reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Zuzanna ja mam rozejscie miesni i ta przepukline juz od poprzedniej ciazy. Teraz juz tego nie zostawię tak..ale ciaze musze przemeczyc..w poprzedniej to było bardzo bolesne.

Linka bo to moim zdaniem chodzi o czas ciazy a nie wielkość do końca, która jak widać jest jednak różne.

Mama czwórki kciuki będą na pewno. HD to rób później..Nie na prenatalne bo za wcześnie.. Chyba, że źle zrozumiałam. U nas było w 16, 24 i 31. To w 24 najlepsze. Teraz robie w 16tc.

reklama
Mama4 juz zaciskam kciuki :) i za pozostałe wizyty tez.

Mila wlasnie s w pierwszej ciszy robiłaś pappa?

Mila, Ewa życze pozytywnych wyników i oby były jak najszybciej fajnie bo potem spokoj do końca ciazy - o ile mozna to tak nazwać :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Dziekuje dziewczyny..
Ja sie ulitowalam nad moim bo pisal czy zrobie mu nalesnikow. I tak teraz pichce a przy okazji ogaldam hokeja Poalkow ;-)

Co do badan to ja po 20tc.zamierzam zrobic to usg polowkowe mega dokladne u innego lekarza. Kolezanka ma dac mi namiar. Jak jezdzilam ze swoja wada serca na kontrol do CZD to byla tam dziewczyna ktora sama miala wade a pozniej jej dziecko urodzila z wada serca. Wiem ze to raczej nie jest genetyczne ale wole sprawdzic

Joasia, to wg informacji Twojego gina u mnie może byc chyba za późno za tydzień, jak dziecko ma już 6 cm i rośnie jak szalone..
Jak dzwoniłam gdzieś zapisywać się na prenatalne, to wszędzie pytali mnie o datę OM, a nie z USG. No zobaczymy, co powiedzą...

Ewa, to kciuki za wyniki, tu podobno 14 dni roboczych, więc trochę dłużej się czeka.

Emka, Pappa nie robiłam, tylko USG, przezierność i NT. Ale w tym samym szpitalu kilka dni przede mną urodziła dziewczyna, która robiła Pappa i to dokładnie USG w każdym trymestrze, jakieś jeszcze badanie, ale nie pamiętam, wszystkie wyniki bardzo dobre, a urodziła synka z Zespołem Downa. Dlatego ja z rezerwą podchodzę do tego testu.
Nifty robię, bo po prostu chcę wiedzieć. Nie chcę wracać do czasu po porodzie, ale bardzo ciężko to przeżyłam, bo byłam pewna, że jest wszystko w porządku. I tyle :)

Dramar..przysnelam a to mi się nie zdarza..flak jestem straszny..
Dzis juz nic nie ogarnę, sorki..

Jutro synek ma usg nerek po 10 a dopiero po 12 wizyte Grr.

Witajcie,
podczytuję już jakiś czas wątek listopadówek i postanowiłam się w końcu przedstawić. Jestem mamą styczniaka 2012, sierpniaka 2013 i teraz niespodziewanie listopadówki ?? ;)
Termin wg OM na 19 listopada - jak na razie ciąża przebiega prawidłowo ( chociaż objawy ciążowe dają we znaki).
Pozdrawiam serdecznie

reklama
Do góry