reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Ivi super :-D madra babka z Ciebie :-)
I naprawdę decyzja musi byc ciezka... wiadomo rodzina najwazniejsza, ale z tego co piszesz to obrotna jestes i moze udaloby sie powoli jakos wkrecic w to... z tym ze Ty jeszcze gdzies indziej pracujesz nie?? a to na AMW czy AM?

reklama
Ivi ale czadowa, dlugowlosa? Ladniutka jest i widać, że jej dobrze.
Tez podziwiam i chylę czoła!

Linka, ja też na koty jestem uczulona.. I również nie moglam wejść do domu koleżanki co miała swoje..oczywiście już za dzieciaka. U mnie dusznosciami się to kończyło, płaczem wysypka i ogólnie Tragedia.
Za to.. Czasem, można sobie z tym poradzić. Jak kupilismy pierwszego kota..prawie się udusilam.. Od razu lekarz, leki.. Szczepionek nie chciał dać.. Poczytałam.. I kupiłam drugiego kota. Brałam wtedy wysokie dawki antyhist i innych cudów łącznie z inhalatorem. Chodzi o to, by zmusić organizm do walki z alergenem.. Nie było łatwo.. Teraz mam 5 swoich i nic mnie nie rusza. Na dwie przybledy które z nami mieszkają reaguje, juz coraz mniej. Jak jestem w ośrodku dla kotów zas zdycham haha.
Ja jestem mega alergiczka, na króliki, które miałam, lacznie z młodymi, również.
Zależy ile jesteśmy w stanie znieść..

Jaszczurki są ciężkie w 'hodowli' i wymagają częstego weta, który się na nich zna, wiec to tez nie taki prosty zamiennik.

Ivi gratuluję propozycji to jest super jak ktoś o Ciebie zabiega.

Ja na temat zwierząt to się nie wypowiem, zawsze mieliśmy koty, ale odkąd mieszkam z mężem to nic...

On twierdzi ze uczulony a ja sama nie wiem czy to nie taki wybieg tylko.

Tęskni mi się za jakimś zwierzakiem.

Ja mam psa i 2 ryby i co najśmieszniejsze pies Stefan a ryby to Krzysiu i Januszek moje chłopaki mają głowę do wymyślanie imion, i na tym koniec bo przy dzieciach wystarczy mi roboty ...

Lili mój pierworodny ma taką alergie na zwierzeta drzewa trawy przeróżne pyłki leki i jedzenie ze łatwiej wymienić na co nie jest uczulony .. od 3 tygodnia życia na sterydach był syropy inhalacje bo astma przez tubę leki , ale jak miał 7 lat brał coraz większe dawki i coraz częściej na odczulaniu w szpitalu lądował z nim bo porżywa na szyii twarzy zmiany leków za chwile to samo , wypisali adrenalinę jakby wstrząsu dostał bo nic się nie poprawiło. Trafiłam do dziwnego lekarza pulmunologa pod Krakowem i kazał mi wszystkie leki odstawić zostawić tylko wziewy szybko otwierające oskrzela wrażenie ataku astmy i o dziwo nic mu się nie dzieje od 3 lat nawet tego na astmę nie używa. Raz byłam na pogotowiu bo mu podali szczepionkę z neomycyna a jak byk na karcie pisze ze uczulony

Lili niestety znow:/ klima sie załatwiłam :/

Ja poprzednio byłam pewna ze bedzie łaska a jest facet wiec nie ufam sobie - wszyscy mi mowia ze teraz dziewczynka zobaczymy.

Ivi nie marnuj szansy ;)

Ja mam yorka wiec alargie no problem ;)

Bidulek on i Ty też co się musiałaś nacierpiec.. U was to poważne ale widzisz.. Czasem lepiej zostawić, dać organizmowi powalczyć i okazuje się, że daje rade.
Życzę wam jak najwięcej zdrowka i wytrwałości!
A powiedz, jak reszta dzieci?
U mnie od strony matki wszyscy alergicy z łuszczyca astma itp, ja również i córka tez.. Ciagle zasypana i problemy z brzuchem, katarem kaszlem..
Maz nic a nic i myslalam, ze synek pójdzie w jego ślady ale sie zaczęło..
Jak to u Was wygląda??

Emka, Katerineczka właśnie! Są psy i koty co nie alergizuja. Nie mam pojęcia o tym ale może taki zwierzak? Juz by nie było wymówki. Yorki nie uczulaja??

Emka to dajesz dzis coś na wzmocnienie i pod kolderke się wygrzewac! Jeszcze raz zdrowka. I na klime to trzeba uważać.. Ja staram się nie używać bo mnie to od razu zawieje..

No właśnie jak juz będzie drugi Dziec to zacznę krążyć wokół zwierzaka. Teka długo będę gledzic aż się ugnie hehe.

Em ka ja też muszę na klime uważać, ale też włączyłam ostatnio bo tak mi duszno było. ... a jeszcze wszystko co lubię najbardziej czyli zapach nowego auta tak mi teraz działa na nerwy ze szok.

Tak jak pisze Lilith wygrzac się trzeba. Gorąca herbatka, miód cytrynka, maliny ale nie liście :)

reklama
Dziewczyny, maltanczyka nie polecam, dużo trzeba mu poświęcić żeby takiego psa ułożyć, no i strasznie dużo szczekają, ale dla złamania tego stereotypu, ja mam pinczera miniaturkę-brat ma uczulenie na sierść. Ale akurat przy tym psie nic. A śpi z nim, bawi się. Mało sierści gubi tyle co nic, no i czyscioch jest. No i powinna szczekac gryźć i każdy jak ja poznaje to się pyta jak ja to zrobiłam ze pies taki ułożony, i przytulasny, długo myślałam że szczekac nie umie :) Ale to właśnie zależy od podejścia wlasciciela. Moja była uczona od małego ze nie może gryźć, karcona za źle zrobione rzeczy i nagradzana za dobre. Aktualnie zdanie "co zrobiłaś?" Działa na nią tak ze od razu się "poddaje" A broic też umie[emoji14]
Dobrze żeby rzekomo uczulony wcześniej pobyl dłuższa chwilę z psem jakiego chcecie. Zawsze wy możecie wyłapać to jaką naturę ma zwierz no i czy rzeczywiście nie uczula

Do góry