reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Zuzanna ja mam rozejscie miesni i ta przepukline juz od poprzedniej ciazy. Teraz juz tego nie zostawię tak..ale ciaze musze przemeczyc..w poprzedniej to było bardzo bolesne.

Linka bo to moim zdaniem chodzi o czas ciazy a nie wielkość do końca, która jak widać jest jednak różne.

Mama czwórki kciuki będą na pewno. HD to rób później..Nie na prenatalne bo za wcześnie.. Chyba, że źle zrozumiałam. U nas było w 16, 24 i 31. To w 24 najlepsze. Teraz robie w 16tc.

reklama
Mama4 juz zaciskam kciuki :) i za pozostałe wizyty tez.

Mila wlasnie s w pierwszej ciszy robiłaś pappa?

Mila, Ewa życze pozytywnych wyników i oby były jak najszybciej fajnie bo potem spokoj do końca ciazy - o ile mozna to tak nazwać :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Dziekuje dziewczyny..
Ja sie ulitowalam nad moim bo pisal czy zrobie mu nalesnikow. I tak teraz pichce a przy okazji ogaldam hokeja Poalkow ;-)

Co do badan to ja po 20tc.zamierzam zrobic to usg polowkowe mega dokladne u innego lekarza. Kolezanka ma dac mi namiar. Jak jezdzilam ze swoja wada serca na kontrol do CZD to byla tam dziewczyna ktora sama miala wade a pozniej jej dziecko urodzila z wada serca. Wiem ze to raczej nie jest genetyczne ale wole sprawdzic

Joasia, to wg informacji Twojego gina u mnie może byc chyba za późno za tydzień, jak dziecko ma już 6 cm i rośnie jak szalone..
Jak dzwoniłam gdzieś zapisywać się na prenatalne, to wszędzie pytali mnie o datę OM, a nie z USG. No zobaczymy, co powiedzą...

Ewa, to kciuki za wyniki, tu podobno 14 dni roboczych, więc trochę dłużej się czeka.

Emka, Pappa nie robiłam, tylko USG, przezierność i NT. Ale w tym samym szpitalu kilka dni przede mną urodziła dziewczyna, która robiła Pappa i to dokładnie USG w każdym trymestrze, jakieś jeszcze badanie, ale nie pamiętam, wszystkie wyniki bardzo dobre, a urodziła synka z Zespołem Downa. Dlatego ja z rezerwą podchodzę do tego testu.
Nifty robię, bo po prostu chcę wiedzieć. Nie chcę wracać do czasu po porodzie, ale bardzo ciężko to przeżyłam, bo byłam pewna, że jest wszystko w porządku. I tyle :)

Dramar..przysnelam a to mi się nie zdarza..flak jestem straszny..
Dzis juz nic nie ogarnę, sorki..

Jutro synek ma usg nerek po 10 a dopiero po 12 wizyte Grr.

Witajcie,
podczytuję już jakiś czas wątek listopadówek i postanowiłam się w końcu przedstawić. Jestem mamą styczniaka 2012, sierpniaka 2013 i teraz niespodziewanie listopadówki ?? ;)
Termin wg OM na 19 listopada - jak na razie ciąża przebiega prawidłowo ( chociaż objawy ciążowe dają we znaki).
Pozdrawiam serdecznie

reklama
Do góry