reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
A wiec po ciężkich przeżyciach tzn dwóch poronieniach udało nam sie w końcu zobaczyć bijące serduszko na usg i z każdym dniem mocniej wierze ze nasz dzidziuś przyjdzie na świat. [emoji1] Mam juz dwójkę dzieci 10 letnia corke i 4 letniego synka. Mieszkam w Hamburgu i mam 33 lata [emoji1]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mam problem ze spaniem bo piersi mnie rwą. Zawsze spałam bez stanika ale chyba zacznę spać w jakimś miękkim biustonoszu i jakoś ogarne te bolące cycuchy bo inaczej to chyba je komuś sprzedam :laugh2:
Super zazdroszczę upałow w Tunezji, ja kocham ciepło i słoneczko a u mnie niestety ledwo pare stopni powyżej zera i wiatrzycho takie że szok.
Ja ostatnio wywaliłam 30zł na 3 zdrapki i nic nie wygrałam a wcześniej zdarzało mi sie zdrapać nawet 50zl :-)
Witaj Wiktorek0 :-)

Wiktorek witaj :-) i gratuluje! teraz juz sie musi udac :-)

Koalka ja tez slodyczy nie polecam, bo to jednak indywidualna sprawa kto, co i kiedy daje swojemu dziecku.. u nas jedynie co ciotki wiedza to chrupki kukurydziane moga przyniesc.. a.tak poza tym moj akurat ucieszylby sie z autka albo z nowej pilki to juz w ogole.. ostatnio kupilam mu mikrofon taki co echo robi i swieci to tez mu sie bardzo spodobal:-)

Linka ja za tydz w srode ide i juz sie nie moge doczekac takze sie
nie dziwie, ze przezywasz :-D

Ja w dzis tez slabo wyspana...:-\
Wiklinka ja tez wpadam :-) u nas szaro i ponuro dzis i nie za cieplo:-\

Kejti ja jakoś na następny dzień..raz miałam tego samego ..oprócz jednego badania nie pamiętam na co to trochę dłużej :)

Wiklinka już się pakuje :D

Dołączam do niewyspanych, ale ja to już chronicznie. Moja mała wprawdzie noce raczej przesypia, ale późno chodzi spać - 22, czasem, w tym wczoraj, nawet 23.
Też uważam, że najlepszy prezent to zabawki/książeczki, coś rozwijającego. Niestety od rodziny znajomych dostajemy głównie ubranka/pluszaki. Tym bliższym to już mówię wprost, żeby szczególnie pluszaków nie kupowali, jednego z jakąś wściekłą chińską muzyczką wyrzuciłam po 2 dniach, bo była przerażająca! Jestem pewna, że jakby dziecko uruchomiło, to by się wystraszyło. A ubranka dostajemy przeważnie i tak w nietrafionych rozmiarach, więc drażni mnie, że jak ktoś już chce coś kupić, to nie zapyta co albo jaki rozmiar.

Wiktorek, witaj :)

Ja też nigdy nie dawałam ubranek dla dzieci no chyba że bliskiej rodzinie gdzie wiem jaki dzieciątko ma dokładnie rozmiar. Zabawek też starałam się nie dawać bo czesto mamy narzekały że się przewracaja o całą kupe samochodzikow, pluszakow, lalek itp. W takim wypadku ciężko wymyślić cokolwiek wiec puzzle edukacyjne czy książeczki to dobry pomysł. Tylko że ja dzieci nie posiadam więc zawsze mam problem z doborem odpowiedniego prezentu.

No jak ktoś Zu słodycze kupuje to dostaje mega zrype. Najgorsze że bezczelnie dają jej do ręki i wtedy to dopiero jest wojna.

Mówię ze lepiej niech kupią kilo bananów zamiast kinder czekolady.

A co do prezentu to jeszcze dobrym pomysłem jest zestaw lego/lego duplo (zalezy od wieku), nawet najmniejszy, bo może powiększyć lub rozpocząć kolekcje.
No i już wspomniane puzzle.

reklama
Kurde dziewczyny jak ja jutro na te badania do Krk dojadę to nie wiem . Samochód stoi wciąż nie zrobiony nie odpali , mama jutro w pracy nie darady zawieść , siostra w pracy. Jeszcze jedna z ta maLuisa jak mnie zawiezie :no2: musze do teścia zadzwonić i prosić o wypożyczenie auta porażka i jeszcze mój nie wiem jak to zrobi musi trasę przejechać do go 9 rano .

Do góry