reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Venus duplo normalne zestawy (nie w stylu farma czy zoo) są od 1,5. Jestem akurat w temacie, bo Zu ma faze na duplo. Większe już jej przeszły. Codziennie budujemy. Ja myślę jaki zestaw jeszcze domówić, bo mi mało ;-) a to bardzo fajnie relaksuje.

Dominika u nas ospa też jest ale dla chętnych.

Keejti nie bój się. Przecież witaminy z tabsów nie przysfajają się w 100%. Na pewno w o wiele mniejszej ilości niż ilość na opakowaniu.

Jeszcze co do tej A to zła to jest retinol, ale ta z B-karotenu nie jest taka niebezpieczna, więc soku z marchwi nie ma aż tak się co bać. Szczególnie tych soków kupowanych bo tam więcej wody niż soku. A jeśli soki witaminowe to warto sprawdzać etykiety.
No i w niektórych kremach i kosmetykach make up też jest retinol.

Keejti teściowe dają najgorsze rady. Ja parę razy w roku mam takie myśli :p z resztą już pisałam że jest tylko on on on i jego praca. Za każdym razem jak wraca na weekend to pytam czy ma coś dla nas. Od stycznia już parę tych powrotów było (co weekend) i co? Nic. Napisałam mu wczoraj rano w końcu żeby zamówił nam te klocki i zapytalam po południu czy zamówił to napisał że ma inne zmartwienia i teraz robi sobie wizytówkę, a wieczorem że Barca wygrała chyba 7 czy 8 zero. To mu napisalam ze tez mam inne zmartwienia i potrzebuje klockow żeby sie zrelaksować.
Ale jutro ma urodziny. Zamierzam zrobić super impreze, bo może choć goście mnie docenią. On na moje uro kupił mi kwiatka jak na wszystkie inne okazje to mu powiedziałam co na ten temat myślę, a te kwiatki to mi sie wcale nie podobały. Kompletnie nie w moich kolorach i szkoda kasy, bo cięte i zaraz zdechły. A ja mu rok temu zrobiłam tort i kupiłam dwie płyty cd.

reklama
Witam się i ja ... a dziś mój pierworodny 10 urodziny ma , chłopcy mu zaśpiewali sto lat . Tort na deser by pasowało zrobić jakiegoś małego tylko dla nas , bo powiedział ze nie chce urodzin , tylko na pizze zaprosi kolegow i będą siedzieć w pizzeria. . Jak tak to tak dziecko mi dorasta

Hej dziewczyny:-)

Linka wszystkiego dobrego i zdrowka zycze Twojemu kawalerowi z okazji urodzin:-)))

Ja dzisiaj bylam na badaniach tsh,ft3 i ft4.
52zl zaplacilam bez skierowania jakby ktoras byla zainteresowana.
Ostatnio moja bratowa byla u swojej endo i przy okazji opowiedziala o moim wyniku tsh(2.8). Endo powiedziala ze taka gorna granica na poczatku ciazy powinna byc do 2.5 i zeby powtorzyc wynik i dodatkowo ft zrobic. Ft4 jest bardzo wazne.

Ach ci faceci...:-) jednak bez nich byloby nudno:-)

Ja musze swojej chrzesnicy kupic duplo. Mysle ze na dzien dziecka jej kupie:-)

Linka 100lat dla syna

Joasia moja daje najlepsze rady. Widzisz to u mnie jest trochę inaczej bo on na co dzień na dwie prace robi ale jak wróci od razu przejmuje Julka zmywa sprząta kapie go kładzie spać a ja mogę leżeć do wieczora. Zakupy zrobi i często obiad a jest w pracy prawie codziennie łącznie z niedzielami i nieraz po 14 godzin się zdarzyło. Dba o nas i chce żeby nam nic nie zabrakło. Teraz jesteśmy w dołku finansowym bo mówiłam Wam kiedyś że przyszło mi wezwanie od komornika za nie wiem nawet co sprzed ilustracje lat i to spore sumy. Więc się stara jak może. Ale to jest inny problem. Ja kiedyś się z nim rozstałam złożyłam o alimenty, zawiadomienie na policję. Ale potem dałam mu szansę i sytuacja się powtarza a nie chce dawać kolejnej i działać wbrew sobie. A z drugiej strony nie umiem bez niego.

Cała noc nie spałam i tak się ta witamina martwię że szok. Ja wierzę w takie rzeczy że to kara boska dla mnie i będzie chore. Nie smiejcie się.

Myślicie że jak te bakterie w moczu i to powinnam przed wizytą na własną rękę powtórzyć badanie?
I czy ten niski poziom leukocytow coś oznacza?

Jak ten czas leci nie wyobrażalnie szybko pamiętam jak dziś jak go urodziłam i zakochałam się w nim jak tylko go zobaczyłam , płakałam ze szczęścia chyba z tydzień .. mama myślała ze depresji po porodowej dostałam a ja ze szczęścia płakał i z tego ze moje serce pełne miłości eheh teraz tez płacze a tu chłopak wielki juz , nim się obejrzę z domu mi wyjdzie

Keejti to już twoja decyzja tylko ty wiesz co jest naprawdę nie tak .. ale jeśli jesteś w związku nieszczęśliwa to niema sensu w nim tkwi tym bardziej ze dzieci i tak czują ze coś jest nie tak ... nie sądzę by długi był jakim sproblemem nie do przejścia , my tez mamy trochę mój alimentów na córkę ma 500 zł dlanas to bardzo dużo przy 4 dzieci nieraz płakać mi się chce ale powtarzam sobie ze za błędy trzeba płacić ... w tym wypadku mojego , brałam go z córką i po części traktuje ją jakby nasza była chociaż młoda buntowana przez matkę niema z nami kontaktu od kilku lat . Jak była malutka była u nas ciągle , czesalam ja kupowałam ubranka jak moje dziecko , matka się nie interesowała , potem zaczęła do mojego wydzwaniac ze jak chce zobaczyć mała to ma przyjść do nich bo jestem dla Moniki nie dobra .. mój dobrze wiedział ze to nie prawda i tak powoli zaczęli się odsuwac od siebie .. jeszcze jak starsza była przychodziła do nas w święta , swoje urodziny , dzień dziecka po pieniądze ale odkąd mojemu zasugerowałam żeby kupował jej prezenty , nawet z nią szedł coś kupić do ubrania czy co tam potrzebuje , przestała przychodzić ... mojemu przykro jest bardzo jeszcze ta wczorajsza sytuacja .ale go wyciska jak przyjdzie :)

reklama
Haha no wiesz grunt to się cenic. Niech idzie;)

Nie no wiesz długi to jest żaden problem. Pracujemy oboje więc nie koniec świata no ale są inne rzeczy. Nie wiem chyba dziś się spakuje i niech sobie przyppmni jak to jest być samemu tyle że wolalabym zostać a jego wyrzucic jak kiedyś

Do góry