reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Witajcie kochane. Muszę częściej pisać aby wpaść w rytm, ale jeszcze pracuje. Wstaje rano, wracam późno...potem kawa i zabawa bądź spacer z małym no i padam. Dzisiaj mam wolne i miałam iść na pobranie krwi do Endo bo wyszła mi tarczyca w 1 ciąży i tak się Bujak do teraz. Nie pytajcie jakie wyniki bo ciągle skaczą , myślę też ze przez nią fatalnie się czułam. Napady na słodkie, schudniecie itp. Biorę letrox pół godz przed jedzeniem i rano jak wstaje teraz to katorga bo ssie mnie a tu trzeba czekać ale opije się wody i idę szykować . Pójdę w pon bo też mam wolne także luz.
Cytologie miałam robiona na 1 wizycie u gina czyli w 9 tyg. Wcześniej wiedziałam że jestem ale dop teraz niedawno byłam...pracę mam fizyczną także niedługo idę na l4 już. Wizytę mam 26 kwietnia i wtedy penetralne . Ciągle źle się czuję, wręcz fatalnie. Nyje mnie strasznie , słabo mi i te skurcze :( a nie daj jak wezmę młodego i chwilkę poniose ojjj

Lili woooow jakie okazy :O najlepsze zdjęcie jak się wygrzewaja :)
Dynię p rzynioslam i też muszę zrobić oraz brokułowa
Marti ja też mam problem na czczo iść :/
Katarineczka co przyjmujesz i w jakiej dawce? Nie wiedziałam że od tego są skurcze...może u mnie ten problem właśnie.
Keejti super że udało się z pralką :) u mnie w tym samym czasie padła i tragedia bo starta rośnie :/ malz naprawial i wczoraj sukces bo wywiesilam 2 prania , dzisiaj wrzuciłam to co nie pobralo mi nawet proszku. Dzisiaj piękna pogoda więc będzie się smażyć :)
Gaga ja biorę tylko kwas i jem dużo rzeczy wartościowych ( chociaż nie tylko w ciazy)
Ivi uwielbiam czytać blogi, rzuć linkiem
Aob66 mnie też bolą :/

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja ostatnio też mam fazę na pomidory, ogórki
Dzisiaj sałatka i małego śniadanie. Zaraz kawa . Komu? Komu? :) Pogoda dziwna bo niby słońce a chmurzy się. Muszę przeprac dywanik z kuchni a nie wiem czy wyschnie bo na jutro zapowiadają opady :/ Wczoraj był wieczór pistacjowy mmmm

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
96126f31864075e5bed06b6b171eaf69.jpg

Karola tez mysle, ze moglas przedobrzyc i taka jest teakcja organizmu... odpoczywaj, ale jak bedzie gorzej to jedz na ip..

Linka a mozesz napisac mamy ktore pamietasz??
zreszta nie tylko Ty, a prosilalbym wiecej dziewczyn o pomoc :-)

Keejti ja to jestem antytalencie kulinarne, wiec salatka tylko jarzynowa... ale jakdlam kiedys dobra i to byly pieczarki marynowane, jajka i chyba ser zolty i z majonezem i to niby nic a takie dobre bylo :-)

Diabliczka pisz czesciej :-) a ktory to teraz tc?? Jak masz wolne to odpoczywaj.. a dolegliwosci mina :-)
O wizycie napisz do lilith na priv to zapisze na liscie :-)

Karola może być i od przemęczenia, zwolnij dzis i zobaczysz.

Linka superowo, ze juzmcoraz lepiej obybtak dalej. A ten salceson hmm z musztarda.. No niemwiem, brzmi nieźle. Ja ostatnio tylko zakazany pasztet z konserwowym i pikantnym ketchupem.. Od ponad tygodnia na sniadanie, nicminnego nie przejdzie i to na wasa bo chleb mi nie pasuje..

Aob, uważam że tak należy zrobić. Jak zrobisz listę to niech dziewczyny zerkna i dopowiedza kogo brakuje, na pewno pomogą.

Keejti. Najprostsza sałatka: tuńczyk w puszcce z brynie, puszkamkukurydzy, mieszanka fasoli, kolby malutkie, groszek, cebulką marynowana, ogórek konserwowy, papryka i zasada: co Ty chcesz. Majonez, śmietaną i musztarda. Gotowe. Taka puszkowa sałatka i tylko odrobina do pokrojenia. Pyyychaaa.
Albo jajko, szynka, ananas, por i kukurydza plus majonez alemtu jest więcej krojenia..

Dzis bez śniadania bo nie mam ogórka i ketchupu a bez tego nie przelkne pasztetu..

Wizyty tylko na priw, pisalam z milon razy.

Dziewczyny, pomóżcie z mamusiamimaniolkow.
Ja pamiętam, Nessi, samotnaja, Dorota, Gosia, Karola.. Ech i wstyd na chwile obecna więcej nie pamiętam.. Trzeba zerknąć..do wątku.
Dagi jeszcze.

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny.. wieczorem jak moj wroci z pracy to siade na kompa i zrobie, bo z tej glupiej aplikacji nie moge cos edytowac akurat tamtego postu...

Diabliczka no na apce nie widac, dlatego pytam :-)
Ja dzis skonczylam 11tc i zacznie sie 12 a to juz powazna sprawa :-)

Laski od kiedy bietzecie witaminy na 2trym.? Po skonczonym 12 czy 13?? bo mi tych starczy do 12w2d dokladnie i chyba juz kupie witaminy odpowiednie do 2trym...

Lilith to masz zachcianki :-) ja na sniadanie jadlam zgadnij co :p hot doga tylko domowego.. ale.kupila dobre bulki jak w budce i cebulke prazona czy jak ona sie.ma i smakuje praktycznie jak z budki :-D

Karola bardzo dobrze, ze mozesz dzis przyjechac.. trzymam kciuki zeby byli dobrze :-)

Aob to nie zachcianka a jedyne co zjem ale ten salceson Linki bym może zjadła hmm i hot doga ale jak mówisz, wszystko musi być jak nalezy. Ostatnio dalam jakaś sałatkę i wszystko inne było jak nalezy a smakowalo mi gorzko.. I bułka z parowa ważna, by za twarda nie była a parowa tylko pl. Może sobie dziś zrobię.. Mniam..

Princeseczka a Zapomnialam, jeszcze Migduch. Ktoś jeszcze pamięta?

Karola pisz po wizycie co i jak!

Aob ale Ci leci.. Ja się nie mogę przemoc by mówić 11 tc a co dopiero jak na prenatalne pójdę w 14.. Dalej niedowierzam.

Z witamin ja mam zakaz póki co. Tylko kwas wi d i c. A później to zobaczę co moja powie a jeszcze wizyty nie mam och..

Co macie na obiad?
Na dziś mam jak wczoraj ale musze na jutro wymyślić.. Może ta bułkę z pieczarkami w koncu sie skuszę..

reklama
Ja już po drzemce ;)

Lilith ja będę gotować zupę kalafiorowa, mojemu z wczoraj zostały jeszcze skrzydełka w sosie śmietanowym a sobie zrobię makaron z koktajlem truskawkowym :)

Do góry