reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Mamo czwórki, cieszę się, ze już lepiej :) Tak jak dziewczyny piszą, w szpitalu na początku przy plamieniach tylko leżenie i duże dawki duphastonu i luteiny, ale zawsze można podejrzeć maleństwo i się uspokoić, jeśli nie można iść na wizytę. Z tym, ze jak masz jutro, a jest poprawa, to chyba nie ma co dodatkowo się stresować.

Koalka, ja również podziwiam i kibicuję :)

Też kiedyś piłam laktulozę, ale nie działała, może ta w PL ma mniejszą dawkę... Mi pomaga siemię lnianie, a w poprzedniej ciąży musiałam niestety wspomagać się czopkami.

Dziś się nadźwigałam. Byłam z moją małą u neurologopedy i musiałam wziąć taxi, bo lało. Poprosiłam panią, żeby taxi podjechała pod drzwi, bo to na terenie szkoły jest i nie chciałam, żeby gdzieś pod bramą czekała. Zawsze, kiedy musiałam zamówić taxi, to podjeżdżała, tak jak chciałam, a tym razem gość zatrzymał się właśnie pod bramą, a to ok. 100m. Niby niewiele, ale z dzieckiem w foteliku i do tego wypchaną torbą zmachałam się strasznie, a do tego zdenerowałam, że musiałam dźwigać. Zwróciłam mu uwagę, a to ta baba z centrali mu nie przekazała.
Jak wróciłam do domu to z tych nerwów zeżarłam paczkę ciastek, a najgorsze, ze wcale mi nie smakowały:(

Katerineczka, gratulacje! :)

Aob nie przesadzaj z d 3 , ja nie biorę żadnych witamin w ciąży mój ostania syn miał zrosniete ciemie dwa tygodnie po porodzie , miał podejrzenie kraniastonozy główka mu nie rosła , za dużo witamin . Miałam absolutny zakaz dawania mu witamin A w szczególności d 3 ... teraz najpierw zrobię dziecku badania zanim podam witaminy bo u nas każdemu dziecku każą podawać a niektóre mają jej za dużo ...

W ciążach na stany zapalne drug moczowych urosept brałam ziołowy

Aob wizytę planowo miałam mieć 28 czyli w czwartek ale i tak po dzisiejszym dniu duphastonu mi zabraknie więc jakoś muszę się jutro wepchać. . Co do Pani w aptece to powiem Ci , że warto zwracać uwagę na plakietki. Teraz pozatrudniali bardzo dużo techników farmaceutycznych bo mniej im muszą płacić. Niestety często są to b. młode osoby bez doświadczenia po prywatnych szkołach z ogromnymi brakami w podstawowej wiedzy. Mimo że sama nie posiadam tytułu magistra to uważam że są dziedziny gdzie jest on absolutnie konieczny jak choćby medycyna czy właśnie farmacja. Lepiej znaleźć aptekę gdzie pracuje doświadczony magister.

Katerineczka-super! Gratuluję

Hej;)
Ja sobie raz karmi wypiłam

U mnie dziś dzień pełen przygód, od rana pojechaliśmy po królika później generalne sprzątanie w domu, na przemile spotkanie z Izą no i wizytę.

Koalka ja niedawno to przechodzilam. Piszesz wniosek o alimenty zanosisz do sądu w 3kopiach i to najlepiej na juz. We wniosku też koniecznie uwzglednij zabezpieczenie alimentacyjne i zawsze podawaj wygórowana kwotę. I zabezpieczenie w ciągu miesiąca powinnaś dostać. Jeżeli 3rat nie zapłaci to do komornika. Nawet gdyby był na końcu świata jak się nie uda od razu do funduszu. Dlatego najlepiej jak najszybciej.

Olusja ale patrz na normy dla ciężarnych

Katerineczka wielkie gratulacje!!

Mama czwórki dobrze słyszeć, że jest lepiej.
Milagros a nie sprawdzilas czy jest odpowiednik i jak się nazywa? Mam nadzieje, ze to pomoże co masz.
Koalka tylko mu tego nie daruj!

Wrocilam, zle mi dzis znowu grrr.

Tak, macie niższa dawkę tej lactulosy.

Kupilam ogórek malosolny ha.

Zaraz obiad, kapusniak..

Zapomnialam co miałam dopisać..

A to jest właśnie Rysio ;)

Załączniki

• DSC_0004.jpg
    DSC_0004.jpg
    891,7 KB · Wyświetleń: 57
reklama
2-8.05 będzie moda ciążowa w lidlu jak ktoś lubi ich ciuchy. Ja miałam koszulki w tamtej ciąży i teraz wyciągnelam tylko maja taka rozmiarowke że zamiast s kupuje m

Do góry