reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Lilith- u mnie to będzie 16+1, źle się wyraziłam ,. Lekarz to chce , żebym tak czy siak zrobiła amnio więc z nim rozmowa na ten temat nie bardzo ma sens. Ostatecznie powiedział mi po długiej rozmowie, że mam taką wiedzę medyczną na temat toksoplazmozy, że co do amnio muszę sama podjąć decyzję, ale wiem, że on lubi profilaktycznie wysyłać na to badanie. W toxo największym zagrożeniem- poza poronieniem i obumarciem płodu jest triada Sabina Pinkertona. Ta wada wiążę się z wodogłowiem lub małogłowiem, zapaleniem siatkówki i zwapnieniami mózgowymi.
Wiem , że wodogłowie zaczyna być dobrze widoczne od 16 tyg. , nie wiem jak z małogłowiem i zwapnieniami.
Zadam Ci takie trochę głupie i banalne pytania biorąc pod uwagę sytuację- nie gniewaj się. Amnio boli? Ile to w ogóle trwa? Ile dni leżałaś?

reklama
Dziewczyny wyszłam na chwile na zewnątrz po chleb i pomidory ;) góra 20 minut mnie nie było i już nie mam siły. Ten upał mnie dobija. :(
Dobrze że mąż w sobotę kupił mi wiatrak :)

Milagros no właśnie teraz nie cxuje juz kilka dni słabo bardzo. Albo do środka daje tak jak Lilith pisze albo nie wiem , na szczęście dowiem się dziś na wizycie oby było dobrze. .. ja mam to łożysko na przedniej ścianie pocieszam się ze to to tez może być.

Dziewczyny ja też słaba jak kot. Włączyłam pralkę i suszarkę i sapalam jak parowóz. Ja tez juz cala popuchnieta jestem, włosy suche jak druty cera tez słaba tylko ze ja odstawiłam większość moich super kosmetyków bo się bałam ze nie odpowiednie w ciąży. Skóra tez sucha. No nie promienieje w tej ciąży :)

Priinceseczka u mnie blond jeszcze chyba uwydatnia brzydka cerę. A właśnie cyce mam malutkie :-) w tamtej ciąży też mi w ogóle nie urosły, dopiero przy karmieniu trochę i teraz też maleństwa :p nieproporcjonalnie do reszty ciała, a w staniki się nie mieszcze ale nie w biuście tylko pod :p

Włosy teraz rzadko rozpuszczam to aż tak nie przeżywam, ale fakt też zbrzydly.

Diabliczka a ja chyba bym się teraz nieswojo czuła u fryzjera czy kosmetyczki. Tak wyglądam że patrzenie w lustro mi przykrość sprawia :p

Karola uuuu, to nieźle :-/ z drugiej strony dobrze ze tylko samochód a Wam nic się nie stało.

Lilith ojej to nieźle mała daje czadu :-) ja tylko czasem czuje ale muszę się położyć i zrelaksować inaczej nic a nic.
Dziękuję :-) wiesz może gdybym rodziła naturalnie, ale mam cc i boję się w UK, więc do porodu się stąd nie ruszam.

Mama czwórki ja miałam w tamtej ciąży zaraz na początku 18tc i było ok.

Jak Was tak czytam to się zastanawiam gdzie się schowaly te wszystkie promieniujace ciężarne :p

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Karola przykra sprawa ze samochód ucierpiał. Ale trzeba się cieszyć że tylko 1500 a nie do kasacji. Czy też jak się słyszy o zerwanych dachach domów. Ja to zawsze się boję takich silnych burz. U nas jeszcze Ani jednej w tym sezonie nie było. Raz nam garaż zalalo bardzo podczas burzy A my wtedy u rodziny w Londynie byliśmy i nie wiedzieliśmy czy mamy jeszcze samochód czy już Łódź podwodną. [emoji1] Ale obeszło się bez strat.

Te wszystkie promieniujace energią ciężarne poszły się opalać w tym upale i dlatego się nie odzywają. Zostały tylko marudy [emoji6]

Ja chodzę w rozpuszczonych włosach bo w związanych widać wszystkie pryszcze [emoji35]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Maleducada czemu nieswojo?
Ja nie mogę patrzeć na moje odrosty i ciągle związane włosy.
Ależ pospałam ulala, raptem tylko położyłam się bo Sz męczył katar i spał.może z 15 min

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej kochane ja dziś poczytałam ale nie umiem jakoś odpisać... wczoraj po leżałam ale dziś mąż na rano a młody ciągle do mnie i nie miałam czasu dosłownie na nic.. dopiero po 13 poszedł spać to na szybko zdążyłam obiad zrobić... a teraz wybieram się na poszukiwania ramek do zdj ☺
Do tego apka mi szwankuje telefon tez i teraz dopadła chwile męża tel t mogę odp..

Miłego dnia☺

reklama
Do góry