.

Co do morfologii ja jak był spadek hemoglobiny to co wizytę, teraz mam nie robić bo się poprawiło.

Jestem w 33 tc :-)

Milagros wróciła Ci hemoglobina do normy? Co bralas? U mnie co 2tygodnie wzrasta o 0.2 dziś było 10.8 norma od 11.2

Aob dziś nie miałam akcji z tetnem.

Coś i mnie się przyplatalo Ale zwalczam w zarodku. Coś mnie gardło drapalo to wypilam już dwie herbaty z miodem tamtum verde, ciepła kąpiel, vicks vaporub na stopy skarpety i już jestem pod kołdrą. Może się uda

Jestem w trakcie 32 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji176][emoji176][emoji176]

Emalka brałam coś na T, zaraz poszukam. Miałam najpierw 11.7 później 11.2 później znów do góry później w dół nie pamiętam dokładnie ale coś poniżej 11,albo na równi. A ostatnio 12.1 i kazała odstawić żelazo. A byłam pewna ze Bedzie źle bo słabo się odzywialam.
Tardyferon-fol się nazywały

Emalka proboj wszystkiego co można :)

Jestem w 34 tc :-)

Iza, oby maluszek pozostał z Tobą w brzuszku jak najdłużej... Normalnie przez Ciebie zaczynam sobie uświadamiać, że ten poród to już tak niedługo, a ja chyba na to psychicznie nie jestem gotowa... Chyba zbyt luzacko do tego podchodzę, chociaż... może i dobrze.
Dzisiaj przesadziłam z obiadem i cukier za wysoki, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.
Idę już spać, więc przespanej nocy Wam życzę bez bóli, wiercenia i chodzenia do wc!!

He he ja zasnęłam z Basia o 21;) teraz mnie obudziła siusiu, ale ide spać dalej;)

Milagros, Emalka ja w ciąży z Basia jadłam cały czas Tradyferon, teraz hemoglobina ok, ale ciut za mało czerwonych krwinek ale poziom stoi, mój gin ciagle mówi ze nie ma norm dla ciężarnych.

Emalka zdrówka byle sie nie rozwinęło. Teraz choróbska bedą krążyć, trzeba rozważnie sie ubierać, byśmy nic nie łapały.

Keejti pewnie ze sie uda:) z mała przerwa na poród i dajesz. Ja gdyby nie ta szyjka pewnie tez bym zajęcia zaczynała... I ciagle sie wkurzam ze nie moge:(

Dobrej nocy.

Iza jeszcze raz &&&&&

A i ta moja kumpela co jej czop odszedł miesiąc przed porodem łaziła normalnie i jeszcze urodziła po terminie (co prawda u niej szyjka ok) a ja z Basia to nawet nie pamietam odchodzenia czopa nic a nic.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wstałam i chyba szybka reakcja pomogła. Ale dziś muszę odwiedzić dwie przychodnie [emoji58] a wszędzie ludzie smarkaja i kaszlą dookoła.
Poproszę dziś gina o receptę na ten tardyferol fol może to coś pomoże.

Iza daj znać jak minęła noc.

Jestem w trakcie 32 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji176][emoji176][emoji176]

Do góry