reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Dorota postanowiłam, że będę jej jednak w nocy dawać, i ja i ona pewnie bedziemy sie czuły z tym lepiej, bo dzis w nocy pierwszy raz od nie pamiętam kiedy zrobila siku w pieluche i nad ranem skapitulowalam. Pociumkala i powiedziala NIC. Od razu inne dziecko. Będę jej dawać w nocy 1-2 razy. Tam i tak niewiele bedzie, ale psychicznie bedziemy sie lepiej czuć. Sama dziś wstalam w dużo lepszym humorze.

reklama
Hej
Ja dzisiaj w domu, ale juz troche lepej, mam nadzieje, ze sie wykuruje, dotego jestem taka wsiekltni raz tak wyjechal (tzn. Juz nie pozwole, by tak goszef wysylal).

Ivi, a Ty juz lepej (mam nadzieje, nie nie pomylilam osob) wyzdrowialas juz?

Magret, wow.. blizniaki...nie wiem czy gratulowac, moja kuzynka ma blizniaki i zawsze mowila, ze z jedym dzieckiem nie ma roboty, balaby sie

Dorota i co z tym "sluzem", wiesz co to bylo?z

Nessi ja zawsze ratowałem sie chusteczkami :)

Wow :) witam nowe brzuchatki :)

Moich wyników brak dzwoniłam juz rano i nie ruszyli ich wiec dopiero popołudniu bedą ... Oby były dobre :)

Dziękuję kochana, chociaz ty jedna zauważyłas mój post :) Na Ciebie zawsze mogę liczyć. Dziękuję kochana!

NeSsi, tak wlasnie spojrzalam, to Ty w szkole pracujesz? Ja nie odpowiedzialam, bo poprostu nie wiem jak by sie mozna bylo odswiezyc w miejscu publicznym:p

Witam sie z rana :)
Nowe mamusie witam :)
Lilith ja slyszalam ze biegunka to objaw ciazy wiec sie juz nie martw :)
Ja dzis rano czulam znowu slabo sie czuje jakos znowu brak apetytu tylko bym pila i pila i pila ;)
Milego dnia ;)

Nessi ja czytałam twój post ale zapomniałam odp ;-) tak chusteczki mokre, a może u Gina w toalecie?

Joasiu ja karmilam podczas zachodzenia, później jeszcze z tydzień odkąd 2 kreski na teście, gin nic nie widział, teraz jest serduszko ;-), stopniowo zmniejszalam karmienia, najpierw w dzień zrezygnowałam, w nocy karmilam i to wielokrotnie, później z nocnego zrezygnowałam, zostaliśmy przy 1 kamieniu na dobę i ciąża się rozwija.
We wtorek liczę że w końcu gin mi podpasuje i do wtorku badania krwi i moczu zrobię i wtedy zapytam o tym jednym karmieniu. Ale masz rację nasza psychika też jest bardzo ważna. Najważniejsze że obie jesteście zadowolone.

Oli w szkole a w domu syn średni i najmłodsza, syna do końca tygodnia w domu zostawię bo chory. Miałam iść z nim do lekarza ale dzwonie dziś i lekarz na urlopie, a że tu wieś to innego nie ma, póki co będę leczyć go sama, w razie pogorszenia to wieczorem na pogotowie.

Nessi to dziś ten wielki dzień u ciebie ;-) gin, kciuki przed 16 trzymać, dobrze pamiętam?

Witam Was wszystkie również nowe mamuśki :)

Nessi weź sobie nawet te chusteczki nawilżające dla dzieci, mozna kupić w drogeriach też specjalnie dla kobiet do higieny intymnej. Dobra sprawa jak jest się w biegu. A u Twojej Pani ginekolog nie ma możliwości odświeżenia ?
U mojej jest bidet.

Tyle napisalyscie że ohoho.
Dorota i Lilith jak ten dziwny śluz?
Em ka z wynikami to sobie jajca robią. :/

Joasia mam nadzieję że teraz będziesz trochę spokojniejsza dzięki temu karmieniu w nocy.

Magart byłaś wcZeśniej na wizycie czy dopiero w piątym tygodniu i wtedy stwierdził bliźniaki?
Też po cichu liczę na bliźniaki Ale U nas w rodzinie nikt nie miał :)

A powiem wam ze tak sie naczytalam wcZoraj i tych wszystkich plamieniach, że aż mi się śniło że też miałam :x

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Dorota ja też bym zmieniła gina, ale obawiam się, że lepszego u nas nie znajde, a do kobiety nie chcę iść.

Badania ogólne sobie robilam tuż przed zajściem i miałam książkowe. Bardziej szczegółowe zrobię jak usłyszę serduszko, bo na razie nie chcę szastać z kasą.

Kurcze dziwne ze jestem taka spokojna z tą ciążą. Pewnie dlatego że moją głowę zajmują teraz cycki.

reklama
Milagros nie czytaj bo później koszmary masz.
U mnie na szczęście te coś blado żółtego wyplynelo raz, wierzę że się to już nie powtórzy ;-)

Joasiu to fakt myślisz i skupiasz się na cyckach wtedy głupie myśli nie przychodzą do głowy.
No a ja całe życie anemia, biorę witaminy i żelazo

Do góry