reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Sorki ze mnie nie było ale musiałam odreagować ostatnie smutne wiadomości.

Dziś wstałam po 2 dniach leżenia i pojechaliśmy do Sopotu, na koncu mola zjedlismy paczki z czekolada.

Przesyłam zdjęcie obiecany ch juz dawno spodni leginsow z hm

I zamówiłam sobie poduszkę kojec dla kobiet w ciąży, dla mnie to było wybawienie w 1 ciąży. Teraz żałował am ze ja wywalilam. Ale ja mam małe mieszkanie i jak coś już zbędne to się pozbywam.

Załączniki

• received_10207885331045021.jpeg
    received_10207885331045021.jpeg
    128,9 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Keejti a nie masz żabki albo coś tego typu?

Netta Kosma? Ojej, mój mąż tak chciał nazwać naszego synka :-)

Keejti no czyli jest żabka :-) mnie też często ratuje jeśli chodzi o nagle zachcianki :p

Gosia czuje się teraz podobnie, a w dodatku synek po mnie skacze zamiast spać

Nic już ze mnie nie ma. Zjadam jeszcze kwaśne zielone jabłka i tyle, pewnie bardziej poczytam w przerwach..
Kisiel zrobilam ostatnio i wywalilam..okropny był.
Co do ciśnienia to ja normalnie mam wysokie, ostatnio tez było zawyżone a i tak są dni czy noce, ze ledwo mogę się pidniesc.
Kiedys juz rozmawialyscie o tym ale olalam temat bo było u mnie przeciwnie.. Teraz możecie wspomnieć co na zatwardzenie? Znam śliwki, miód z cytryna i prócz dużej ilości owoców i picia coś jeszcze?

Aob chodź póki co do dwoch, zawsze częściej maluszka możesz podgladnac póki co.

Hej. I ja coś napisze od siebie. Dzisiaj cały dzień mnie mdli nawet teraz masakra słaba jestem a na dodatek w nocy miałam biegunkę i godzinę na kiblu spędziłam. Podejrzewam sałatkę grecką. Wczoraj miałam kiepski humor i wszystko mnie zloscilo. Dziewczyny jak zwykle robicie smaki.

I książeczkę ciąży również mam dostałam na ostatniej wizycie

Gosia - Ja sie czuje zle od kilku dni.nie moge patrzec szczegolnie na mieso i wedliny;/ dzisiaj z ledwoscia zrobilam gyrosa. fakt zjesc zjadlam i mi smakowalo ale zapach mnie tak odrzucal,ze nie moglam wytrzymac. jak wyszlam na spacer to mi sie polepszylo a jak wrocilam to znowu glowa boli,kreci sie,mdlosci itd.
jedyne na co mam teraz ochote to na gofra z bita smietana i truskawkami i chyba jutro sie przejde do sklepu .
spac mi sie ciagle chce,nawet muzyki juz nie slucham,oczy mnie jakas bola od monitora.
dobrze,ze chociaz bol plecow przeszedl.. ale ponoc wszystko kiedys minie;p

slyszalam ,ze jak ma sie ochote na slodkie i na owoce to niby dziewczynka,tak?

ale nie jestem jakos bardzo wierzaca w tym temacie...

z reszta dla mnie nie ma roznicy ;) bede sie cieszyc tak samo.

Lilith ciepła woda z cytryna? Dobre jest termofor na brzuch ale w ciąży nie bardzo można. A w drodze wyjątku czopki dla dzieci ? Nie wiem czy dozwolone niestety... U mnie zawsze działał papieros i kawa. A teraz niestety. Ale kawa dalej trochę działa. Coś kiedyś słyszałam o majeranku ale nie pamiętam na co to. :x
A może mleko? Na mnie tez zawsze działa ale to przez to że nie toleruje laktozy. Nie wiem jak Ci pomoc A strasznie się z tym meczylam w pierwszej ciąży. Ostatnio też mnie zlapalo, wypilam Zielona herbatę, później kawę później mleko, wzięłam nospe i ruszyło...

Gosia niestety podobno to w ciąży normalne i trzeba po prostu na siebie uważać, pootwierac okna na maksa i poczekać :(

Katerineczka jaki kojec zamowilas? Tez mam w planach. Słyszałam że te z gąbki sa dobre bo się nie ugniataja tak ja poduszka.

Dominika może od fety?

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

reklama
Gosia - Ja sie czuje zle od kilku dni.nie moge patrzec szczegolnie na mieso i wedliny;/ dzisiaj z ledwoscia zrobilam gyrosa. fakt zjesc zjadlam i mi smakowalo ale zapach mnie tak odrzucal,ze nie moglam wytrzymac. jak wyszlam na spacer to mi sie polepszylo a jak wrocilam to znowu glowa boli,kreci sie,mdlosci itd.
jedyne na co mam teraz ochote to na gofra z bita smietana i truskawkami i chyba jutro sie przejde do sklepu .
spac mi sie ciagle chce,nawet muzyki juz nie slucham,oczy mnie jakas bola od monitora.
dobrze,ze chociaz bol plecow przeszedl.. ale ponoc wszystko kiedys minie;p

slyszalam ,ze jak ma sie ochote na slodkie i na owoce to niby dziewczynka,tak?

ale nie jestem jakos bardzo wierzaca w tym temacie...

z reszta dla mnie nie ma roznicy ;) bede sie cieszyc tak samo.
Też tak słyszałam. Ja wole kanapke z serem, pomidorem, albo z kiełbasą :D A za chwilę jem owoca ale coś czuje dziewczynkę :)

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Do góry