reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Jupi!!! Udało mi sie kupić dziewczynkom sukienki na jutro i na komunie mojej chrześniaczki za tydzień!!!:):):) i nawet dla siebie coś znalazłam:) potem z psem u weta, zakupy.. Teraz odpoczywam, potem z młodym na rekrutacje sie zerówki szkolnej a wieczorem czeka mnie robienie torta weselnego i dwoch sałatek na jutro. I jak tu mgr pisac?? Kiedy??;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
No.. Raczej tak:) weselny wprawdzie pierwszy, do tej pory raczej urodzinowe i na chrzciny :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Keejti aaa, myślałam że ta część w pralce to ze starości, ale skoro tak nie jest to rzeczywiście musicie sami się z problemem uporać.

Synek w dzień ma jedną rzadko dwie drzemki, łącznie nie więcej niż 3 godz. On ogólnie raczej mało śpi jak na swój wiek.

Joasia - pewnie tak, i jak widać karmienie wcale nie koliduje z kolejną ciążą.

Ja odczynu coombsa nigdy nie robiłam, ale ja jestem Rh+ wiec pewnie dlatego.

Ivi a co Ty masz za bloga? Podlinkuj :-)
Juz doczytałam, zajrzę na pewno :-)

Gaga ja folik i prenatal uno (gin zalecił) tzn jeszcze tylko do końca tygodnia, bo to do 12 tc :-)

Tez bym zjadła ciasto drożdżowe :-) albo rogaliki jakieś. Nawet myślałam, żeby zrobić, ale moja maruda ledwo pozwala mi mieszkanie ogarnąć.

Linka mnie jajniki kłuja np przy kichaniu, ale same z siebie też czasem (nie tylko w ciąży tak mam więc się nie przejmuje)

Netta, pamiętam Cię z kwietniówek :) Co do luteiny, to jak poszłam do ginki w 6tc i powiedziałam jej, że biorę luteinę z poprzedniej ciąży, 50 dziennie, to powiedziała, że taka dawka to jak woda święcona i zapisała mi 2x100. W zeszłej ciąży długo brałam, na pewno jakoś powyżej 20 tygodnia jeszcze, ale nie pamiętam dokładnie.

Co do witamin, to jak w poprzedniej ciąży Femibion 1, potem 2.

Po kanapkach niestety mnie zemdliło :(

Milagros to zaszalałaś z zakupami. Ja teraz nie kupuje ciuchów. Dopiero jak po porodzie schudnę to sobie zrobię w nagrodę konkretne zakupy :-)

Iza wiem ze juz po wizycie, ale... Mój lekarz nie robił problemów jeśli chodzi o towarzystwo podczas usg, natomiast ja bym się krepowala i nie zgodziła na takie coś.

Keejti no ja też karty ciąży jeszcze nie mam, ale już się umowilam na zakładanie z położna :-)
A lekarka widzę ze serio jakaś dziwna. Czyli nie tylko ja miałam to wątpliwe szczęście trafić na taką.

Za to przynajmniej na super gościa od pralki trafiłaś. :-)

Milagros to super masz gin! :-)
A co do paznokci zazdroszczę, ja rzadko mam okazję pomalować, a teraz w dodatku chodzę z takimi odrostami na głowie ze to dopiero wstyd!

Marti obstawiam ze prywatnie nie mogła dać Ci skierowania na bezpłatne badania, gdybyś nie przyszła do tej przychodni i nie założyła tam karty a potem dostała skierowanie podbite przez ta przychodnie to babka miałaby problemy. Ja bym się cieszyła na Twoim miejscu z możliwości zrobienia badań za darmo i juz :-)

A skierowanie musi mieć właśnie dane pacjenta, podpis i pieczątkę lekarza i pieczątkę ośrodka kierującego żeby było ważne :-)

Netta, miałam przerwę, ostatnio zaglądam trochę znów, ale nie ma już starej ekipy, wątek nie jest tak żywy jak kiedyś. Pamiętam Cię z okresu ciąży i chyba już się przeprowadziłaś, jak nagle zniknęłaś - doczytałam, że miałaś problem z hasłem.

reklama
Marti te które masz na skierowaniu masz refundowane, płatne np mój gin na NFZ wypisywal na osobnej karce i mówił ze to są płatne.

Iza ja się właśnie trochę boje co wyjdzie na głowie, bo rozjaśniam włosy, ale te odrosty mam takie, że jak tylko jakaś kasa będzie to chyba pójdę coś z tym zrobić, bo masakra.

Lilith mam przez Ciebie ochotę na mizere. Będzie dziś do obiadu na pewno!:-)

Lilith ja w poprzedniej ciąży miałam wysokie tętno płodu zawsze i mam synka, teraz nie wiem jakie tętno :p

Gaga ojej ja bym truskawki mogła tonami pochłaniac i naprawdę już się doczekać nie mogę aż będą w polu :-)

Możliwe, że po prenatalu, bo ma imbir :-) mi też pomaga na ogół.

Dominika ooo w samochodzie tez czasem mnie tak mdli ze masakra, mąż tylko ciągle powtarza żebym przypadkiem nie zwymiotowała w samochodzie... Ale woze sobie woreczek na drzwiach w razie w.

Keejti dziwna sprawa z tym gościem, ale z drugiej strony fajnie, że ktoś jeszcze reaguje na takie sytuacje, zwykle ludzie udają, że nie widzą. :-) Chociaż oczywiście mógł to inaczej rozegrać.

Do góry