reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
AOB sok z kiszonej dobry na trawienie ... ja nie tkne za żadne skarby .... co do sprzątania myślałam że już zaczęła syndrom uwijania gniazdka :)

Tez o tym wczoraj pomyslalam heh, ale juz mi minelo :-D

A sok i kapuche uwielbiam :-) wczoraj zrobilam sobie z babci przepisu taka "wigilijna" i przypalilam :p
A ze dobry na trawienie nie wiedzialam nawet :-)

Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj pierwszy dzień na nowym mieszkaniu. Chyba wczoraj za dużo się narobilam bo znowu zaczęłam plamic. A biorę luteine 100 2x1. Nie wiem... ogólnie czuje się dzisiaj tragicznie a jeszcze tyle roboty, trzeba to wszystko rozpakować. ..

Pomocy [emoji4]

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Witam dziewczyny :-)
Dziekuje za rady dotyczace tego mojego twardnienia. Espumisan w ciazy jest dozwolony, tak?

Dzisiaj mialam ciezka noc. Snilo mi sie ze juz urodzilam i zastanawialam sie czy maluszek przezyje. Eh skad sie takie bzdury biora...
Obudzilam sie kolo 4 z bezsennoscia a gdy probowalam zasnac to bylo mi strasznie slabo +klopoty z oddychaniem. Nie moglam powietrza nabrac...juz przez mysl mi otwieranie okna ale moj spal i juz wiem jaka bylaby jego reakcja na to zimno. :-D

Ewa - na wątku wizytowym pisałam i fotę wrzuciłam :) z maluchem wszystko ok! ma 2 cm, zaczyna się ruszać (nawet filmik udało mi się nagrać jak głową wiercił:D ),w badaniu nie widać powodów do plamienia..Gin podejrzewa, że może krwiak się jakiś robi ale jeszcze nie udało się go zobaczyć. Póki co mam brać dupka - i to nawet nie duża dawka, bo 2X1 - jeśli bedzie ok to po jednym opakowaniu odstawimy, a jeśli się będzie ciągnęło - wtedy przedłużymy :)
Czyli mój brak objawów i pełna energiczność wcześniejsza, a także ostatnie plamienia - w sumie nie dają powodów do niepokoju bo wszystko jest ok i maluszek spokojnie sobie rośnie :)

No to super !!! I gratuluje !!! Niech rośnie zdrowo.
Kurczę ale jakość USG jak widziałaś tak wyraźnie jak rusza głowa. Extra

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Samotnaja my się przeprowadziliśmy jak byłam w ciąży i nie kiwnęłam palcem. Mąż z kumplami wszystko ogarniał. Są rzeczy ważne i ważniejsze.

Dziś Zu przespała w całości kolejną noc. Tzw.cud odstawienia. Może uda mi się wyspać przed kolejnymi latami nocnych pobudek, chyba, że nowe bobo będzie bardziej łaskawe.

Zaraz ogarniam mieszkanie i ide z Zu w teren. Mam ochotę na jakieś fajne pierogi, a dla nas dwóch nie chce mi sie robić i pójdę do pierożarni. Pewnie z 30 minut w jedną stronę będzie. Odwiedziłabym teściową po drodze, ale niech spada. Odkąd wie o ciąży to jakaś dziwna jest. Kiedyś dzwoniła po kilka razy w tygodniu (pewnie sprawdzała, czy jakiś nowy tatuś mi się nie przyplątał), a teraz nic. Jak byliśmy na weekendzie to nawet nie zagadała tylko poszła z Zu na inną część mieszkania. Przecież ja od niej żadnej pomocy nie chce, więc nie wiem o co jej biega. Sami sobie świetnie daliśmy radę jak urodziła się Zu, to i teraz będzie ok.

M. dziś w nocy wraca, bo ma dentyste, to akurat sobie z rana wyskocze na pobranie krwi, żeby Zu nie ciągnąć. Pewnie jak będą prenatalne to ją tesciom podrzucę, ale myślę jeszcze. Może akurat by u gina spokojnie wysiedziała. Choć obawiam się, że może się go przestraszyć, bo jest dość zbudowany i ma brodę.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry wstałam nie dawno i dalej mi się spać chce
W nocy miałam taki dziwny brzuch ale to chyba przez to że pojadlam kapusty wieczór :/ teraz mi momentami nie dobrze bo nic jeszcze dziś nie jadłam a na nic nie mam ochoty:/
Obiad mam od wczoraj bo więcej zrobiłam to mam dziś spokój z gotowaniem

reklama
Do góry