reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Zuzanna a ile ma Twój synek? Ja miałam tez taki problem z moim synem. Jak miał pol roku zaczął robić po kilka kupek dziennie 6-8. Też błądziłam bo żaden lekarz nie umiał mi pomoc. Niektórzy lekarze mówili, ze jesli nie ma żadnych innych objawów typu krew, śluz to nie ma się czym przejmować. Miał dietę bezmleczną (pił mleko Nutramigen na receptę). Dodatkowo dieta bezglutenowa. Nie bral żadnych leków. Po jakimś czasie zaczelam mu z powrotem wprowadzać normalne jedzenie i okazało sie, ze przeszło. Teraz robi przeważnie jedną dziennie i je wszystko.

Z tymi zębami to chyba poczekam juz do rozwiązania, bo juz mnie nie bolą.

My tez mamy wesele w sierpniu, ale powiedziałam mojemu, ze odpuszczamy. W poprzedniej ciazy strasznie mi puchły nogi, tylko w sandały na rzepy wchodziłam hihi, poza tym to by było dla mnie zbyt męczące.

Ja mam teraz końcówkę 18 tygodnia i za 3 tygodnie mam juz przynieść wynik glukozy. Mówicie ze to za wcześnie? Hmmmmm.

Iza jaki pałac!!!! Piekny. Gdzie byliście? My trzy lata temu byliśmy w Marsa alam, udało nam sie złapać dobrego lasta na dwa tygodnie. Było bosko, cudownie ehhhhh

Priinceseczka chyba nie ma ograniczenia co do jajek ile mozna ich jeść. Ja nigdy nie liczę, czasami nie jem długo a jak juz mnie najdzie to i cztery dziennie.

Jak to mówią nie chwal dnia przed zachodem słońca... Rano sie pochwaliłam, ze mały chodzi spac o 20, a dzisiaj moje dziecko sie zbuntowało i nadal nie śpi...

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Diabliczka moj wstaje 5-6rano hehe :-)

Priinceseczka a pokaz ta sukienke z biedronki..

Zuzanna to czekanie na przyjecie masakra... ale niestety tak to u nas dziala.. za pol roku to tyle moze sie stac i zmienic u dziecka... mam nadzieje ze jednak szybciutko mu sie polepszy.. zagladaj i pisz do nas kiedy mozesz :-) aaa i gratuluje synka :-)

Priinceseczka haviran chyba bez recepty jest bo ja nie wien skad ale mam az dwa i jakos nie kojarze zebym chodzila z tym po recepte..

Iza ja pewnie za tydz dostane.skierowanie.. babaka w labolatorium mowila mi ostatnio ze kolo 24-25tc sie robi...

Mamusia w pierwszej pozniej czuje sie ruchy..

Iza ja tez chce do takiego hotelu :-D

Milia a to tez calkiem szybko ta kontrola.. najgorzej pierwszy raz sie dostac...

Ja dzis padam..ale i tak musze przeczytac kilka str ksiazki :-)

Milej nocki :-)

tak glukoza 24-28 tydzień, ostatnio podczas pobrania o nią pytałam i u mnie nie pozwalają na cytrynę. Czytając te wszystkie historie już uprzedziłam męża że jakiś sobotni poranek spędzimy razem w przychodni bo sama nie pójdę, mi przy zwykłym pobraniu słabo, a tego to sobie nie wyobrażam. Jak nie przesiedzę to przeleżę :p przytomna czy nie dam radę :p niech się chłop trochę pomartwi :p

O tak wakacje gdzieś nad ciepłym morzem to jest to. Ale Afrykę zupełnie bym odpuściła. Niebezpiecznie i jakby jakieś zatrucie się przypałętało lub problemy z ciążą to jak to tam załatwiać, płacić, tłumaczyć. To już jest stresujące :) Jeśli w ogóle to Europa, max 3-4 godziny w samolocie. Europejska karta ubezpieczeniowa, i ewentualne koszty leczenia czy hospitalizacji nie są straszne, dogadać się w szpitalach też łatwiej.
Ale my w tym roku odpuszczamy latanie. Autem gdzieć nad polskie morze wyskoczymy.

O tak mi się przypomniał ten temat apropo kosztów leczenia za granicą Link do: Wakacyjne leczenie za 800 tysięcy złotych. "Kiedy usłyszałem tę kwotę, serce mi stanęło"

Aob, tak, kontrola na szczęście szybko :)

Emalka, ja mogłam mieć cytrynę. A słabo mi było chyba przez skoki cukru, bo samo pobranie krwi nie robi na mnie żadnego wrażenia.

Też sie kładę, dobranoc :)

Zuzanna a ile ma Twój synek? Ja miałam tez taki problem z moim synem. Jak miał pol roku zaczął robić po kilka kupek dziennie 6-8. Też błądziłam bo żaden lekarz nie umiał mi pomoc. Niektórzy lekarze mówili, ze jesli nie ma żadnych innych objawów typu krew, śluz to nie ma się czym przejmować. Miał dietę bezmleczną (pił mleko Nutramigen na receptę). Dodatkowo dieta bezglutenowa. Nie bral żadnych leków. Po jakimś czasie zaczelam mu z powrotem wprowadzać normalne jedzenie i okazało sie, ze przeszło. Teraz robi przeważnie jedną dziennie i je wszystko.

