reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Dominika mój tezod początku, żebym się ciąża cieszyła a nie same smutasy wymyslala.

Princeseczka no a co to za różnica.. Mogłaś pow.ze młodych nie było a jak ma specjalne życzenia to trzeba wcześniej zaznaczać.
Teraz możecie się docierać bo to prawda..faceci bardzo przeżywają pierwsza ciaze, choc w dziwny sposób no i nie każdy. Ale takich przykrości robić Ci nie powinien..

To jest tak, że jak chłop myśli ze nic nie robicie a zostawicie go samego na choćby cały dzień z robota w domu to wymieka..

Linka zdrowka i pokaż smoka hihi.

U mnie chinszczyzna.
Zjadlabym hot doga teraz..

Milia bardzo Cie przepraszam, faktycznie pisalas. Rozumiem juz skąd te badanie. Potwierdzę.. Tez mi mówiono, że to tylko przypuszczenie i jak coś wyjdzie nie tak to amnio. Balabym się.. A nie możesz mieć choć częściowo refundowanego tego badania??

Inka ostatnio miałam 51 kg wiec nadrobilam to co straciłam na początku. Niby wychodzę na zero, choc jeszcze przed ciążą utylam 2 kg.
Czytalam, że w 1 trym.mozna przybrać 1,5kg. A potem chyba po pół na tydzień?

reklama
Linka oby szybko przeszło.

U mnie dokładnie to samo obiad z wczoraj a ziemniaków brak haha:d
Mój z chlebem zjadł ;)

Nie lubię jak Jaś choruje , on choruje raz na 6 miesięcy ale zawsze kończy się szpitalem , dałam groprinozin, lipomal , inhalacje z soli robi wysmarowalam maścią rozgrzewająca i zobaczymy ... najgorzej jak gorączka się pojawi bo on standardowo potrafi mieć powyżej 40 stopni i szpital bo leukocytoze zawsze ma i białe płytki krwi tez się zwiększają , a na przeciw gorączkowe nie idzie ma na receptę syrop przeciw gorączkowo na szczęście mam butelkę w domu jeszcze

Milia ale przecież nie jest powiedziane że skoro jeden dzieciaczek ma zespół Downa to drugi też musi mieć, a macie jakieś obciążenia dodatkowe w rodzinie czy tylko o wiek chodzi? A ten test nifty to daje 100% pewność?

My razem pracowalismy, na jednej zmianie na maszynach obok siebie...on twoerdzi ze chodzac do pracy bylam bardziej ogarnieta niz teraz (to akurat mi mowil wtedy gdy mialam mega mdlosci). Fakt nie chcialo mi sie gotowac bo wszystko mi smierdzialo. Nawet te ziemniaki jak sie gotowaly. I on musi miec codziennie ziemniaki gotowane z udkiem, jajem sadzonym, schabowym, kotletem mielonym. Bigos tez zje ale z ziemniakami. I pyzy samodzielnie robione takze (sklepowych nie ruszy). Placki ziemniaczane tez lubi i tyle. Zup, golabkow, kaszy nie tknie... tak go mama nauczyla i tak je...mowie ze taki niunius troche z niego. Ja czasem gotuje mu ziemniaki a sama ide na zupe do rodzicow. Bo ilez mozna jesc kartofle?? Na dwa dania nie chce gotowac bo to jednak troche wiecej kasy kosztuje..
Aa zapomnialam ziemniakow idgrzewanych na patelni tez nie zje.. musi miec swieze, prosto z garczka

Lilith, nie ma za co :) Jak była ostatnio na nfz to owszem, dostałam skierowanie na pappa właśnie + usg, ale ode mnie z miasta kontrakt jest tylko z 2 przychodniami w Krakowie, z ciekawości zadzwoniłam, bo nie zamierzałam jechać i już za późno było, zeby w terminie zrobić. A nie zamierzałam, bo pappa napisałam dlaczego, a usg wolę, żeby zrobił mi ktoś naprawdę dobry i polecany, a nie za przeproszeniem pierwszy lepszy lekarz. Bo w pierwszej ciąży wszystko prawidłowo, przezierność, kość nosowa, profil twarzy, wysokość osadzenia uszu, rozstaw oczu, nawet na połówkowym, a powinno już być coś widać. Sama potem widziałam na płytce, którą dostałam, ale wcześniej nie widziałam niemowląt z trisomią i nie potrafiłam rozróżnić, dopiero po porodzie zobaczyłam, że wszystkie dzieci wyglądaja inaczej i mają takie ogromne nosy :D a MAłgosia maleńki.
Jeszcze gdyby to na miejscu było, to bym zrobiła to usg, bo zawsze to opinia więcej, ale jechać do Krakowa, to dla nas wyprawa, mąż musi wziąć wolne, trzeba zapakować małą, szkoda jej na pół dnia w aucie.
A test Nifty niestety nie jest wcale refundowany.

JA w poprzedniej ciąży bardzo utyłam i jeszcze wszystkiego nie zrzuciłam, a i tak przed terminem urodziłam 5 tygodni. Boję się co teraz będzie i staram się pilnować. Na razie schudłam 2 kg i 1 odrobiłam, a w sumie mam 4 kg więcej niż w tym samym czasie poprzednio.

Inka, no na szczęście nie jest powiedziane, ale doliczywszy do tego pierwsze poronienie z nieznanych przyczyn (a powszechnie się uważa, że przyczyną wczesnego poronienia może być któraś z trisomii) i mój wiek, to jest u mnie większa "szansa", więc naprawdę nie widzę sensu robienia Pappa i denerwowania się. Nifty daje 99,5%.

Lilith no właśnie w poprzednich ciążach tak mniej więcej przybierałam - w pierwszej stanęło na +11 w drugiej na +10 to może teraz będzie +9;:)) ale rzeczywiście to może wynikać z ciągłego ruchu - w poprzednich ciążach dużo odpoczywałam, szczególnie w pierwszej bo miałam krwiaka i plamienia...a teraz mogę o tym zapomnieć - wykorzystuję tylko czas jak młodszy ma drzemkę, no i od 20 kanapa już moja:)

Ah ale produkujecie. U mnie kupne pierogi. Ruskie. Idę do kosmetyczki na 15 bo moje rzęsy wolaja o pomoc.
Milia fajnie że sobie radzicie z malutką, ale ja też uważam jak Ty że jakby wcześniej było wiadomo to człowiek by się przygotował.

Ja najpierw schudlam 2 później przytylam do wagi początkowej, później przytylam 3 a teraz schudlam 1 przez tego zęba.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

No i dwa dania trzeba gdzieś zmieścić. Tez tak nie gotuje. A on jakiś niekumaty jest, że Ty w ciazy jesteś a nie maszyna? Może by tak poczytal, że właśnie to jest Twój czas na bycie nieogarnieta, niezaradna i taka co sama potrzebuje pomocy?
Nie niancz go aż tak, bo później będziesz miała dwojke do wychowania..

Linka bardzo poważnie to brzmi no i synek się nameczy bidulek..

Linka, zdrowia dla synka.

Priinceseczka, nauczył się tak, to niech nauczy się też sam sobie robić albo jeść inaczej, w końcu człowiek uczy się całe życie...

reklama
Princesseczka mnie też coś wyskoczyło, ale Wam tu nie chciałam truć. Wstydze sie pokazywac ginowi ale nie mam wyjścia. O tyle jestem spokojna, że prowadzę życie prawie zakonnicy, więc żadnej wenerki złapać nie powinnam. No i nic nie boli. Nic nie swedzi. Ch wie co to.

Do góry