reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Dzień dobry. Jutro ma się trochę ochłodzić, dlatego dziś też korzystamy na maxa z pogody.

Mój o bałagan potrafi pofuczeć, ale jak obiadu nie ma to on kupuje coś po drodze, np.pierogi w pierożarni lub coś się zamawia. Nieraz na prawdę ciężko o pomysły, no i obiad ma być też taki żeby też Zu była w stanie zjeść, więc marne pole do popisu.

No, ale teraz to gotuje i tak tylko dla mnie i dla niej. W piątki są pierogi a na weekendy tylko coś bardziej czasochłonnego. Mam kilka takich swoich dań ekspresowych, które mąż też bardzo lubi, więc czasem 15-20 minut (lub mniej)i po robocie, byle było z czego zrobić.

A z dzidziowych spraw, to pomimo, że brzucha brak to czuje jakbym przynajmniej w 5tym miesiącu była, tak mi jakoś z nim dziwnie.

No i ja do gina co 4 tygodnie mam chodzić. Częściej dopiero w końcowych miesiącach. A poza tym to będę słuchać swojego ciała.

reklama
Ja tez oczywiście trzymam kciuki za wizyty! ;)

Tez strasznie panikuje przed piatkowym usg... Caly czas mnie stresuje ta wizyta przez ta babe w enel medzie... Ze nagle przyjde a tu informacja: niestety, ale serduszko juz nie bije, dzidziuś juz nie rosnie...

Umre chyba do piatku :(

f2w39jcgdz0az452.png

Joasia no ja też normalnie co 4 tyg, ale teraz mam 5 przerwy bo stwierdził, że tak wypada prenatalne zrobić.

A co do dań ekspresowych to u nas niestety ciężko, bo mąż nie toleruje zapychaczy typu makaron, kasza, ryż :p

Gosia takie nakręcenie się nic nie da.

Ja już na pomidorowa nastawilam ;) zaraz zetre sobie jabluszko, później jadę do siostry bo mamy jechać z jej mała na bilans to później wymysle jakieś szybkie drugie :p
Kurde ja też się tak boję tej wizyty co przede mną ze usłyszę jakieś nie fajne wiadomości

Hej, wszystkim.
Ja od 3 dni przeżywam bo mam plamienia z jasnorozowym zabarwieniem... dzisiaj skoro świt pojechałam do ginekolog , zrobili mi badania krwi i powiedzieli ze mnie dzis nie zbadaja bo mam wizytę jutro. :( Że betę mam dobrą jak na 7 tydzien... ale jakoś to mnie nie przekonuje bo wiem ze beta tak szybko nie opada. Bardzo się boję.

Karolka bez sensu ze Ci badania odmówili :-/

Netta właśnie sobie uświadomiłam, że nawet bym nie chciała żeby mąż pranie rozwieszal, kiedyś to zrobił, ale nie roztrzepał przy wieszaniu i potem z prasowaniem się męczyłam :p
Ogólnie on od zawsze powtarzał ze ja pracuje tak tylko zeby się nie nudzić bo tyle co ja zarabiam to on jakby chciał to w dwa dni by zarobił. A macierzyńskiego nie mam, bo pracowałam bez umowy, ale on lubi czuć ze jest panem sytuacji :p a ja naprawdę dobrze się czuje w roli takiej "kury domowej" chociaż teraz czasem sił mi brak.
Kiedyś próbowałam być z innym typem mężczyzny ale nie potrafię, ja potrzebuje silnego faceta a nie kogoś kto będzie robił wszystko czego sobie zażycze. :p

Dacie wiarę że od wczoraj wieczora 4 razy skasowalo mi posta?
Już teraz nic nie pamiętam.
Cześć Ola

Maleducada wytrwałości pozostaje Ci zyczyc;)
U nas ja wystarczy że pracuje zazwyczaj sprząta mąż zakupy też on robi, czasem razem. A obiady jak wypadnie czasem jak mam wolne zrobię ja czasem on a czasem nie ma wogole. I nikt się nie denerwuje. Dzisiaj się mijamy dosłownie w drzwiach bo on od 8 a ja do 23.
O pomidorowa jak zechce mi się iść do sklepu to może zrobię. A jak nie to obiadu nie będzie.

Wczoraj jadłam pierwszy raz ogórki malosolne pycha!

U mnie dzisiaj nerw bo wczoraj dostałam jakieś pismo od komornika o zadłużeniu od kilku lat o którym nie miałam pojęcia. Coś przeoczylam. Było niecałe 200zl a z kosztami jest 400fla tej firmy i jeszcze dla komornika 400!zart jakiś a nic wcześniej nie dostawałam żadnego listu ani maila. Ale się wkurzylam

Karolka może na izbę.?
Gosia nie stresuj się już niedługo.

reklama
Do góry