reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Dziewczyny jakie jest Wasze zdanie w zakresie szkoły rodzenia?
Warto, czy nie?
Korzystałyście w pierwszych ciążach? Któraś w tej ciąży ma zamiar uczęszczać na zajęcia?
Kiedy najlepiej zapisać się na takie zajęcia?

reklama
Maleducada, zawsze masz tłumacza lub męża. Słyszałam, że przy porodzie nagle kobieta i tak świetnie się językiem posługuje a przy cc wiele mówić nie trzeba.

Emalkadream ja bardzo chciałam w tamtej ciąży iść do szkoły rodzenia, ale mąż nie chciał i jakoś tak się temat rozmyl. Nie żałuję, że nie byłam.

Lilith ale zachęcasz :-)
Mimo wszystko to dziecko chce urodzić tu. To też czasowo bezpieczniej wyjdzie, mąż będzie miał tam czas się rozkręcić, będę spokojniejsza że nie jedziemy tak w ciemno :p

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja zadreczam sie ciagle jednym pytaniem :) Kiedys tak ok 2 tyg temu myslalam, ze czuje pierwsze ruchy , teraz stwierdzam ze to chyba nie byly ruchy tylko jakby nerwobol tak jak np. oko czasem skacze :D ja juz sama nie wiem czy to to czy nie, a czuje jakby coraz czesciej... gdyby nie to ,ze lekarze o to pytaja kiedy byly pierwsze ruchy pewnie mniej bym sie stresowala ,a tak to czuje sie jak balwan jakis nie umiejacy okreslic czy to to.... :(

Emalkadream ja nie byłam i teraz sie nie wybieram. U nas przy porodzie położne lepiej patrzą jak ktoś chodził do szkoły rodzenia z naszego szpitala. Sobie zaznaczają kto chodził i nie są wtedy takimi sukami... niby... ale moja koleżanka chodzila, a najgorsza frańca i tak nią pozostała.

Joasia- ja tam jednak przy cc wolę zostać. Jeszcze jednak trochę chciałabym pożyć;-) ;) Ale chciałabym zobaczyć minę mojego gina jak mu mówię , że chcę rodzić SN:laugh2:

Ja nie chcodziłam do żadnej szkoły rodzenia. Pierwszą córkę urodziłam 14 lat temu, jak jeszcze tak ogólnego dostępu do neta nie było. Pamiętam, że kupowałam gazetki: Twoje dziecko, Dziecko, 9 miesięcy i stamtąd wiedzę na temat porodu i opieki nad dzieckiem czerpałam . Dodatkowo 2 książki kupiłam .Przy drugim uznałam, że jak jedno urodziłam bez szkoły to następne też urodzę.

Cieżko mi sie wbić .

Szkole rodzenia polecam chetnienposzlabym jeszcze raz :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Tyle napisałam i mi znikło. To w skrócie.

Ja chyba z tych co właśnie dziś aktywnie bo i plaża i burza i galeria i fikoland. Potem obiad i film.

Ja z wyglądem to chyba normalnie jak zawsze :d włosy umalowalam hybrydy robię regularnie no i w czerwcu w końcu zaległe rzęski pójdę zrobić.

My dalej szukamy mieszkania, jeszcze dwa zobaczyć, jutro idziemy i się okaże. Dopiero jak się przeniosę zajmę się pokoikiem i wyprawka.

Ja do szkoły rodzenia się nie wybieram. Ja obsługę malucha jakoś sama z siebie i z neta. A mąż na targach się uczył i warsztaty u zawitkowskiego super.

Mama czwórki silna kobieta z Ciebie tyle wyborów przed Tobą, ale dasz radę.

Meadulcada ja tam wierzę, że warto próbować a co będzie okaże sie:)

Nininka jak samopoczucie?

reklama
Do góry