reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

A ja jem jak głupia od wczoraj no co chwilę dosłownie i to takie mieszanki! Teraz jak siedzę z nogami podkulonymi to czuję jak mi się fałdy na brzuchu ocieraja ;/

reklama
Milia8 ja robiłam badania z DNA w czwartek pojutrze wyniki . 600 euro mnie wybulilam ..

Princeseczka ! Co za niewdzięczny ... Nie pozwól sobie na takie traktowanie !

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dziewczyny wypytalam specjalnie gina. Najlepszy czas na usg prenatalne to po skonczonych 12 tyg. 14 to już za późno. Chodzi o to żeby dziecko nie miało wiecej niż 8cm. No i bierze się tygodnie z USG.
PAPPA po skończeniu 10 tygodni.

Mila ok chodzi o ten nifty juz wiem czemu doczytałam , tez sie decydowałam na to w poprzedniej ciazy zamiast amniopunkcji . I rozumiem intencję choć teraz nie robimy .

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Ja miałam , znaczy dzidzia 10,3 jak miałam robione prenatalne , nikt nie mówił ze za późno ... a naprawdę dobrzy tam lekarze są ..... nawet bardzo , mojej siostrzenicy wady serca wykryli w 12 tygodniu ciazy

Hej dziewczyny tak naprodukowałyście, że nie ogarne 50 stron :) Tak pobierznie przeleciałam i któraś z Was pisała o przepuklinie (wybaczcie, że nie wiem która , ale mam jakieś 15 minut zanim moje szczęscie wróci ze spaceru). Wiec tak w ciązy najczęściej dochodzi do przepuklin pępkowych i kresy białej. Generalnie wymaga konsultacji chirurgicznej jeżeli jest uciążliwa i po ciąży się nie wchłonie. W niektórych przypadkach jest wskazaniem do cc. Jeżeli kogoś interesuje coś więcej na ile będę wiedzieć służę pomocą :) Jestem fizjoterapeutką więc i takimi przypadłościami się zajmowałam. Ja w pierwszej ciązy miałam kresy białej, nie uszkodziło jej , ale znacznie m. prosty się zorszedł.

Hej dziewczyny.
Dzisiaj uaktywniłam się na nowo bo plamienia przeszły całkowicie więc i czasu mniej na pisanie.
Teściowa jak tylko zobaczyła że już nie leżę to o ugotowaniu obiadu zapomniała:-p Może i lepiej bo mam już trochę dość jej niskocukrowej kuchni. Upichciłam fasolkę po bretońsku a na deser kisiel z owocami i odrobiną bitej śmietany.
Robiłam dziś badania i przy okazji progesteron sobie zbadałam. Wynik 23,6 w 11tygodniu więc tragedii chyba nie ma.
Martwię się tylko o toxo bo Igg mam 286 a przy Igm pojawią się komunikat badanie w trakcie wykonywania. Jedno badanie z 12 i akurat tego wyniku nie zamieścili.Mam teraz myślenice.

Dominika dzięki za pamięć. To bardzo miłe. Tak jak już napisałam wcześniej plamienia to już tylko wspomnienie:yes:

Linka czy na Rozrywki robią też badania prywatnie?Przekonałeś mnie i zrezygnuję z tego mojego wymarzonego Hd live bo to przecież nie chodzi o to żebym ja sobie fajnie dzidziusia mogła obejrzeć tylko o dokładne badanie. Ostatecznie przekonało mnie stwierdzenie wady u Twojej siostrzenicy na tak wczesnym etapie. Ja i tak ze wzlędu na urodzenie dziecka z wadą serca będe miała po 19 tyg. robione echo serca płodu, ale zależy mi żeby serduszko obejrzeli już przy tych badaniach dokładnie. Jak możesz to napisz mi proszę jeszcze raz dokładny namiar do tej placówki i ewentualnie nazwisko lekarza. Wiem że pisałaś o tym już tylko gdzie ja to teraz wykopię.:sorry:

Dziewczyny-bardzo prosimy o kciuki jutro w okolicy godziny 11 bo wizytujemy. Rano nie wiem czy uda mi się coś napisać bo dziewczyny do przedszkola, potem powtórka z synem przed sprawdzianem i na 10 do szkoły. Tak czy śmak jeszcze raz prosimy o kciukasy;-) ;)

reklama
Do góry