reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Ja po nocy czułam lekko gardło i na dzień dobry zrobiłam sobie inhalacje. To chyba przez te pozamykane okna. Teraz już ok, ale na wszelki wieczorem też zrobię.

Jestem w 34 tygodniu ciąży

reklama
Iza jak tam?

Cisza tu, u nas poranki zimne dzisiaj 5st. Brrr
Teraz słonko to pewnie sie jeszcze zbiorę i popołudniu na leżaczek dupke wystawie, bo całkiem przyjemnie. Ja w ogóle lubię bardzo jesień, zwłaszcza ta słoneczna i kolorowa :)
Apropos senność mnie dopadła jak w pierwszym trymestrze. Niby w nocy śpię ale koło 10 musze drzemkę zaliczyć:/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja zaraz idę na pedicure i nie mam sie w co ubrać. Bo zimno ; ( i w ogóle słaba jestem. Ciśnienie 110/70

Jestem w 34 tc, Tp 03.11 córcia

Kliska no właśnie nie mam robionej morfologi co miesiąc baa nawet raz na dwa miesiące. Pierwsza morfologię o mocz robił mi w 8 tygodniu ciąży. Teraz może nie widział potrzeby bo nigdy mi nie narzekam, ciśnienie puls mam w normie, waga idzie prawidłowo. Miesiąc temu poskarżyłam sie mu na pęcherz to kazał zbadać mocz dał skierowanie i zrobiłam ale sama o to poprosiłam. Wszystko było wporZadku. Wogole mam wrażenie ze mnie traktuje w ten sposób ze jestem młoda i pierworódka to co mi może być jestem jak okaz zdrowia

Aob niestety pracuje o bede pracować do końca ciąży ile sie da, nic nie dźwigam nie nosze za dużo ale jednak od 6 do 18 albo i dłużej na nogach czasem mam wolny dzień także bardzo możliwe ze organizm stawia mi juz warunki albo leżenie albo gorsze samopoczucie.
Magnez magnezem a potas masz uzupełniany? Potas jest bardzo ważny na serduszko i krążenie prawidłowe wiec może od tego omdlenia? Dużo pomidorów jedz i tabletki aspargin.

Iza trzymam kciuki babo jedna czemu nas straszysz ! Mam nadzieje ze wszystko wporZadku
Mojej szwagierki siostra leżała w szpitalu z sączących sie wodami i dolezala do 38tyg urodziła zdrowa córeczkę ale leżała pod kontrola lekarzy! Szkoda ze nie zostałaś w szpitalu ehh ci lekarze

Rownież zastanawiam sie nad ponczo, fajne widziałam w TK maxxie sa super cieplutkie albo takie narzuty kocowate uwielbiam takie rzeczy do tego leginsy botki czy snicersy od razu modnie i wygodnie

Firana ja wczoraj byłam na uzupełnieniu hybrydy i usiedzieć nie mogłam na krześle w salonie. Ostatni raz zrobiłam sobie szpony i pózniej na krótko bedzie
Wstawiam zdjęcie jakie uchodowalam pazurzyska

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    370,7 KB · Wyświetleń: 76
Ponczo rządzi na mieście. Byłam dziś w kilku sklepach i ponczo można kupić w New yorkerze,h&M , a w orsayu jest nawet jakas promocja -20% Ale nie wiem do kiedy. I to w kazdym sklepie spory wybor. Sukienek na wesele dla ciężarówek brak [emoji53]

Jestem w trakcie 32 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji176][emoji176][emoji176]

Koalka mam nadzieję że się nie obrazisz ale twoja długość to dla mnie nie szpony :D
Ja od pobytu w szpitalu nie robię paznokci i bardzo mi brakuje moich szponow :)

Ja ponczo kupiłam w takko. Jest dosyć cienkie kocowate ale na kurtkę idealne ;-)

Jestem w 34 tc :-)

Emalka fajnie, najlepiej też bym poszła kupić i przymierzyć, ale tu się na zakupy zakaz wybierania.
Gaga mi się jeszcze coś takiego podoba Link do: 099 AMSTYL_KLASYCZNE PONCZO + RĘKAWICZKI,MITENKI ale ja się zawsze boje ciuchy z Allegro, jednak chyba innego wyboru nie mam. A sukienki zobacz zwykłe wcale nie ciążowe. Ja np. mam taką z DanHen i nadal się w nią mieszczę;) W końcu mimo, że wesele nie musi być mega weselna, każdy raczej rozumie sytuację.

Koalka fajnie w sumie że pracujesz, ja też lubie być wśród ludzi a to siedzenie w domu mnie dobija. Ale myślę że ostatni miesiąc to już byś mogła sobie odpocząć i nie wiem jak jest w kodeksie pracy co do warunków pracy dla kobiet ciężarnych 12h to na pewno za dużo, zwłaszcza stania. Ciążą niestety często wykorzystywana jest do L4, najlepiej od 5 tygodnia i heja, a potem się laski dziwią, że nikt nie chce kobiet młodych zatrudniać.
Co do morfologii to nie wiem czy chodzisz prywatnie czy NFZ, ale po koleżankach widzę, że prywatnie średnio raz na miesiąc/dwa zlecają, a na NFZ minimum 1x na trymestr - taka jest refundacja ponoć, aczkolwiek nie chce się wymądrzać, bo nie korzystałam.

Firana ale zazdroszcze pedicure, w sumie to pozycja leżąca:D Zobaczę co powie gin za tydzień i też bym chciała jeszcze przed porodem się wybrać.

Jutro umówiłam moją Basię na przekłucie uszu, a ja przy okazji zetnę włosy, bo już nic nie widzę na oczy tak mi grzywa leci.

Milagros ja łamalam pazury na potegę i ciagle musiałam miec krótkie wiec dla mnie to sukces hihi zawsze to wyrolowane pod same skorki

Skrzat prowadze własna działalność wiec cieżko mi sie ogarnąć bez pracy. Musiałabym zamknąć wszystko ale z czego żyć? Dopiero w takich momentach doceniam prace na etacie bo leżałbym w domku i pieniążki co miesiąc by płynęły a ja rozkoszowalibym sie ciąża. Przy planowanej ciąży następnej napewno korzystam z takiej opcji i zaczepie sie gdzieś na posadkę, niestety teraz to była dzidzia nieplanowana i tatuś sie odwrócił plecami wiec zapierniczam żeby jakoś sobie poradzić.

Namowilyscie mnie na ponczo idę w sobotę kupić i bede sie stroić ;-)

reklama
Koalka ja jak pracowałam to też nie miałam szans na paznokcie swoje,dopiero pod żelem rosły :-) wiec rozumiem Twoja radość jak w końcu się udało coś zapuscic ;) u mnie zestaw stoi ale nie robię bo Mam problem z siedzeniem w pozycji pochyłej ale po porodzie znów zacznę jednak takie paznokcie sa mniej ostre ;-)

Jestem w 34 tc :-)

Do góry