Z tymi zębami to chyba poczekam juz do rozwiązania, bo juz mnie nie bolą.

My tez mamy wesele w sierpniu, ale powiedziałam mojemu, ze odpuszczamy. W poprzedniej ciazy strasznie mi puchły nogi, tylko w sandały na rzepy wchodziłam hihi, poza tym to by było dla mnie zbyt męczące.

Ja mam teraz końcówkę 18 tygodnia i za 3 tygodnie mam juz przynieść wynik glukozy. Mówicie ze to za wcześnie? Hmmmmm.

Iza jaki pałac!!!! Piekny. Gdzie byliście? My trzy lata temu byliśmy w Marsa alam, udało nam sie złapać dobrego lasta na dwa tygodnie. Było bosko, cudownie ehhhhh

Priinceseczka chyba nie ma ograniczenia co do jajek ile mozna ich jeść. Ja nigdy nie liczę, czasami nie jem długo a jak juz mnie najdzie to i cztery dziennie.

Jak to mówią nie chwal dnia przed zachodem słońca... Rano sie pochwaliłam, ze mały chodzi spac o 20, a dzisiaj moje dziecko sie zbuntowało i nadal nie śpi...

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Moje dziecko ma 17 miesięcy , z alergią borykamy się od urodzenia, a.zdiagnozowana miał w 7 miesiacu zycia. Zostal postawiony na lekach i mleku kozim o zgrozo. Bylo dobrze do stycznia. Dostawal biegunki po tym mleku , a lekarkana sile kazala mu podawac albo nutramigen (dziecku ktore mialo 14 miesiecy przez sen potrafil wyczuc 1 miarke prEmycona w czyms). Zmienilismy lekarza dal nam sojowa humane albo neoacate . Final jest taki, ze nie je wogole mleka tylko podaje mu wapn wg.zalecen gastroenterologa i szukam alergologa , ktory go poprowadzi. A dodam jeszcze ze badanie ige bialka mleka.krowiego raz wychodzi klasa 0 , a za tydzien 2 klasapo czym 3 . Pediatra rozklada.rece bo.nie wie jak to mozliwe . A na chwile obecna synek ja wsYsyko oprocz marchewki i mleka i jego przetworow.

Aob w takim razie muszę się jeszcze uzbroić w cierpliwość i cierpliwie czekać ;) Dzisiaj to chyba przez te upały ogólnie słaby dzień też nie mam siły na nic. Dobranoc :)
Emalka ta glukoza też mnie przeraża nie lubię za bardzo słodkiego a tu taka dawka bleee.

w moim labo mają fajną glukozę bo o smaku cytrynowym, ale robiłam ją jak jeszcze nie byłam w ciązy, więc odczucia mogą być teraz inne.
Z tą sukienką to wiem, że tragedia. Typowo ciążowe to drogie i niemodne, będę musiała poszperać w sklepach bo wszystkie moje sukienki zawsze miałam dopasowane, a w talii BYŁAM chuda a teraz się poszerzyłam ;)
Ja ruchy dopiero poczułam 20tc6d takie pukanie w brzuszku.
A wakacje ehhh, w zeszłym roku byliśmy w Turcji, full wypas. A w tym roku niestety nie wiem, może Zakopane? bo nad morze od nas to bardzo daleko i lekarz powiedział żebym odpuściła. No właśnie dziewczynki:
- nie znacie jakiegoś fajnego miejsca w Zakopanem blisko centrum? najlepiej ze śniadaniem? nie chce nic konkretnie rezerwować w żadnym hotelu bo z pogodą może być rożnie, a tak wsiadamy w auto i jedziemy na ślepo, tam się zawsze pełno kwater znajdzie. Ale jak macie coś sprawdzonego to prosze poleccie.

Firana- my noclegujemy zawsze w "Danielka". Przesympatyczna gazdzina Kasia i jej mama rowniez :-) pokoje mielismy zawsze ze swoja lazienka i balkonem. W ping ponga tam uwielbialismy grac a jedxonko przepyszne.

reklama
emalka to macie tych imprez :)
Zuzanna gratki chłopczyka. U mnie też nerwy na skraju wytrzymałości. Te 2 dni dały popalić. Współczuję problemów z brzuszkiem. Ile mały ma? Już doczytałam
Iza ja właśnie dostałam. Robi się chyba do 24 tyg albo od 24
Wow jak bajkowo
Mamusia ja w 1 późno bo ok 20 tyg

O co chodzi z tą opryszczką że tak boicie się? Ja jakoś tak nie biorę do siebie
A odnośnie jajek nie liczę i siebie,bardziej patrzę u małego by nie za wiele a uwielbia

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry