reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Dzień dobry!

Moj tez juz spi i co najlepsze ja tez ide zaraz ide spac :-) przespie pol zycia heh ;-)

Milego wieczoru

aob - hehe chciałabym móc spać długo :D

Migduch - wdech wydech wdech wydech !

Bedzie dobrze ja gdyby nje kilka razy mdłości to tez nie mam jako takich objawow sutki to musze fes wytarmosix zebys cos poczuć hehe ale niedawno jeszcze karmiłam wiec chyba sa jeszcze zahartowane od tych Szczypan i wykręcania Haha :) a tak poważnie musimy byc dobrej wiary każda osobno i wszystkie razem i jak wiele razu padło nie porównujmy bo każdy organizm inaczej reaguje ja juz chyba pisałam ze w poprzedniej ciazy w tej tez zauważam ze tak jak niektóre łaski latają wymiotować cały czas to jak mnie brzuszek bolał to latałam na kibelek i śmiałam sie ze wole te toksyny wydawać dołem niz Gora i nigdy nie słyszałam o takim objawie wczesniej :) to co ze mna cos jest nie tak czy z każda inna ?:)

Bedzie dobrze :)

Migduch dobrze napisane, nie da się przewidzieć reakcji organizmu, każdego rusza coś innego, zresztą - drażliwość też jest objawem :D

My w hotelu. Zu padła po intensywnym dniu. Sama się zaraz zwijam.
Spokojnej nocy dziewczyny.

Joasia
- jak nocka? Jak Zu reaguje na zmiany miejsc? nie ma problemów ze spaniem?

Migduch ja nawet nie wiem który tydzień zaczynam :-) :-) :-) w poniedziałek mam usg i chciałabym wrócić z dobra wiadomością..i zazdroszczę tym, które widziały już serduszko....och bardzo zazdroszczę... Myślę, że do końca I trymestru każda będzie się bała i schizowała..a później to chyba minie co??

A jaki masz termin wg OM?
Jeśli chodzi o to czy minie.. muszę rozwiać Twoje wątpliwości.. od momentu zobaczenia II kresek każda z nas będzie się martwić już do końca życia o tą małą istotkę :) najpierw czy ciąża się utrzyma, potem czy dobrze się rozwija, potem że np maluszek śpi i się nie rusza, potem o poród, potem o karmienie, kupki, przybieranie na wadze, potem o rozwój, w efekcie o znajomych, powroty z imprez, partera/partnerkę, wybraną ścieżkę życia hehe.. :) Macierzyństwo jest pełne strachu. Dlatego tak ważne jest zachowanie zdrowego rozsądku i nie wkręcanie sobie, nie wsłuchiwanie się w siebie za bardzo.

Migduch myślę że każda z nas ma prawie identyczne myśli, każda z nas po prostu po ludzku chce żeby wszystko było dobrze. Żeby te nasze malutkie dzieciątka rosły i nabierały w siłę. Sama mam różne chwile i lepsze i gorsze ale w głębi serca wierze ze będzie dobrze. I dla was wszystkich tutaj życzę tego samego po prostu żeby było dobrze.

O to to, też mam nadzieje że żadna z nas nie doświadczy już tego co było "kiedyś" :) zresztą, po to tu jesteśmy by się pilnować i nie dać się nakręcać :) lepiej pogadać np o pogodzie, obiedzie, dobrym filmie niż porównywać objawy.. no chyba że ktoś zaliczy swoje pierwsze (albo kolejne spotkanie z Wielkim Białym Uchem :D

Dziewczyny musimy byc dobrej mysli :)
Dobranoc :*

Dagi jak się czujesz?:)

Dorota - jak kontakty z mamą?

Ja po nocce, która minęła jakby jej nie było.. zasnęłam i... młody mnie obudził. Jak to, już koniec nocy? Od 6 na nogach oczywiście... młodzież po pierwszym lekkiim śniadanku oglądają bajki (Dorota:p ), zaraz im właczam inhalacje, jakoś muszą przy niej wysiedzieć przecież.. A ja piję herbatę, na nic innego nie mam ochoty :/

Witam i ja :-)

Ivi ja korzystam z tego, ze maz jest, ale w tyg tez sie klade prawie zaraz jak mlody zasypia z tym, ze wstaje do niego w nocy 2-4 razy zalezy...

Migduch jeszcze przyjdzie czas i na Ciebie i na Twoje objawy :-)

Joasia chyba cos ominelam i nie wiem, dlaczego spisz w hotelu? wyjazd? :-)

Dorota.dobrze, ze nie jestem sama chodzaca spac "z kurami" haha:-D

Dzień dobry
Ivi dzięki o wzmiankę o bajce, jak czasem dasz taka wzmiankę napewno będzie mi lepiej ;-), My od 7 Na nogach, tzn ja nie śpię od 2, nie umiałam zasnąć przez mdłości. U mnie narazie bez bajek i bez tv u mnie dużo radia leci, ja pije Pokrzywe, m kawę, dzieci się bawią, trzeba przemyśleć jaki plan na dziś

Aob ja to chłodząca spać z kurami bo zmęczona jestem po tej mojej 3, a wstaje też z kurami bo moja 3 hi.

Migduch napewno będzie dobrze.

Ivi a dziękuję że pytasz o mamę, wczoraj minęły 3 tygodnie odkąd ona wie o ciąży i 3 tyg nie mam z nią kontaktu, milczy.

Ja też spać nie moge ostatnio. Wróciłam przed 1 z urodzin , oczywiście jedyna nie piłam alkoholu w towatrzystwie,ale sa rzeczy wazne i ważniejsze ;)

robilam wczoraj czwarty test , w 36 dc i wyszly dwie wyrazne krechy ;) praktycznie od razu !;) ( test na samym dole ) jestem dobrej mysli,chociaz zazdroszcze wszystim ktore juz zobaczyly serduszko!

milego dnia zycze

Załączniki

• 4testy.jpg
    4testy.jpg
    304,2 KB · Wyświetleń: 84
Marti - cudne krechy :D bądź dobrej mysli :D

Dorota - moja wie od tygodnia, przy każdej rozmowie daje wzmianki, wzdycha cieżko itd;) ale jakoś chyba wie że nie ma wyjścia i nic na to nie poradzi :) ona chyba chciała żebym teraz calkowicie pracy się poświęciła.. a tu znów pieluszki będą :)

Marti - cudne krechy :D bądź dobrej mysli :D

Dorota - moja wie od tygodnia, przy każdej rozmowie daje wzmianki, wzdycha cieżko itd;) ale jakoś chyba wie że nie ma wyjścia i nic na to nie poradzi :) ona chyba chciała żebym teraz calkowicie pracy się poświęciła.. a tu znów pieluszki będą :)

Mama pogodzi sie predzej czy pozniej ;);) moja jeszcze nic nie wie,dopóki nie zobacze serduszka to nic nie powiem (o ile w ogole je zobacze ) ,ale to moja pierwsza ciaza ;)

i dziekuje bardzo , planuje albo 29 albo 31 isc do gin.

Marti piękne testy, widać beta rośnie.

Ivi Ty tak jak ja czekasz na 4? Wiesz u ciebie tyle dobrze ze mama się wogole odzywa.

Ja jutro bardzo późno wieczorem wizytuje, jutro mam dzwonić po godzinę ale wczoraj wspomniał mi że to będzie w godzinach 20.30 -21, nie mam jeszcze ginekologa wybranego bo trafiam na debili, ten ma super opinie, na NFZ się do niego zapisze ale to tak na kwiecień, jutro dzwonie do przychodni aha na NFZ ma usg w gabinecie na czym mi zależało. Do czasu wizyty na NFZ pójdę prywatnie tyle ile będzie potrzeba, oby tylko okazał się wporzadku.

Marti piękne testy, widać beta rośnie.

Ivi Ty tak jak ja czekasz na 4? Wiesz u ciebie tyle dobrze ze mama się wogole odzywa.

Ja jutro bardzo późno wieczorem wizytuje, jutro mam dzwonić po godzinę ale wczoraj wspomniał mi że to będzie w godzinach 20.30 -21, nie mam jeszcze ginekologa wybranego bo trafiam na debili, ten ma super opinie, na NFZ się do niego zapisze ale to tak na kwiecień, jutro dzwonie do przychodni aha na NFZ ma usg w gabinecie na czym mi zależało. Do czasu wizyty na NFZ pójdę prywatnie tyle ile będzie potrzeba, oby tylko okazał się wporzadku.
Dziekuje, Twoje dzieci mają śliczne imiona! ;)

ja to tylko chodze prywatnie . zaraz sie przejde do mamy , przyjechala siostra z moim 15 miesiecznym siostrzencem :-p , druga siostra tez ma synka 13 miesiecznego , ;) wiec dla moich rodzicow to by byl trzeci wnuczek/wnuczka

dla mamy mojego chlopaka w sumie tez, jego brat spodziewa sie drugiego dziecka ,wiec jesli by sie wszystko udalo to miedzy naszymi dziecmi by byly z 3 miesiace roznicy ;)

reklama
Dorota ja zazwyczaj tez wstaje wczesnie tak jak moj maly mezczyzna :-)

A moi wiedza, ale po niedawnych przezyciach nikt nic nie mowi poki nie bedzie bezpieczniej (akurat jestem w 7tc i wtedy w tym ja stracilam).. wtedy nikt nie wiedzial, bo chcialam powiedziac jak zobacze serduszko no i byli w szok jak nagle w szpitalu wyladowalam, dlatego teraz wiedza i milcza...

Marti krechy coraz lepsze :-) bedzie pamiatka :-D

Dorota a nie mialas isc we wtorek sie wciskac do jakiegos gin???

Do góry