reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Iza super że wyniki są
Linka pewnie że idź dopytaj
Maleducada uda się, trzeba wierzyć
Dzisiaj mąż mi powiedział że postarzalam. Ale walnął komplement z rana :) a ja na swoje lata nie wyglądam

Nie mam siły na nic dzisiaj. Jakaś bez życia jestem. Chętnie bym odwiedziła fryzjera czy kosmetyczkę aby poprawić sobie humor

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Haha u mniej na twarzy Armagedon jak po bombardowaniu. [emoji5] wczoraj miałam Was pytać co zrobić z tymi pryszczami [emoji5] jak miałam 15 lat to moja twarz tak nie wyglądała. Włosy hmm nie chcą się układać ostatnio myślę nad ich scieciem.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :)

Jak po długim weekendzie? :) U mnie z przygodami.. Byliśmy odpoczywać ze znajomymi nad jeziorem żywieckim. Mieliśmy domek zarezerwowany u podnóża Góry Żar :) To były naprawde świetne 4 dni. Niestety nie obyło się bez wielkiej awantury z moim mężem. Straszną przykrość mi zrobił. No i niestety pozbyliśmy się smaochodu na jakiś czas.. Przez południe Polski przeszły straszne burze i w efekcie drabina spadła na nasze autko, a stało się to w domu, bo my mieliśmy auto mojej mamy (większe bo kombi)... Ech, jak go nie sprzedamy uszkodzonego to czeka nas około 1500 zł na naprawe... Szkoda nerwów...

Nie ogarnęłam jeszcze wszystkich postów, ale postaram się nadrobić :)

Lilih, ja wierzę, że zawsze jest jakaś szansa, że będzie dobrze. Mocno trzymam kciuki za Ciebie i twoje maleństwo :)

Nininka, tobie też życze z całego serca, żeby wyniki było jak najlepsze &&&

Witam się i ja, dziś leżę jak najwięcej nie mam siły nawet głowy podnieść, pogoda barowa. Miałam takie ambitne plany ale mój organizm ma chyba dość po weekendzie i potrzebuje odpocząć.

Co do urody, ja nie promienieje. Brzuch jest spory,twarz szara wręcz jakby przezroczysta, wyprysków nie mam ale ogólnie wygladam na wiecznie zmęczona a co do ramion moje też sa grube, ogólnie nie mogę na siebie patrzeć.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Zaraz Was dziewczyny nadrobie :D Chcialam zapytac czy jeszcze Was czasem brzuchy pobolewaja tak jak na @ ? Mnie dzisiaj z rana troche pobolewalo :(

Co do cery ja mam twarz gladziutka bez zadnych prycholi :)
Ale wlosy niestety leca.. :( u mnie chyba za wysoki jest poziom TSH (tzn lekarze mowia ze jest bardzo ok) - 1,46 ja najlepiej sie czuje przy 0.6- 0.8 wtedy wlosy bardzo malo wypadaja ale chyba w ciazy byloby to za niskie ...

Linka moja daje tak, że nie muszę się wsłuchiwać.. Nie wiem czy się cieszyć czy płakać.. To przerażające.. Dzis jak zaczęła przed 9 to dudni do teraz a prawie 11..
Maluszek mógł się na opak ustawić i wali do srodka, wiec nie czujesz. Dobrze, że możesz sptawdzic ale nie ma co się zamartwiac.

Maleducada to chyba sensowny ten kolega. Życzę Wam szybkiego powodzenia, byś jednak mogła i Ty dojechać i może nawet tu urodzić??

Ja zbrzydlam.. A obecny stan mi nie pomaga..

Karola.. Wspomnienia wracają uuuu.. Musiało być cudnie..

Witam wszystkie mamusie.
Cierpię niestety ostatnio na chroniczny brak czasu i stąd ta moja rzadka obecność na forum. Mam nadzieję, że jak już otworzymy drugi punkt to czasu będzie trochę więcej na pisanie. Z pracy sobie wtedy poklikam - bo na początku ruchu zawrotnego na pewno nie będzie.
Dodatkowo jeszcze zapisałam się nierozsądnie jakiś czas temu na kurs towaroznawstwa zielarskiego
i fitoterapii. Kurs się właśnie zaczyna , a jak chyba będę się musiała roztroić...
Ogólnie wszystko u nas bez zmian- czyli w miarę ok.;-) ;)
Dzieciaki tylko trochę cierpią bo mało czasu im ostatnio poświęcamy.
Wybraliśmy się tylko do zoo w piątek , a resztę długiego weekendu niestety spędziły częściowo w domu , a częściowo z babcią na placu zabaw.:hmm:

Mam do Was dziewczyny bardzo ważne dla mnie pytanie:Czy można połówkowe zrobić już w 17 tygodniu i czy ma to jakikolwiek sens na tak biorąc pod uwagę, że u mnie w okolicach brzucha jest niestety sporo tkanki tłuszczowej. Przy 1 usg genetycznym, część pomiarów była robiona przez brzuch, a część przez pochwowo właśnie ze względu na złą widoczność przez powłoki brzuszne. Poprzednie USG miałam robione dopiero 3 tyg temu. Chcę zrobić prywatnie USG 4Dprzed 7 czerwca , bo na ten dzień mam wyznaczony termin amniopunkcji. Jeżeli wyniki wyszłyby ok. to nie ryzykowałabym amniopunkcją, jeżeli będą jakiekolwiek zmiany wtedy zrobię amnio. Miała któraś z Was tak wcześnie robione połówkowe, słyszałyście o takich przypadkach?

Mialam robione usg w 16+3. Przez dwóch lekarzy, którzy byli już w stanie ocenić wszystkie narządy wewnętrzne, dokładnie mózg i serce łącznie z pomiarami, wszystkie możliwe przepływy, kości, skóra.. Wszystko co robisz i na polowkowym. Z tym, ze polowkowe to polowkowe i nie wiem jak to się u Ciebie odniesie.. Tylko myślę, że skoro już można było wysprawdzac tak wcześnie to w 17 skończonym tez..
Z drugiej strony z jakiegoś powodu podaje się, że od 18+6.. A co lekarz na to??

reklama
Późno masz amnio robiona..

Doczytalam u nas w uk na stronach, że takie usg jest miarodajne między 16-20tc.
Tylko nie wiem skąd w takim razie zalecenia 18+6 do 20+6.

Ostatnia edycja:
Do góry