reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

wiecie co..nie wiem co robic..:/ mojego P siostra dowiedziala sie o ciazy i o tej jutrzejszej wizycie mojej..i mowi ze bylaby przeszczesliwa gdyby mogla isc ze mna na to usg..ona wraca niedlugo do Niemiec i juz jej dluuugo nie zobaczymy..dlatego zalezy jej na tym spotkaniu,chce zobaczyc malenstwo..problem jest w tym ze to dopiero 11 tydz sie zacznie i usg bedzie dopochwowo..jak myslicie zgodzic sie na to,co lekarz powie..mialyscie osobe towarzyszaca na tak wczesnym etapie ciazy ..?

reklama
Iza mi ostatnio nawet męża nie wpuscila. No po co, bo dopochwowe itd ale to prywatnie to nie będzie robił problemów ale ja chyba bym się przy siostrze męża głupio czuła nago.
Zgaduje że ona nie ma dzieci? Może nie zdaje sobie sprawy jakie to jest i ze mało widać. Zrób jak czujesz ale ja w takiej sytuacji chyba bym wytlumaczyla że to jest dopochwowe i ze głównie pomiary i niewiele widać. Ze np może z Tobą iść ale poczekać przed gabinetem i z pierwszej ręki się dowie co i jak.

Ja w tamtej ciąży chodziłam z mężem od pierwszej wizyty i mam wrażenie że jakoś bardziej to wszystko czuł. A teraz nie był ani razu bo go nie wpuszczala a w poniedziałek idę prywatnie i też go nie będzie bo grafik ma zmieniony w pracy:/

Iza a tak swoją drogą może gdzieś tam się miniemy jutro bo planuje z lekka podjechać na krew żeby na poniedziałek mieć już jakieś wyniki

Ostatnia edycja:
Ja pamiętam z Zuzą to już w po skonczonym 8tc miałam przez brzuch, teraz miałam dowcipnie, bo to była pierwsza wizyta. Na następnej obstawiam przez brzuch.

Też mnie co jakiś czas kuje lewy jajnik.

Hej dziewczyny:-)

Widze ze temat usg na tapecie hmm tez jestem ciekawa kiedy bede miala przez brzuch. Teraz wizyta bedzie w 13w1d i to bedzie to usg prenatalne ciekawaa jestem czy zrobi przez brzuch czy dopochiwowo. Tez chcialabym aby maz byl przy mnie chociaz na dopochowym byloby mi strasznie dziwnie.

U mnie zawsze po "pierwszych" usg dowcipnych, usg jest i przez brzuch i dopochwowe - dopochwowe dla oceny stanu szyjki, przez brzuch dla oceny stanu dzidziusia :)

W 6 mialam dopochwowe przy mezu I synu, w 8 I 9 przez brzuch normalnie. Na prenatalne przez brzuch ale mam iles wypic. Jak kiepski podglad to dopochwowe.

Mnie dzis boli poootwornie z prawej strony na wysokosc jajnika ale w podbrzuszu, jak kolka..czuje to nawet jak oddycham. Troche sie stresuje.,ic nie pomaga I boli mocno.

W ogóle mam dzis dzien luzu,starsza od rana do wieczora na koniach. Nie Pisalam wczoraj,ze spadla wieczorem I troche sie obila. Nie pierwszy I nie ostatni raz ale miala juz pecha I rok temu jej reke podeptal I mega slad etc byl. Na szczescie nie jeczala. Mlodymz nami na zakupach I jakos leci.

Ostatnia edycja:
Mój był na dopochwowym ale było to dość krepujace, jutro będzie 10+3 i licze ze przez brzuch, ale może jeszcze nie być dobrze widać, prenatalne przez brzuch ale koleżanką mówiła ze dość bolesne bo mocno naciskają.
Iza weź ja może ale uprzed, ze jak będzie dopochwowe to lekarz jej nie wpusci. Obedzie się bez pretensji ;)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Kejti panstwowo chodzilam (do tej chorej Soszki..) to nie pozwalala na wejscie z kims..no mysle ok..ale wyobraz sobie, ze wyjeb...mi z tekstem, ze jak chce wiedziec jaka jest plec dziecka, to moge sobie isc prywatnie zapytac :O szok..a u tego co teraz chodze prywatnie wogole sa inne warunki:) zaluzje zasloniete, swiatla prawie nie ma, spodnica jednorazowka zaslania wszystko..wiec moze nie bedzie tak zle..jesli pozwoli jej wejsc..nie, nie ma dzieci ale tak bardzo chce.jejku..

reklama
Do góry