reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Keejti ja bym poszła po l4...

Princeseczka w życiu nie brałambym kredytu na wesele, jak dla mnie szkoda kasy.

Mala witaj :-)

Olga zależy na ile ufasz swojemu gin. Ja w pierwszej ciąży tez zaczynałam od takiej która stwierdziła że nie ma potrzeby robić usg i dopiero prenatalne a jak poszłam na prenatalne okazało się ze juz za późno bo gin źle oceniła wiek ciąży (miałam baaardzo nieregularne cykle) po tym zmieniłam lekarza na takiego który robi usg na każdej wizycie.

reklama
No i zgodnie z przewidywaniami, dolaczam do plamiących :( IP zaliczę pewnie dopiero jak maz wróci z pracy, chyba ze sie uspokoi to poczekam do jutra.. :(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Kejtii, wiec na Twoim miejscu chyba bym sie nie zastanawiala tylko pognala po l4. Stanie na nogach w ciazy przez tyle godzin nie jest zdrowe. Ba, nawet stanie w okresie kiedy nie jest sie w ciazy jest mega niezdrowe. Ja tez mam prace stojaca i poszlam na l4 kiedy tylko pokazala sie druga kreska na tescie ciazowym. Fakt faktem ze moja praca jest praca zmianowa(3 zmiany). No i pracuje na produkcji mebli ze stali nierdzewnej gdzie sa tez inne czynniki szkodliwe. Halas, duze zapylenie bo regaly sa szlifowane, pola elektro bo produkujemy tez urzadzenia: grille,frytownice, roll dogi,zmywarki, obieraczki,lady chlodzace itp. No i co najgorsze wedlug lekarzy to praca w metalach ciezkich-stal.ja mam umowe do listopada 2017. I tez ncaly czas nie wiem czy isc na macierzynskie to krotsze czy roczne... tez boje sie tego ze mnie zwolnia jak tylko wroce po macierzynskim..
I te warunki..picie 3 razy dziennie? Tam chyba tez niezle cieplo macie,co?

Ivi jakie masz te plamienia?? Bierzesz dupka? Nie ma infekcji? Może jednak za duxo się narobilas..

Gosia ja juz dziś szłam 3 razy a takie posiedzenie trwa.. Boje się z domu wychodzić. Tez mam jadlowstret, zupy zjadam, kiedyś po nich było Oki, juz nie..ostatnio zjadlam pulpeta, spagetty i placek ziemniaczany i to był mój błąd..
Co do tygodni, to ja liczę, że dziś skonczylam 9tc czyli jutro jest 9+1 i wtedy zaczynam 10. Ale może można wcześniej..

W tym wszystkim zawalone zatoki mi nie pomagają..

Olga może i nie ma pitrzeby, chodzi o swój własny spokój tylko.. No i jak widać, czasem warto iść szybciej..

Zgodnie z przewidywaniami, bo plamilam w każdej ciąży i byłam "zdziwiona" czemu teraz nie.. Dużo nie, ale zaniepokojona jestem oczywiście.. Brązowe, wiec mam nadzieje ze to tylko hormonalne "jak zawsze". Ale nie uspokoję sie dopóki serduszka nie zobaczę porzadnie pikajacego...

Lilith- właśnie mam tylko receptę, nie wykupowalam bo stwierdziłam ze kupię jeśli coś sie zacznie.
Ja dzis byłam na badaniach i musiałam kawałek Sylciaka nieść (najmłodsza) do tego długie stanie w kolejce do laboratorium.. Może to wszystko sie na siebie nałożyło.. Staram sie nie nakręcać, ale oczywiście stres jest:(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Meleducada ja na ich miejscu nie robilabym wesela... oni zamierzaja 40 tys.pozyczyc.... maja jeszcze jakiegos szwagra ktory bylby w stanie im te kase pozyczyc i po weselu od razu by mu oddali. Kurna szkoda mi ich bylo strasznie. Za suknie powiedzialam 300 zl to pytali czy nie za malo(wiedzieli wczesniej ile za nia zaplacilam) ale serio nie mialam sumienia im podniesc ceny...z TZ uzgodnilismy jeszcze przed ich przyjazdem ze za 300zl ja sprzedamy i tego sie trzymalismy. Tymbardziej ze i tak beda musieli ja sobie uprac.

Lilith witaj w klubie ja mam dzisiaj to samo zjadłam było ok i już wymiotowalam leżę bo mi słabo sama w domu z dzieckiem jestem miałam sprzątać Ale nic nie robię. Najgorsze gotowanie bo dziecko głodne będzie a ja nie dam rady :( chyba jej parowke na szybko zrobie
Mała witaj
Ivi trzymam kciuki żeby było wszystko ok

reklama
Do góry