reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

W ciąży z Niko właśnie nie kupiłam tej poduszki tak szybko a potem żałował am ze tak długo się męczył am bez niej.

Myślę że co Ma się zdarzyć to i tak się zdarzy I kupowanie czy nie nie ma tu nic do rzeczy

A co powiecie dziewczyny na to żeby zostać chrzestna w ciąży?
Ogólnie śmieje się z takich rzeczy ale podobno jest przesąd na tą okoliczność ;)

Co wy na to?

reklama
Marti sama sobie odpwiedzialas dlaczego jej nie bierzepisz. To Twoja pierwsZa ciąża ?
pierwsza. ale chodzi o to,ze np moje siostry mialy przepisanw mino pierwszych
Marti sama sobie odpwiedzialas dlaczego jej nie bierzesz. To Twoja pierwsZa ciąża ?
Tak pierwsza. Ale moje siostry mimo pierwszych ciaz i braku plamienia braly
ale mam innego gin. tylko,ze jest dobra gin ,wiec chyba nie mam powodow do zmartwien?

Marti myślę że nie wszystkie ciaze wymagają przyjmowania hormonów. Myślę że to nie powód do niepokoju a do radości ze wszystko jest w porządku.

Marti nie kazda ciaza potrzebuje duphastonu lub luteiny :) Nie przejmuj sie jak wszystko oki nie ma co sie martwic ;)
Zapisalam sie na prenatalne 21.04 ale chyba zmienie tydzien pozniej :) To bedzie 12+1 dzien a zmienie chyba na rowny 13 lub 13+1 bo ciaze mam mlodsza 5-7 dni:)

Mamo czwórki super że jesteś

Katerinczka ja widziałam jeszcze taki kojec jakby dwustronny i sie zastanawiam czy jest sens, ale jakiś muszę kupic, bo teraz nie chce mi sie juz kombinować z milionem poduszek.

Smaka narobiłyście - zjadlabym leczo, ale sama dla siebie robić nie będę, bo Zu zapewne nie tknie.

Marti ja nie biorę nic poza kwasem foliowym ;-)

Ubrań ciążowych na pewno nie bede kupować. Na lato jakieś zwiewne sukienki do wykorzystania w przyszłości, a na jesień przytargam z piwnicy ubrania sprzed ciąży z Zu.

Gaga widziałam te foty. Kupska są najlepsze [emoji23]

Ja cały czas sobie mówię, że będę odpoczywać, a dziś pewnie z 8 km z Zu w wózku zrobiłam. Oczywiście też nabiegałam się za nią po placu zabaw, a potem wniosłam do domu, bo nie chciała wracać. Z drugiej strony chodzę, póki mogę i łapię wit.D, bo wiem, że za parę tygodni gin mnie przykłuje do łóżka.

Joasia to faktycznie "poodpoczywalas" sobie dzis... moj mlody szybko mnie meczy.. na szczescie dzis jest nadzwyczaj grzeczny, wiec po wczoraj moge troche odsapnac :-)

Marti nie zawszw trzeba brac hormony, a wlasciwie gdzies czytalam, ze to tylko w Polsce daja tak hurtowo luteine czy dupka :-)

Katerineczka ja przesad slyszalam, ale ja w takie cos nie wierze.. ale w poprzedniej ciazy zanim bylam mialam zostac chrzestna a pozniej na szybko rodzice dziecka szukali nowej, bo ja juz noe mogam ehhh..

U mnie dzis tez z odpoczynku nici , przed 11 wyjechaliśmy z małym
Na zakupy fo wróciliśmy po 15... Padalam na twarz nie dla mnie takie wypady zakupowo podrobowe , ale spoko bo kupione 2 pary butów i wiatrówka bo oczywiście zakupy dla małego;) wieczorem zasnęłam przed kąpielą maleho takze maz go ogarnął :)

reklama
Nie słyszałam przesadu apropo chrzestnej. Apropo swiadkowej owszem.

Marti,tak jak dziewczyny pisza nie ma powodu do zmartwień, nie każda ciąża potrzebuje wsparcia to raz a dwa na siłę nie ma co brać. To nie witaminy.

Lilith pięknie wszystko widać ;-) chłop aż miło siusiaka było widać :-D

Do góry