mama-czwórki
Fanka BB :)
Lilith- u mnie to będzie 16+1, źle się wyraziłam ,. Lekarz to chce , żebym tak czy siak zrobiła amnio więc z nim rozmowa na ten temat nie bardzo ma sens. Ostatecznie powiedział mi po długiej rozmowie, że mam taką wiedzę medyczną na temat toksoplazmozy, że co do amnio muszę sama podjąć decyzję, ale wiem, że on lubi profilaktycznie wysyłać na to badanie. W toxo największym zagrożeniem- poza poronieniem i obumarciem płodu jest triada Sabina Pinkertona. Ta wada wiążę się z wodogłowiem lub małogłowiem, zapaleniem siatkówki i zwapnieniami mózgowymi.
Wiem , że wodogłowie zaczyna być dobrze widoczne od 16 tyg. , nie wiem jak z małogłowiem i zwapnieniami.
Zadam Ci takie trochę głupie i banalne pytania biorąc pod uwagę sytuację- nie gniewaj się. Amnio boli? Ile to w ogóle trwa? Ile dni leżałaś?
Wiem , że wodogłowie zaczyna być dobrze widoczne od 16 tyg. , nie wiem jak z małogłowiem i zwapnieniami.
Zadam Ci takie trochę głupie i banalne pytania biorąc pod uwagę sytuację- nie gniewaj się. Amnio boli? Ile to w ogóle trwa? Ile dni leżałaś?