reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Princeseczka ja jestem takiego zdania jak Ty, uważam że takie klasy są nam bardzo potrzebne ale znam też rodziców którzy mają odmienne zdanie, moja mama się kiedyś z taką jedną pokłóciła bo jej bardzo zależało żeby mój brat poszedł do takiej klasy a tamtą znów uważała że zdrowe dzieci się cofaja, mówię wam awantura była że ohoho

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

reklama
Milia ja blada jak Biała ściana ciemne włosy to już wgl tragedia w takich kolorach :D

Milagros, bez sensu, bo nie ma przymusu posyłania dzieci do klasy integracyjnej, mogła wysłać do tej samej szkoły nawet, ale do równoległej klasy, chociaż ja nie rozumiem takich ludzi, tak jak pisała Priinceseczka, dzieci niepełnosprawne mają asystenta i nie sądzę, żeby inne dzieci się przez nie cofały, jest to tylko z korzyścią dla nich, bo własnie nabywają cenne umiejętności społeczne.
No ale niektórzy są tacy zamknięci i brak im zrozumienia i empatii.

Taki kolor pasuje do ciemnych włosów chyba :) ja blada i blond, to już w ogóle by mi się wszystko zlało w jedno ;)

Wlazlam na chwile i chcialam tylko napisac...Milia jaka z Malgosi cudowna , rozkoszna dziewczynka z baaardzo dzielna mama!!!! Z racji pracy mojej mamy od dziecka mialam kontakt z dziecmi z ZD jak i doroslymi . Dzieci przy odpowiedniej stymulacji i pracy jaka ty wkladasz w rozwoj Malgosi (cwiczenia , rehabilitacje) wyrastaja na wspanialych ludzi , ktorzy mimo , ze potrzebuja kontroli sa w stanie zadbac o siebie w jakims stopniu . Znam doroslego mezczyzne z ta choroba pracujacego w sklepie a dodatkowo robi przpiekne figurki z masy solnej :) Takze trzymam za was dziewczyny kciuki , za wielkie postepy Malgosi i za duzo sily dla Ciebie Mili :) sciskamy Was mocno :)

Milia ja też tak uważam i właśnie o to poszła ta akcja bo moja mama strasznie się oburzyła jak wgl można mówić że takie dzieci w czymś przeszkadzaja, jest zdania że właśnie uczą empatii i życia wśród ludzi w różnych sytuacjach .

Milla - cudna księżniczka:) i bardzo bardzo dzielna mama!! mam małą namiastkę "trudnego dziecka" (najstarszy z podejrzeniem CZR "stymulowany" od 3rż bo wtedy to wykryte zostało.. ). Wiem ile czasu i nerwów to kosztuje.. Podziwiam i chylę głowę przed każdym rodzicem który się z tym zmaga na codzień :) Malutka na pewno wyrośnie na cudowną dziewczynkę :)

Ja dziś zwątpiłam w swoją "intelygencję"... uczę się do egzaminu ze statystyki ubezpieczeniowej.. to kompletnie nie moja bajka.. ale trzeba zakuć i zdać. a ja czytam, i nawet nie wiem co czytam :D ryczeć mi się chce przez cały dzień przez to! :(

dobrze że maluszek puka i się wierci to jakoś rozjaśnia ten smutny zdołowany wieczór :(

Uff doczytalam ten watek poki co

Kiecki super :) ja to nawet nie mam gdzie sie tak stroic

Milia sliczna ksiezniczka :* ja od dziecka mam ciagla stycznosc z osobami z uposledzebiem ruchowym czy umyslawym a i czesto z takim i takim jednoczesnie i to fakt.. sa to ludzie rizniacy sie od pelnosprawnych ale czesto dobrzy czy bardzo uzdolnieni.. przykro mi zawsze jak sa zle traktowani z powodu choroby.. sa tacy bezbronni czesto jak dzieci i mysle ze duzo ludzi boi sie kontaktu z niepelnosprawnymi... z calego serca zycze wam wszystkiego co najlepsze :*

Co do omdlen mi tez jeszxze sie zdarza ale zaslabnac troche..

Jaaa natomiasto czuje sie dobrze fizycznie a psychicznie... po usg z pewnoscia duzo lepiej ale jednak mam obawy.. caly dzien leze i dostaje dupka i nospe i cos jeszcze ale nawet nie wiem na co to i mimo do dalej lecialo choc mniej krwiste... poki co nic wiecej nie wiem.. jutro mocz rano i chyba krew i zobaczymy... najgorsze bylo to ze w domu akurat tez lezalam i nagle czuje ze cos mi mokro... i nikogo w domu nie bylo a ja sama z malym i bez auta :/ jednak szybko zorganizowalam babcie do dziecka i tata wzial urlop i mnie zawiozl bo moj nie mogl wyjsc z pracy.. a siedzual 2tyg w domu to bylo dobrze... ehhh mam nadzieje ze to nic zlego sie nie zaczyna choc przyjeli mnie z poronieniem zagrazajacym no i lekarz na izbie "pocieszyl" mnie ze ti dobrze nie rokuje..m jeszcze jakis wymaz mi pobrali...

Przepraszam ze tak o mnie... ide teraz spac a reszte poczytam jutro juz... dobrej nocki

Napisane na GT-S7562 w aplikacji Forum BabyBoom

Aob uszy do góry trzymam mocno kciuki za Ciebie i maleństwo :*

Aob, trzymam mocno kciuki, żeby było dobrze, a na usg nic nie widać podejrzanego?
Odpocznij, spokojnej nocy.

Fajnie macie, że już ruchy czujecie :)

Ivi, to Wy już od 3 lat ciężko pracujecie i jeszcze masz czas na ciągłe dokształcanie się, podziwiam!
Niektóre przedmioty trzeba właśnie zakuc, zdać i zapomnieć, dasz radę :)

reklama
Nie wierzę że zlikwiduja klasy integracyjne. Ja teraz kończę oligofrenopedagogikę , jest duży nacisk żeby wszyscy nauczyciele kończyli, nikt by tego nie wymagał gdyby raptem miało się okazać że konczy z klasami integracyjnymi.

Milia twój córeczka prześliczna aż mi sie zachciało tez córeczki. . Ale to już 3 ciąża wtedy będzie hehe :) dziękuję ci wczoraj leżałam cały dxien a dziś tak spokojnie tez i jest ok jak na razie

Aob66 może to był jakiś mini krwiaczek który się opróżnil i juz go nie ma.
Lez i odpoczywaj , na pewno będzie dobrze, dzidzius juz duży i silny

Do góry