reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

dziewczyny ja tez jestem z wami :) mimo ,ze nie widac .. wchodze czytam ale to tak na jednej nodze, bo mam bojowe zadanie do wykonania i zajmuje mi to duuuuzo czasu, a teraz jeszcze wyjazd na majowke to juz wogole lipa bedzie siedziec u kogos na telefonie..

reklama
Wrocilismy ze spaceru i dodatkowych zakupów.. Na nich myslalam, ze oszaleje..Mój juz wszedł w typowy bunt dwulatka no nie idze z nim w sklepie wytrzymać! Ale od razu z mezem doszliśmy do wniosku, że błąd wychowawczy nas i zaczęło się naprawianie. Jeszcze za ksiszke się wezmę do przypomnienia plus ta metodę 1,2,3. To ważny etsp teraz bo ogólnie on zna rsguly ale probuje sobie pozwolić i trzeba być silnym a to juz teraz nie łatwe.. Idzie wymieknac..
No i ze się brzydko bym wyraziła.. Taka to robota debila bo my swoje i przy nas jest super a Judyta swoje i ona mu naxwszystko pozwala jak tylko jeknie. Po czym on przylazi i to samo probuje uskuteczniac przy nas..

Aob musisz poczytać takie czary mary bez emocji ale stanowczo , z wyraźną pauza odliczasz jeden , dwa ,trzy ;) pauza miedzy wypowiadanymi liczbami daje szanse aby dziecko zmienilo swoje zle zachowanie i po trzy moje dzieci idą do swojego pokoju przemyśleć sobie z karą .. mój max 3 letni , a było to rok powiedział 4 i wszyscy zabawy mieli po uszy później próbowali tej samej sztuczki ...

A jak u ciebie Lili tak samo to wygląda ?
Mnie osobiście zawsze zastanawiało to jak to działa bo moja mama tak robiła , i ja od najmłodszych lat moich dzieci miałam ten nawyk i tez liczyłam .. dopiero pani psychiatra trochę mi o tym opowiadała ze jest taka metoda a ja jej mowie ze robie tak od zawsze bo od mamy mi przeszło

Zemdlalo mi sie :/ Za szybko chyba z krzesla wstalam , zakrecilo mi sie w glowie i padlam jak dluga. maz zrobil mi oklady ,pognilam w lozku troszke i przeszlo . Ale co sie wystraszylam to moje.

Aob, to jest do Przejścia czasem siebie trzeba bardziej pilnować niż malucha, bo nasze zachowanie jest mega ważne.

Linka dokładnie to.
Mam gdzieś fajna stronkę o tym.
Nie mogę powiedzieć jak u nas, bo dotychczas nie było większych problemów. Wystarczyło kucnac, krótko i na temat pow.o co chodzi i spokój, ale teraz probuje się wymknac spod kontroli, bardzo protestuje. Pociesza mnie to, że wiem iż jest i tak wyjątkowo grzeczny w porównaniu do innych maluchow w swoim wieku.
Metodę czytam jutro jeszcze raz, dla pełnego przypomnienia i zaczynamy. Wiem, że ton głosu hest bardzo ważny.
Aaa mój jeszcze jak babroi idzie karnie na schoda by się uspokoić w ciszy, zmieniam bodźce wtedy. Pomaga.

Wiklinka, a ciśnienie sprawdzalas? U mnie był taki okres, ze musiałam bardzo powolutku wstaeac, o każdej godzinie bo slablam. Pilnuj się, dobrze że mąż był przy Tobie. Odpocznij i nie denerwuj się.

Milagros jak u Ciebie?

reklama
Ojej wiklinka uważaj na siebie..

Ja te metodę tez stosuje z różnym skutkiem. .. Niko tez odlicza jak chce coś wymusić na mnie także bywa wesoło

Lilith u nas 4 lata bunt niby minął ale czasami jak młodego natchnie. .. hehe

Do góry