reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Witaj dzoasia88 :) Jak się czujesz?
Ivi zapiszę sobie i zajrzę na pewno

Witam dziewczyny. Mam 2 dni wolnego i dzisiaj byłam na pobraniu na jutro do endo. Przy okazji zapytałam o koszt badań pierwszych do gina i wyszło mi ok 170 z czego poprosiłam rodzinna o 3 na NFZ i koszt zmniejszył mi się fi 140 :) Muszę na jutro wykombinowac kaske bo na rozyczke czeka się ok 4 dni . Wizytę mam we wtorek a myślałam że zrobię badania w piątek. Także Lipnie ale dobrze że zapytałam bo by była wtopa na całego :/
U mnie leje od samego rana ze świata nie widać :/ tragedia...czekałam z wyjściem od 6 prawie do 8. Oczywiście już skorzystałam z uprzywilejowania nie stania w kolejce :) u mnie to ludzi maaaasa. Ok 12 jak siedziałam z młodym tak mnie zmulilo ze wstalam jsk poparzona. Co by bylo jaknym zasnela :/ na szybko granat na energie i kawa. Zaraz pomidorowa ( uwielbiam) i poloze małego spać. Za mną chodzi nie wiadomo co...
2e9db6ee202bb7981f4c6652b6fdf2a4.jpg

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Za dwa dni powinnam mieć @, wlasnie mi przypomnienie wyskoczyło hihi.

Ivi juz mam otwarte, zaraz zaglądam.

Witam nowa mamę, w koncu ktoś z UK.. Mam nadzieje, ze zostaniesz..

To nikt nie ma pomysłu na obiad? Ech.. Poszlabym spać ale niedługo do dachu przychodzą..
Mam dzwonić codziennie na scan jak chce inny termin, moze jakiś slot się zwolni to mnie wcisna..

Diabliczka my wszyscy uwielbiamy ale od ciazy patrzeć na nią nie mogę, tak mi się porobiło..

Lilith - pomysł na obiad? u nas znów rosół z makaronem (specjalnie dla Sylciaka) i do tego chyba zrobię leniwe dla dzieciaków, bo uwielbiają wszelkie kluchy. Albo leniwe albo placki ziemniaczane.

Spałam. 10 min. Nosz kurde, a mogłabym dobrą godzinę bo tyle czasu jeszcze mi zostało... :(

keejti- uwielbiam bułeczki z czekoladą z Lidla- mniam

dzoasia- witaj

Lilith- ja zawsze jak nie wiem co ugotować to robię szybkie spaghetti bolognese, zawsze przechodzi i dzieciaki nigdy się nie skarżą bo to ich ulubione danie. Robię z gotowej passaty, żeby było sprawniej

Ivi- Właśnie zyskałaś stałą czytelniczkę. Blog jest świetny. Mnie jako wielodzietnej, szczególnie przypadł do gustu. Mądrze i jednocześnie nie patetycznie, tylko jakoś tak lekko i zabawnie.Wg mnie jest rewelacyjny

netta, mama czwórki - dziękuję :* każde słowo konstruktywnej krytyki (oraz oczywiście przemiłej pochwały;) ) jest dla mnie na wagę złota :) :)
patetycznie nie będzie, obiecuje :) ja tylko z przymrużeniem oka umiem, z dystansem ;)

Netta mój by takie pochłonął ale ja nie.. Zupełnie dzis bez apetytu Jeju..
Ivi rosolek juz dawno chcialam ale juz na zupy patrzeć nie mogę.. Miałam dwa dni spokoju od nich i była zapiekanka a dzis zas nad kibel..
Dla dzieci moglabym robić klyski ale mój tym nie poje.. Dex zas jak mój, lubi konkretne ale niczym nie wzgardzi hihi.

Dalej brak pomysłu.. Teraz dalam placuszki z cukini dla maluszka ale to nie obiad..

Mama czwórki to ja też taki sposób miałam, albo spagetty albo pomidorowa bo uwielbiają wszyscy ale ja nie przelkne zas a coś zjeść musze..

Zavto zas mrożona Mochy napila z Maca..

Lili kotlet mielony i buraczki, kapustka zasmazana, placek po węgiersku, naleśniki z mieskiem i do tego sosik, wątróbka z surówką z kapusty kiszonej hmmm
A my z Sz zjedliśmy całą butelkę ogórków kiszonych :O uwielbiam ♡ za mną chodzi właśnie placek po węgiersku ojjjj

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Aaaa pychotki ale chyba na jutro.. Na 3 po starsza jadę a jeszcze zakupy, powrót a do szkoly w jedna stronę ponad 20 min.
Mielone odpada ale burak do ziemniaczka i czegoś Oki. Naleśniki nieee choć wczoraj straszylam, że zrobię na słodko francuskie. Kapustę uwielbiam ale nie przy takim samopoczuciu..
Wiem strasznie wybredna jestem.. A już było tak super.
Taki prawdziwy placek po wegiersku tez za mną chodzi ale tego nie zrobię, czasu mało a nie wystoje tyle bo tylko bym dzis leżała hihi.

Kochane jesteście z tym podpowiadaniem.. Myślę, że to musi być coś prostego.. Może młode z kefirem ale zas ten kefir zle mi się kojarzy..

reklama
u nas dzisiaj obiad na szybko :) makaron z kurczakiem , kukurydza i brokulami pod beszamelem :) 15 minut i obiad gotowy , nie chce mi sie przy garach stac

Do góry